Κτίρια και ιστορίες στην πλατεία Κοτζιά

Κτίρια και ιστορίες στην πλατεία Κοτζιά Facebook Twitter
Οδός Αθηνάς, Πλατεία Κοτζιά, περ. 1970
1

Η φωτογραφία προέρχεται από φωτορεπορτάζ και το θέμα της είναι προφανώς σχετικό με τους δύο άντρες που αντικρίζουν το φακό. Δεν ξέρω περί τίνος πρόκειται και ο πρώτος δείχνει ταραγμένος αλλά κανένας γύρω τους δεν φαίνεται να τους δίνει σημασία.


Βρίσκονται πάντως στην πλατεία Κοτζιά. Το Δημαρχείο της Αθήνας είναι δεξιά μας και η γωνία του μόλις διακρίνεται. Μπροστά μας η γωνία Αθηνάς και Κρατίνου. Το γωνιακό κτίριο κτίστηκε στα μέσα της δεκαετίας του '60 (υπάρχει φωτογραφία από τα Ιουλιανά του 1965, που φαίνεται ακόμα με σκαλωσιές και λινάτσες).

Κτίρια και ιστορίες στην πλατεία Κοτζιά Facebook Twitter
Ιούλιος 1965 και το γωνιακό Αθηνάς και Κρατίνου υπό κατασκευή.


Το ωραίο κτίριο δίπλα του επί της Κρατίνου δυστυχώς δεν υπάρχει σήμερα. Στο βάθος δεξιά διακρίνονται κτίρια επί της Κλεισθένους.


Το παλιό κτίριο στην επόμενη γωνία της Αθηνάς με τη Σοφοκλέους ήταν και είναι το ξενοδοχείο "Πίνδαρος", αμφιβόλου υπολήψεως σήμερα.

Σταυρ. Μπαλ.

 

Αθήνα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η όχι τόσο «καθαρή και λαμπερή» Αθήνα του Χάρη Δούκα

Φωτορεπορτάζ / Η όχι τόσο «καθαρή και λαμπερή» Αθήνα του Χάρη Δούκα

Οι εικόνες των ξεχειλισμένων από σκουπίδια κάδων που αντικρίζει κανείς κάνοντας μια βόλτα στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας θυμίζουν τις εποχές που απεργούσαν οι υπάλληλοι καθαριότητας του δήμου. 
ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΑΫΦΑΝΤΗ
Στον Ταύρο η πρώτη πολυκατοικία που παράγει περισσότερη ενέργεια από όση καταναλώνει

Περιβάλλον / Στον Ταύρο η πρώτη πολυκατοικία που παράγει περισσότερη ενέργεια από όση καταναλώνει

Με παρεμβάσεις μόνωσης, αερισμού και φωτοβολταϊκού συστήματος, ένα κτήριο στον Ταύρο θα γίνει το πρώτο στην Ελλάδα που παράγει περισσότερη ενέργεια από όση καταναλώνει
LIFO NEWSROOM
Αίγλη Cinema: Το εμβληματικό θερινό του Ζαππείου επέστρεψε, καλύτερο από ποτέ

Οθόνες / Αίγλη Cinema: Το εμβληματικό θερινό του Ζαππείου επέστρεψε, καλύτερο από ποτέ

Μετρώντας πάνω από έναν αιώνα ζωής, το σινεμά του κέντρου με την προνομιακή τοποθεσία μάς περιμένει ξανά για προβολές σε ένα καταπράσινο σκηνικό, με εντυπωσιακό ήχο, φαγητό και ποτό που ονειρευόμασταν να βρούμε σε ένα κυλικείο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Παράνομη στάθμευση: Πώς βάζει φρένο στη λειτουργία της πόλης

Ρεπορτάζ / Παράνομη στάθμευση στην Αθήνα: Παρκαδόροι, τουριστικά λεωφορεία και αντικοινωνική συμπεριφορά

Η παράνομη στάθμευση είναι μία από τις βασικές αιτίες πίσω από το κυκλοφοριακό πανδαιμόνιο της Αθήνας. Μια έρευνα για το χάος που δημιουργεί στους δρόμους της πόλης, για τους ελέγχους και τα μέτρα που έχουν ληφθεί, γι' αυτά που σχεδιάζονται αλλά και για τους παράγοντες που κάνουν τη λύση της εξίσωσης ακόμη πιο δύσκολη.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ