Κτίρια και ιστορίες στην πλατεία Κοτζιά

Κτίρια και ιστορίες στην πλατεία Κοτζιά Facebook Twitter
Οδός Αθηνάς, Πλατεία Κοτζιά, περ. 1970
1

Η φωτογραφία προέρχεται από φωτορεπορτάζ και το θέμα της είναι προφανώς σχετικό με τους δύο άντρες που αντικρίζουν το φακό. Δεν ξέρω περί τίνος πρόκειται και ο πρώτος δείχνει ταραγμένος αλλά κανένας γύρω τους δεν φαίνεται να τους δίνει σημασία.


Βρίσκονται πάντως στην πλατεία Κοτζιά. Το Δημαρχείο της Αθήνας είναι δεξιά μας και η γωνία του μόλις διακρίνεται. Μπροστά μας η γωνία Αθηνάς και Κρατίνου. Το γωνιακό κτίριο κτίστηκε στα μέσα της δεκαετίας του '60 (υπάρχει φωτογραφία από τα Ιουλιανά του 1965, που φαίνεται ακόμα με σκαλωσιές και λινάτσες).

Κτίρια και ιστορίες στην πλατεία Κοτζιά Facebook Twitter
Ιούλιος 1965 και το γωνιακό Αθηνάς και Κρατίνου υπό κατασκευή.


Το ωραίο κτίριο δίπλα του επί της Κρατίνου δυστυχώς δεν υπάρχει σήμερα. Στο βάθος δεξιά διακρίνονται κτίρια επί της Κλεισθένους.


Το παλιό κτίριο στην επόμενη γωνία της Αθηνάς με τη Σοφοκλέους ήταν και είναι το ξενοδοχείο "Πίνδαρος", αμφιβόλου υπολήψεως σήμερα.

Σταυρ. Μπαλ.

 

Αθήνα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το στοίχημα του Σιδηροδρομικού Σταθμού Αθηνών

Αθήνα / Το στοίχημα του Σιδηροδρομικού Σταθμού Αθηνών

Η αναβάθμιση του Σταθμού Λαρίσης βρίσκεται εν εξελίξει, η αξιοποίηση του Σταθμού Πελοποννήσου παραμένει αναπάντητο ερώτημα, και η πόλη μας περιμένει ακόμα τον σύγχρονο, ασφαλή, και προσβάσιμο σιδηροδρομικό σταθμό που της αξίζει.
ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Δείτε τις αρχαιότητες που ανακαλύφθηκαν στην Πλατεία Κολωνακίου

Αποκλειστικές φωτογραφίες / Πλατεία Κολωνακίου: Οι αρχαιότητες που ανακαλύφθηκαν στην ανασκαφή

Η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του υπουργείου Πολιτισμού, Έλενα Κουντούρη, περιγράφει τις λεπτομέρειες της ανασκαφικής έρευνας που διενεργήθηκε στην πλατεία Κολωνακίου για τη γραμμή 4 του μετρό.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ