Χορός και γυμναστική μέσα στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης

Χορός και γυμναστική μέσα στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης Facebook Twitter
0

Ποιος χρειάζεται τα γυμναστήρια όταν μπορεί να κάνει προπόνηση στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης, ανάμεσα σε παγκοσμίου φήμης έργα τέχνης; Πλέον η ομάδα χορού Monica Bill Barnes & Company προσφέρει το «The Museum Workout», ένα πρόγραμμα γυμναστικής διάρκειας 45 λεπτών που περιλαμβάνει τρέξιμο συνολικής απόσταση δύο μιλίων μέσα στους χώρους του διάσημου MET, πριν ανοίξει τις πύλες του για το κοινό.

Το project, παραγγελία του MetLiveArts, είναι μια διαδρομή στους χώρους του Μουσείου, την οποία επιμελήθηκε και αφηγείται η Maira Kalman, συγγραφέας του «The Principles of Uncertainty», με στόχο να αποδοθεί περιληπτικά το μότο της ομάδας «Φέρτε τον χορό εκεί που δεν ανήκει». «Θέλαμε να τιμήσουμε αυτά που υπάρχουν και να το αξιοποιήσουμε» λέει η Barnes, εξηγώντας γιατί επέλεξαν αυτό το ασυνήθιστο σκηνικό. 

Who needs a state-of-the-art gym when you have the world-famous @metmuseum? Beginning this week, Monica Bill Barnes & Company (@mbbandco) will offer "The Museum Workout," a 45-minute physical journey that spans two miles of the iconic cultural destination. Commissioned by the MetLiveArts program and narrated by the illustrator @mairakalman, it encapsulates the company’s motto to “bring dance where it does not belong.” Within the museum, the artistic director Monica Barnes and the performer Anna Bass serve as your athletic docents. They dance side by side, snaking through the museum, trotting, marching, speed-walking with ease. When objects, like a terracotta monument carved with angels, obstruct their path, they diverge like hand-holding lovers, separated by an oncoming crowd. Jumping jacks are done before the marble statue of a nude Perseus. Squats are performed in The Emma and @GeorginaBloomberg Arms and Armor Court, a gallery filled with medieval chainmail dating back to the 15th century. Regardless of the unusual setting for a workout, make no mistake: you will break a sweat. For the full video, visit tmagazine.com. Video by Andy Biskin.

Ένα βίντεο που δημοσίευσε ο χρήστης LifO free press (@lifomag) στις


Το πρόγραμμα ξεκινά στις 8.45 π.μ., πριν ανοίξουν επισήμως οι πύλες του μουσείου για το κοινό, οπότε όλοι οι χώροι είναι άδειοι από κόσμο. «Προπονήτριες» είναι η Monica Barnes και η Anna Bass, που χορεύουν η μία δίπλα στην άλλη δίνοντας τον ρυθμό- πότε αργό βάδην πότε γρήγορο τρέξιμο. Καθ'όλη τη διάρκεια, ακούγεται η αφήγηση της Kalman που μοιράζεται προσωπικές σκέψεις της πάνω στην τέχνη και την θνητότητα.

Opening night! Or rather...morning! Museum Workout here we go!

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Monica Bill Barnes & Company (@mbbandco) στις


Κάθε σημείο της διαδρομής έχει «μαρκαριστεί» με διαφορετική σωματική άσκηση- για παράδειγμα μπροστά από στο μαρμάρινο άγαλμα του Περσέα οι συμμετέχοντες καλούνται να κάνουν αναπηδήσεις. Οι ομιλίες απαγορεύονται ρητά. Στο τέλος, προσφέρεται καφές, μανταρίνια, ψωμί και βούτυρο. 

* Με πληροφορίες από New York Times

Culture
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.