Ουκ εν τω πολλώ το ευ

Ουκ εν τω πολλώ το ευ Facebook Twitter
Rethink Athens: Μέχρι τον Φεβρουάριοθα ξέρουμε το πρώτο βραβείο.
2

Mπερδεμένα τα μηνύματα από το μέτωπο του Rethink Athens (ο διαγωνισμός για την Πανεπιστημίου) / λίγες οι συμμετοχές σε σχέση με το αρχικό ενδιαφέρον / «λίγες», καθώς οι εγγεγραμμένοι στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού είχαν φτάσει τελικά τους 1.655 από 68 χώρες / κανείς δεν ήταν δυνατόν να προεξοφλήσει τον αριθμό των γραφείων που θα κατέθεταν φάκελο, αλλά, σύμφωνα με τη διεθνή εμπειρία, στο τέλος καταθέτει το ένα τρίτο των ενδιαφερομένων / τελικά, από τις 400-500 με δυσκολία περάσαμε τις 70 (71) / από τις εννέα (αντί για οκτώ) προτάσεις που πάνε στην τελική φάση και ανακοινώνονται αύριο / από τη στιγμή που οι οργανωτές είχαν αφήσει ένα περιθώριο ανάμεσα στις 3 και τις 8, το νούμερο 9 (προκρίνεται λόγωισοψηφίας) μας προδιαθέτει για ένα αρκετά υψηλό επίπεδο / στην ανακοίνωση του Ιδρύματος Ωνάση διαβάζουμε ότι οι αποφάσεις της επιτροπής «επιφυλάσσουν ευχάριστες εκπλήξεις, ενδεικτικές της ποιότητας και του υψηλού ενδιαφέροντος των προτάσεων που υποβλήθηκαν για τον διαγωνισμό» / τον Νοέμβριο ακολουθεί η δεύτερη φάση, όπου οι αρχιτέκτονες είναι υποχρεωμένοι να εξειδικεύσουν τις προτάσεις τους, έχοντας υπόψη και επικαιροποιημένα στοιχεία από νεότερες τοπογραφικές και κυκλοφοριακές μελέτες / όσο για τον τελικό νικητή, θα τον μάθουμε περίπου τον Φεβρουάριο / μέχρι τον Μάιο θα είναι έτοιμη η μελέτη εφαρμογής, «ώριμη» για να ενταχθεί σε ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πρόγραμμα / αν και έχει ακουστεί και το άλλο, ότι δηλαδή στο τέλος τα χρήματα θα τα βάλει το ίδιο το Ίδρυμα Ωνάση, για να εξασφαλιστεί η υλοποίησή του / ομολογώ, εξεπλάγην με τη δήλωση του Γιώργου Καμίνη ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος για Δήμαρχος Αθηναίων το 2014 / όχι, φυσικά, γιατί δεν το δικαιούται, αλλά επειδή μου δίνει την εντύπωση ότι λίγο το έχει μετανιώσει και πως θα προτιμούσε να επιστρέψει στην ήσυχη ζωή που έκανε πριν μπλέξει με την Τοπική Αυτοδιοίκηση / θυμάμαι τις εκλογές του 2010 κι αισθάνομαι ότι έχουν περάσει δυο αιώνες / ήταν η πρώτη «κουμπουριά» της Χρυσής Αυγής, πετυχαίνοντας να εκλέξει τον κ. Μιχαλολιάκο στο Δημοτικό Συμβούλιο / αν τότε σας έλεγαν ότι σε δύο χρόνια το ίδιο κόμμα θα εξέλεγε 18 βουλευτές στην εθνική αντιπροσωπεία, πώς θα αντιδρούσατε; / «τρελός παπάς σε βάφτισε» / θυμάστε που γράφαμε ότι ξυπνήσαμε μια μέρα και είδαμε στην πλατεία Αγίας Ειρήνης δυο-τρεις σειρές πλαστικών καθισμάτων που έφερναν σε αίθουσα αναμονής σε κάποιο ξεχασμένο ΙΚΑ; / λίγες ημέρες μετά το σημείωμα της στήλης συνεργείο του Δήμου τα απομάκρυνε / όπως μάθαμε, άλλη δημοτική υπηρεσία είχε σπεύσει να τα τοποθετήσει προκειμένου να αποθαρρύνεται η διέλευση της πλατείας από αυτοκίνητα και μηχανάκια / τελικά, θα μπουν στις ίδιες θέσεις καθιστικά, αλλά διαφορετικής αισθητικής (ελπίζουμε δηλαδή).

Αθήνα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χάρης Δούκας: «Το πράσινο για εμάς είναι οξυγόνο, είναι ζωή. Δεν είναι εργολαβία»

Δημοτικές εκλογές 2023 / Χάρης Δούκας: «Η Αθήνα δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι μόνο μια πόλη τουριστών»

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αθήνα ΤΩΡΑ» δηλώνει ότι δεν είναι «επαγγελματίας πολιτικός» και εξηγεί πώς θα προσεγγίσει τα προβλήματα της πόλης.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Αθήνα: Κενά διαμερίσματα, απίστευτα ενοίκια

Ρεπορτάζ / Αθήνα: Κενά διαμερίσματα, απίστευτα ενοίκια

Χιλιάδες διαμερίσματα και επαγγελματικά γραφεία στην Αθήνα είναι κενά. Την ίδια στιγμή το στεγαστικό πρόβλημα διογκώνεται, με τα ενοίκια να έχουν εκτοξευτεί και τα σπίτια στο κέντρο της πόλης να είναι δυσεύρετα.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Ένας ξενώνας για ευάλωτους ΛΟΑΤΚΙ ανθρώπους

Lgbtqi+ / Ένα «καταφύγιο» για τα ευάλωτα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στην Αθήνα

Υπογράφηκε χτες το μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στον δήμο Αθηναίων και δέκα ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις για τη δημιουργία ενός ξενώνα για ευάλωτα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα. Η δομή αναμένεται να λειτουργήσει την άνοιξη του ’24, οι προκλήσεις όμως που αφορούν τη λειτουργία του παραμένουν πολλές.   
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Αστική θερμονησίδα: Πώς έγινε φούρνος η Αθήνα και τι κάνουν άλλες πόλεις της Ευρώπης

Ρεπορτάζ / Αστική θερμονησίδα: Πώς έγινε φούρνος η Αθήνα και τι κάνουν άλλες πόλεις της Ευρώπης

Η Αθήνα είναι μια κλιματικά άρρωστη πόλη που «καίγεται» από το ατμοσφαιρικό φαινόμενο της αστικής θερμικής νησίδας, ένα φαινόμενο που τα επόμενα χρόνια θα αλληλεπιδράσει σφόδρα με τους παρατεταμένους και συχνούς καύσωνες τους οποίους θα φέρει η κλιματική αλλαγή. Τι πρέπει να γίνει για να θεραπευτεί η πόλη από την ακραία ζέστη;
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Πόσο εύκολα μπορούμε να βρούμε πλέον ταξί στην Αθήνα;

Ρεπορτάζ / Πόσο εύκολα μπορούμε να βρούμε πλέον ταξί στην Αθήνα;

Η αναμονή στις εφαρμογές και τις εταιρείες ραδιοταξί, όσα ζούμε καθημερινά παρακαλώντας για κούρσα στο Μοναστηράκι ή στην πλατεία Συντάγματος και η πλευρά των εκπροσώπων των οδηγών.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Οι Αθηναίοι ψάχνουν σπίτι να νοικιάσουν και δεν βρίσκουν - Οι αιτίες και οι λύσεις

Έρευνα / Οι Αθηναίοι ψάχνουν σπίτι να νοικιάσουν και δεν βρίσκουν - Οι αιτίες και οι λύσεις

Όσο πυκνώνουν οι... διωγμοί συμβατικών νοικάρηδων προς χάριν του AirBnB, τόσο τα νοίκια παίρνουν την ανιούσα: οι τιμές ανά περιοχή, η μηδενική διαθεσιμότητα φοιτητικών κατοικιών, οι συγκρίσεις με τα προηγούμενα χρόνια.
ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ
Πλατεία Αγίας Ειρήνης: Στο έλεος της ηχορύπανσης, της ανομίας και της κατάληψης κοινόχρηστων χώρων

Aθήνα / Πώς διέλυσαν και καταπάτησαν την πλατεία Αγίας Ειρήνης

Τρεις μόνιμοι κάτοικοι και ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας μιλούν στη LiFO για την άναρχη ανάπτυξη της περιοχής και την καταπάτηση του δημόσιου χώρου, που έχει εξελιχθεί σε μεγάλο πρόβλημα του κέντρου της Αθήνας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

2 σχόλια
Με εκπλήσσει το θάρρος αλλά και θράσος του κ Καμίνη να μιλάει για νέα θητεία... 2 χρόνια πριν από τις επόμενες δημοτικές εκλογές! Είμαι κάτοικος του κέντρου της Αθήνας και κρίνω την παρουσία του στον Δήμο παντελώς ανεπαρκή και ανέμπνευστη. Ούτε τα στοιχειώδη δεν έχει καταφέρει, δηλαδή την σωστή καθαριότητα και τον φωτισμό των δρόμων - ειδικά στις γειτονιές.