Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Εισηγήσεις για απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα, κλείσιμο του Κηφισού και τηλεργασία

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Εισηγήσεις για απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα, κλείσιμο του Κηφισού και τηλεργασία Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Σε εισηγήσεις για έκτακτα μέτρα στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας «Μπάλλος» προχώρησε το υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις ήταν οι βασικές εισηγήσεις του Χρήστου Στυλιανίδη κατά τη διάρκεια της έκτακτης σύσκεψης για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας.

Όπως ανέφερε το ΣΚΑΪ, οι εισηγήσεις αφορούσαν στην προσπάθεια μείωσης της κινητικότητας των πολιτών στο κρίσιμο διάστημα από τις 03:00 ως τις 06:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής, όπου αναμένεται να κορυφωθεί η σφοδρότητα των φαινομένων.

Οι τρεις βασικές εισηγήσεις είναι:

- Να κλείσει ο Κηφισός και στα δυο ρεύματα κατά τη διάρκεια της νύχτας, με περιπολίες αστυνομίας και ενόπλων δυνάμεων για να εντοπίζουν τα προβλήματα.

- Απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της νύχτας.

- Να σταματήσει η εργασία την Παρασκευή σε δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις για να μειωθεί η κινητικότητα. Να μην υπάρχει προσέλευση σε αυτές αλλά η εργασία να γίνει με τηλεργασία.

Εξαιρούνται δημόσιες υπηρεσίες που ασχολούνται με την διαχείριση των καιρικών φαινομένων και σε αυτή την εισήγηση αναφέρεται και η επίταξη μηχανημάτων έργου προκειμένου να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων. 

Σημειώνεται πως από τις 20:00 έχει ξεκινήσει στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μετά από εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, έκτακτη σύσκεψη με αντικείμενο τη διαχείριση της κατάστασης με τη συμμετοχή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Στυλιανίδη, του Υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα, του Υφυπουργού Υποδομών Γιώργου Καραγιάννη, του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελου Τουρνά, του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου και του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη.

Αθήνα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ