Λίγο πριν κλείσει ο διαγωνισμός CU Restart Up @Ρομάντσο

Λίγο πριν κλείσει ο διαγωνισμός CU Restart Up @Ρομάντσο Facebook Twitter
0

Νικητές του 3ου CU Restart Up @Ρομάντσο, οι Media Neoperativa αποτελούν ένα ψηφιακό διαδραστικό πρακτορείο παραγωγής και προώθησης πολυμεσικού περιεχομένου. Ο στόχος είναι η δημιουργία ενός high end υλικού που να είναι παράλληλα και low-budget. Το εν λόγω project βασίζεται στη δικτύωση μιας κοινότητας νέων δημιουργών και καλλιτεχνών κάθε είδους. Όπως οι ίδιοι μας πληροφορούν, είναι μια ομάδα που υποστηρίζει την υλοποίηση ανεξάρτητων έργων (projects) ή ολοκληρωμένων προωθητικών ενεργειών (integrated online campaigns) για εμπορικούς, καλλιτεχνικούς ή κοινωνικούς σκοπούς. Απευθύνονται -κυρίως- σε καινοτόμες μικρομεσαίες επιχειρήσεις ή οργανισμούς που επιθυμούν να προσεγγίσουν με πρωτότυπο τρόπο το σύγχρονο ψηφιακό κόσμο. Περισσότερα όμως παρακάτω:

 

Πόσο καιρό δούλευες το project πριν το παρουσιάσεις; Πόσο σημαντική είναι η προετοιμασία στην επιτυχία ενός έργου; Οργάνωση και σκληρή δουλειά ή παρορμητισμός και τυχαιότητα;

Το project το δουλεύαμε για πολύ λίγο χωρίς όνομα μέχρι που βρήκαμε, έπειτα από πολλές ιδέες που προέκυψαν από 5 δημιουργικά μυαλά, το Media Neoperativa. Ήταν σαν όλα να ήθελαν να συνδεθούν γύρω από αυτό. Η συνεργατικότητα, η νεανικότητα και η καινοτομία γύρω από ένα γρανάζι που μόνο του δε μπορεί να καταφέρει πολλά. Η προετοιμασία και το να ξέρεις να ακούς είναι οι βάσεις για να χτίσεις κάτι γερό που θα κρατήσει. Γιατί αυτό θέλουμε να δημιουργήσουμε. Το μέλλον μας. Οπότε δεν είναι παιχνίδι. Σίγουρα ο παρορμητισμός και ο ενθουσιασμός υπάρχουν σε κάθε τι που κάνουμε, γιατί αυτοί είμαστε. Αλλά ταυτόχρονα πρέπει να σκεφτόμαστε και ποιοι θέλουμε να γίνουμε. Αυτό λοιπόν απαιτεί σκληρή δουλειά, προσήλωση στο στόχο και πίστη στις δυνάμεις μας και στο όραμά μας. Να γίνουμε ο σύνδεσμος μεταξύ της δημιουργικής κοινότητας και του επιχειρηματικού κόσμου μέσω της παραγωγής, ανάπτυξης και προώθησης καινοτόμων projects που θα συνδυάζουν διαφορετικά είδη περιεχομένου θέτοντας σε συνεργασία διαφορετικές ομάδες δημιουργών κάθε φορά.

Πώς θα περιέγραφες την εμπειρία σου στον διαγωνισμό; Πίστευες ότι θα ήσουν ένας/μία εκ των τεσσάρων;

Η αλήθεια είναι ότι πιστεύαμε στην ιδέα και στο δείγμα δουλειάς μας όταν δηλώσαμε συμμετοχή αλλά φοβόμασταν ότι η ιδέα μας δε θα γινόταν εύκολα κατανοητή. Κι αυτό έγινε. Ουσιαστικά η νίκη μας στο διαγωνισμό κρίθηκε στο στάδιο των συνεντεύξεων. Εκεί μας δόθηκε η ευκαιρία να μεταδώσουμε το πάθος μας στους υπεύθυνους του Vodafone CU και του Ρομάντσο. Μας ζήτησαν πρώτα από όλα να περιγράψουμε τι ακριβώς θέλουμε να κάνουμε. Έπειτα μας ρώτησαν γιατί θα θέλαμε να υπάρχουμε στο Ρομάντσο. Η απάντηση ήταν μία: “Εκεί ανήκουμε”. Η εμπειρία μας από τη διαδικασία του διαγωνισμού νομίζω αρχικά έδεσε περισσότερο την ομάδα μας γιατί συνεργαστήκαμε για να βγει κάτι ωραίο και σωστό. Οπότε το όραμα της αρχικής ομάδας που είχε την ιδέα πέρασε και σε αυτούς που τους άρεσε και ήθελαν να ασχοληθούν με την ιδέα μας.

Λίγο πριν κλείσει ο διαγωνισμός CU Restart Up @Ρομάντσο Facebook Twitter

Τι αποκόμισες από αυτό το ταξίδι στο Ρομάντσο; Πόσο κοντά ήταν σε αυτό που φανταζόσουν;

Το βασικότερο που αποκομίζει κανείς από το ταξίδι στο Ρομάντσο είναι η δημιουργική γειτονιά. Μια εβδομάδα πριν την ανακοίνωση του διαγωνισμού είχε γίνει στο Ρομάντσο Open Studio Day και ένα μέλος της ομάδας είχε επισκεφτεί το χώρο. Στην εβδομαδιαία μας συνάντηση ήρθε και μας είπε: “ Εκεί πρέπει να μπούμε με κάποιο τρόπο, εκεί μας ταιριάζει, εκεί ανήκουμε!”. Κερδίζοντας στο διαγωνισμό αυτή η ατάκα έγινε μέρος της καθημερινότητας. Αν λοιπόν έχεις διάθεση για να γνωρίσεις τη γειτονιά αυτή… το Ρομάντσο γίνεται κάτι παραπάνω από αυτό που φανταζόσουν. Γίνεται μια οικογένεια κατά κάποιο τρόπο. Ο ένας συμπληρώνει τον άλλον και τον βοηθά με όποιο τρόπο μπορεί να βρει λύση ή να εξελίξει κάτι που δε μπορούσε μόνος του. Όλα αυτά που συμβαίνουν στο χώρο κάθε εβδομάδα είναι σα να σου λένε να μη φύγεις γιατί ούτως ή άλλως όλα συμβαίνουν εδώ. Και αυτό είναι ένα φαινόμενο που συναντάται και στους περισσότερους ένοικους των γραφείων. Η μοναξιά σπάνια μας επισκέπτεται σε αυτό το κτίριο.

Ήξερες πριν έρθεις, τι ήταν το Ρομάντσο;

Δεν ξέραμε ακριβώς την ιστορία του, ούτε το λόγο ύπαρξής του στο σήμερα. Μέχρι να μπούμε ως νικητές του διαγωνισμού μας αρκούσε το ότι το είχαμε ανακαλύψει και το ότι υπήρχε κάτι τέτοιο στην πόλη. Αλλά όταν στην πρώτη επίσκεψη μας είπαν την ιστορία και το όραμα που οδήγησε στη δημιουργία του, τότε συνδεθήκαμε με αυτό ακόμα πιο πολύ. Ακριβώς επειδή και τα Media Neoperativa διαχειρίζονται μια κοινότητα δημιουργών από διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα και επαγγελματικά επίπεδα, νιώσαμε ότι η ιδέα μας αποτελεί μια μικρογραφία του Ρομάντσο, όσον αφορά στα γραφεία που στεγάζουν δημιουργικά επαγγέλματα. Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο σε όσους οργανισμούς και εταιρείες πίστεψαν στο όραμα αυτό και βοήθησαν στη δημιουργία αυτού του χώρου. Και μάλιστα στο κέντρο της Αθήνας.

H νίκη μας στο διαγωνισμό κρίθηκε στο στάδιο των συνεντεύξεων. Εκεί μας δόθηκε η ευκαιρία να μεταδώσουμε το πάθος μας στους υπεύθυνους του Vodafone CU και του Ρομάντσο. Μας ζήτησαν πρώτα να περιγράψουμε τι ακριβώς θέλουμε να κάνουμε. Έπειτα μας ρώτησαν γιατί θα θέλαμε να υπάρχουμε στο Ρομάντσο. Η απάντηση ήταν μία: "Εκεί ανήκουμε".

Τώρα που κλείνει αυτή η όμορφη περιπέτεια, πώς βλέπεις τον εαυτό σου στα επόμενα χρόνια;

Τα επόμενα χρόνια για εμάς έρχονται με ανάπτυξη της κοινότητας δημιουργών και την ανάληψη πολλών projects ταυτόχρονα, απελευθερώνοντας τον τρόπο που παράγεται περιεχόμενο στην Ελλάδα μέχρι τώρα. Ενώ παρακολουθούμε αρκετό ψηφιακό περιεχόμενο, δεν παράγουμε αντίστοιχα. Η δυνατότητα συνεργασίας δημιουργών για εμπορικά αλλά και καλλιτεχνικά projects είναι κάτι που πιστεύουμε ότι θα βοηθήσει στην εξέλιξη του ελληνικού ψηφιακού κόσμου τώρα που οι ανάγκες συνεχώς μεγαλώνουν. Το ότι κλείνει η περιπέτεια του διαγωνισμού δε σημαίνει ότι κλείνει και η περιπέτεια του Ρομάντσο. Υπάρχει για όλους η δυνατότητα να νοικιάσουν ένα διαφορετικό χώρο παραμένοντας έτσι «στη γειτονιά». Οπότε αυτό αποτελεί μια ακόμα επιλογή για εμάς στο μέλλον.

Τι θα πρότεινες στους νέους δημιουργούς που θα έρθουν; Που να επιστήσουν την προσοχή τους και τι να μην ξεχάσουν να κάνουν;

Οι νέοι δημιουργοί που θα έρθουν θα πρέπει να έχουν ανοιχτή την πόρτα του γραφείου. Μεταφορικά κυρίως. Να έχουν τη διάθεση να πάρουν από την ύπαρξή τους εδώ ό,τι περισσότερο μπορούν. Τη συνεργατικότητα και τη βοήθεια, τον επαγγελματικό χώρο καθώς και την επικοινωνιακή βοήθεια που προκύπτει μέσα από τον διαγωνισμό. Η προσοχή τους βέβαια πρέπει να παραμείνει στο στόχο τους κι αυτό για να καταφέρουν να εξελίξουν τη δική τους ιδέα. Τέλος, αυτό που δεν πρέπει να ξεχάσουν να κάνουν είναι να συμμετέχουν σε όλες αυτές τις εμπειρίες που μπορεί να τους προσφέρει το Ρομάντσο. Μπάσκετ στην ταράτσα, σεμινάρια, εκθέσεις και συναυλίες και το Ρομάντσο κλαμπ που πλέον κάθε Παρασκευή και Σάββατο γεμίζει το κέντρο της Αθήνας μουσική.

Πόσο σε βοήθησε αυτό το project για την υλοποίηση του δικού σου project;

Η ύπαρξη των Media Neoperativa στο Ρομάντσο είναι κάτι που βοήθησε πολύ την ομάδα και την ιδέα να εξελιχθούν. Εδώ μπορέσαμε να κάνουμε επαγγελματικές συναντήσεις, να γνωρίσουμε τους δημιουργούς μας μέσα από εκδηλώσεις καθώς και να συμμετέχουμε σε κάτι μεγαλύτερο, όπως το Athens Startup Safari πιο πρόσφατα. Η επικοινωνία και η σύνδεσή με τα γύρω γραφεία, μας έδωσε γνώσεις και εμπειρίες, γνώμες και λύσεις όταν τις χρειαζόμασταν. Το Ρομάντσο το κάνουν οι άνθρωποί του. Γι’ αυτό και συχνά χρησιμοποιείται ο όρος οικογένεια. Γιατί σε βοηθούν και σε στηρίζουν να γίνεις καλύτερος.

Μία στιγμή που δεν θα ξεχάσεις;

Η στιγμή που δεν ξεχνιέται είναι η στιγμή της επιβράβευσης. Αρχικά η στιγμή που χτυπά το τηλέφωνο για το πρώτο στάδιο και ότι η ιδέα έχει περάσει στο στάδιο των συνεντεύξεων και φυσικά η στιγμή του νικητήριου email που σου λέει ότι κέρδισες το χώρο σου στο Ρομάντσο. Το email που γίνεται printscreen αμέσως και φεύγει για την υπόλοιπη ομάδα. Οι πανηγυρισμοί, τα χαμόγελα, τα γέλια, ο ενθουσιασμός. Η στιγμή που κάποιος άλλος, που δεν είναι γνωστός κανενός από την ομάδα, κάποιος εξωτερικός, διακρίνει στην ομάδα και στην ιδέα κάτι διαφορετικό και σου δίνει το πάτημα να σηκωθείς. Η στιγμή που κάποιος άλλος πιστεύει σε σένα. Αυτή η στιγμή δεν ξεχνιέται εύκολα. Ειδικά στην Ελλάδα του σήμερα. Ευχαριστούμε!

Σας κίνησαν το ενδιαφέρον; Βρείτε τους στο: http://neoperativa.media/

Αν θέλεις κι εσύ το δικό σου δωρεάν γραφείο στο Ρομάντσο, πάρε μέρος στο διαγωνισμό CU [email protected]Ρομάντσο μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου. Για πληροφορίες και συμμετοχή www.vodafonecu.gr/restartup

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το στοίχημα του Σιδηροδρομικού Σταθμού Αθηνών

Αθήνα / Το στοίχημα του Σιδηροδρομικού Σταθμού Αθηνών

Η αναβάθμιση του Σταθμού Λαρίσης βρίσκεται εν εξελίξει, η αξιοποίηση του Σταθμού Πελοποννήσου παραμένει αναπάντητο ερώτημα, και η πόλη μας περιμένει ακόμα τον σύγχρονο, ασφαλή, και προσβάσιμο σιδηροδρομικό σταθμό που της αξίζει.
ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Δείτε τις αρχαιότητες που ανακαλύφθηκαν στην Πλατεία Κολωνακίου

Αποκλειστικές φωτογραφίες / Πλατεία Κολωνακίου: Οι αρχαιότητες που ανακαλύφθηκαν στην ανασκαφή

Η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του υπουργείου Πολιτισμού, Έλενα Κουντούρη, περιγράφει τις λεπτομέρειες της ανασκαφικής έρευνας που διενεργήθηκε στην πλατεία Κολωνακίου για τη γραμμή 4 του μετρό.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Για πόσο θα κρέμεται το μπαλκόνι στη Συγγρού πάνω απ’ τα κεφάλια μας;

Explainer / Για πόσο θα κρέμεται το μπαλκόνι στη Συγγρού πάνω απ’ τα κεφάλια μας;

Ποιος είναι κατά νόμο υπεύθυνος για το ξηλωμένο μπαλκόνι; Τι συμβαίνει με τα παλιά κτίρια της Αθήνας; Γιατί ξεχνάμε ότι έχουμε ήδη θρηνήσει έναν νεκρό στο αθηναϊκό κέντρο και πόσες μελέτες έχουν γίνει μέσα σε μία δεκαετία για επικίνδυνα κτίρια στην Αθήνα και τον Πειραιά; Μια ιστορία αστικής τρέλας και σουρεαλισμού, τη στιγμή που για 5η μέρα ένα ετοιμόρροπο μπαλκόνι κρέμεται πάνω από κεφάλια περαστικών.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ