H Yayoi Kusama εγκαινιάζει το δικό της μουσείο στην Ιαπωνία

H Yayoi Kusama εγκαινιάζει το δικό της μουσείο στην Ιαπωνία Facebook Twitter
0
H Yayoi Kusama εγκαινιάζει το δικό της μουσείο στην Ιαπωνία Facebook Twitter
Τα εμμονικά επαναλαμβανόμενα μοτίβα της Kusama την καθιέρωσαν ως μία από τις διασημότερες καλλιτέχνες της Ιαπωνίας

Πουά παντού. Καθρέφτες. Κολοκύθες. Μπαλόνια. Και μακριές ευθείες γραμμές για να τονίζουν όλα τα παραπάνω. Η Yayoi Kusama, που τα εμμονικά επαναλαμβανόμενα μοτίβα της την καθιέρωσαν ως μία από τις πιο ταλαντούχες και πιο διάσημες πλέον καλλιτέχνες της Ιαπωνίας εγκαινιάζει πλέον το δικό της μουσείο στη γειτονιά του Shinjuku στο Τόκιο, την 1η Οκτωβρίου. Η είδηση έγινε γνωστή μέσα από το "Spoon and Tamago", ένα ιαπωνικό site με ειδήσεις από τον χώρο της τέχνης και του πολιτισμού, ενώ τα καλά νέα επιβεβαιώθηκαν από τη γκαλερί David Zwirner, που συνεργάζεται και εκπροσωπεί την Kusama.

Το μουσείο, ένα πενταώροφο κτήριο που σχεδίασε ο Kume Sekkei, ολοκληρώθηκε το 2014, αλλά η 87χρονη Kusama, 87 ετών, δεν είχε αποκαλύψει ποτέ τον τρόπο με τον οποίο θα το χρησιμοποιούσε. (Ενδεχομένως να υπαινίχθηκε το πώς ακριβώς θα χρησιμοποιούσε αυτό το κτήριο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που είχε παραχωρήσει τον περασμένο Φεβρουάριο στην Washington Post. Τότε είχε ερωτηθεί για το ποια θεωρεί ως την κορυφαία στιγμή της καριέρας της και εκείνη είχα απαντήσει ότι ακόμη δεν έχει φτάσει αυτή η στιγμή. «Θα τη δημιουργήσω στο μέλλον», είχε πει αινιγματικά.

Το μουσείο θα διευθύνεται από τον Tensei Tatebata, τον πρόεδρο του Tama Art University και διευθυντή του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης Saitama. Ο χώρος θα είναι αφιερωμένος στην δουλειά της Kusama, με δύο εναλλασσόμενες εκθέσεις κάθε χρόνο, ενώ σε άλλον όροφο θα φιλοξενούνται τα διάσημα «αχανή δωμάτια» της Kusama. Στον τελευταίο όροφο θα υπάρχει αναγνωστήριο και αρχειακό υλικό.

Η πρώτη έκθεση, με τίτλο "Creation Is a Solitary Pursuit, Love Is What Brings You Closer to Art" θα ανοίξει την 1η Οκτωβρίου, θα διαρκέσει έως τις 25 Φεβρουαρίου και θα παρουσιάζει στο κοινό μια πρόσφατη σειρά έργων ζωγραφικής, με τίτλο"My Eternal Soul".

Η προπώληση εισιτηρίων –αξίας 1.000 γιεν ή περίπου 9 δολαρίων, θα ξεκινήσει στις 28 Αυγούστου, ενώ το γεγονός ότι τα εισιτήρια αυτά θα διατεθούν μέσω time slots, φανερώνει το πόσο οι διοργανωτές πιστεύουν ότι αυτό το καλλιτεχνικό γεγονός θα προσελκύσει πλήθος επισκεπτών. Αυτή η εκτίμηση, ίσως και να είναι απολύτως σωστή καθώς η τελευταία έκθεση της Kusama στο Μουσείο Hirshhorn στην Ουάσιγκτον προσέλκυσε τόσο κόσμο που η Ουάσινγκτον Ποστ μπήκε στη διαδικασία να δημοσιεύσει έναν μικρό οδηγό... επιβίωσης. Η ίδια έκθεση τώρα είναι ανοιχτή στο κοινό στο Μουσείο Τέχνης του Σιάτλ, και θα διαρκέσει έως τις 10 Σεπτεμβρίου.

Με πληροφορίες από την Telegraph

Culture
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.