Με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από τον θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη, του συγγραφέα, ποιητή, φιλοσόφου και ανθρωπιστή, το Γαλλικό Ινστιτούτο διοργανώνει βραδιές και δράσεις αφιερωμένες στο πολυσήμαντο έργο του. Μία τέτοια βραδιά θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι αναγνώστες, στις 17 Φεβρουαρίου, με ανάγνωση αποσπασμάτων του μεγάλου επικού ποιήματος των 33.333 στίχων από τους ηθοποιούς Anne-Lise Fritsch και Θανάση Λέκκα με τη μουσική συμμέτοχη του Artefacts Ensemble και του κρητικού τραγουδιστή, Χαΐνη Δ. Αποστολάκη. Την παρουσίαση της βραδιάς έχει επιμεληθεί ο Γεώργιος Στασινάκης, Πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη. Με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ελβετίας στην Ελλάδα, των εκδόσεων Καζαντζάκη και του Μουσείου Νίκου Καζαντζάκη. 

 

Παράλληλα, καθ' όλη τη διάρκεια του Μαρτίου η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, στο Βαλλιάνειο Κτήριο (Πανεπιστημίου 32, Αθήνα) θα φιλοξενεί έκθεση βιβλίων και χειρογράφων του συγγραφέα, υπό τον τίτλο «Ματιές στο έργο του Νίκου Καζαντζάκη», (3-31 Μαρτίου 2017).

 

Επίσης, στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο (4 Μαρτίου 2017, 13.30), καθώς και στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (αίθουσα Book Castle, ισόγειο,5 Μαρτίου 2017, 12:00) από το θεατρικό αναλόγιο του Γιώργου Χωραφά θα παρουσιαστεί το «Αναζητώντας τον Ζορμπά – Αποσπάσματα».  Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr