Έπεσαν σοβάδες και στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας

Κατέρρευσε κομμάτι οροφής και από το 7ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας Facebook Twitter
Eurokinissi/φωτογραφία Αρχείου
0

Δεύτερο περιστατικό με πτώση σοβάδων σε σχολείο μέσα σε λίγες ημέρες, αυτή τη φορά στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας.

Νωρίτερα σήμερα όπως αναφέρει σε ανάρτησή του, παραθέτοντας και σχετικές φωτογραφίες, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» N. Ιωνίας – Ηρακλείου – Μεταμόρφωσης - Λυκόβρυσης, κομμάτι από την οροφή στην αίθουσα του Συλλόγου Διδασκόντων ξεκόλλησε και έπεσε στο πάτωμα, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Το 7ο Δημοτικό είναι ένα από τα σχολεία της Νέας Ιωνίας, που με απόφαση του υπουργείου και της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας συμπτύχθηκαν τα τμήματα πριν 20 μέρες.

Στη σχετική ανάρτηση ο Σύλλογος αναφέρει πως «Συνεχίζεται η "αξιολόγηση" των σχολικών κτηρίων και στον Δήμο Ν. Ιωνίας. Άλλο ένα σχολείο προστέθηκε στη λίστα των….. «σύγχρονων» σχολείων και αξιολογείται ως ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ για μαθητές και εκπαιδευτικούς .

»Αυτή την εικόνα αντίκρισαν οι εκπαιδευτικοί σήμερα το πρωί στην αίθουσα του Συλλόγου Διδασκόντων στο 7οΔημοτικό Νέας Ιωνίας. Ευτυχώς για άλλη μια φορά δεν είχαμε θύματα ή τραυματίες. Όμως πόσο τυχεροί θα συνεχίσουμε να είμαστε εκπαιδευτικοί και μαθητές;

»Είναι το σχολείο που με απόφαση του υπουργείου και της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας συμπτύχθηκαν τα τμήματα πριν 20 μέρες.

»Είναι ακόμα μία από τις σχολικές μονάδες της περιοχής για τα οποίες ευθύνες έχει η κυβέρνηση που δε διαθέτει επαρκή χρηματοδότηση για τη συντήρησή της, αλλά και η δημοτική αρχή της Ν.Ιωνίας που δε διεκδικεί τους αναγκαίους πόρους από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κάλυψη των αναγκών για σύγχρονα και ασφαλή σχολικά κτίρια.

»Ευθύνες διαχρονικά έχουν όλες οι δημοτικές αρχές που δεν φρόντισαν να επιλυθεί το πρόβλημα της σχολικής στέγης στην περιοχή του Περισσού, ενώ υπάρχουν διαθέσιμοι χώροι, γιατί είχαν και έχουν τη λογική της εξοικονόμησης πόρων.

»Στην αξιολόγηση της σχολικής μονάδας του 7ου δημοτικού Νέας Ιωνίας το υπουργείο παιδείας παίρνει μηδέν. Γιατί ο νέος νόμος για την αξιολόγησή τους που «αυτονομεί» το σχολείο δεν αφορά τις υποδομές των σχολικών εγκαταστάσεων, τη λειτουργία των οποίων προσπαθεί να φορτώσει στις οικογένειες και στους χορηγούς.

»Δυναμώνουμε τον αγώνα μας μαζί με τους γονείς για σύγχρονα σχολεία που δεν πέφτουν οι οροφές, που δεν πλημμυρίζουν με τη βροχή, που δε γίνονται επικίνδυνα στον πρώτο σεισμό.

»Τώρα να σταματήσουν να παίζουν με τις ζωές μας. Να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ολόπλευρη μόρφωση των μαθητών και την προστασία της υγείας και της ζωής τους».

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου, προκλήθηκε αναστάτωση σε δημοτικό σχολείο στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, όταν έπεσε ψευδοροφή σε αίθουσα της ΣΤ’ τάξης.

Όπως ανέφεραν οι πληροφορίες, το πρωί της Πέμπτης κατέρρευσε όλη η ψευδοροφή της σχολικής αίθουσας στην οποία στεγάζεται το δεύτερο τμήμα της ΣΤ΄ τάξης του 4ΟΥ Δημοτικού σχολείου Πυλαίας.  

Χάρη στην δασκάλα που κατάλαβε έγκαιρα τι επρόκειτο να συμβεί, και έβγαλε τα παιδιά από την αίθουσα, δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Αθήνα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Explainer: Τι ισχύει με τα ωράρια μουσικής στα καταστήματα διασκέδασης της Αθήνας;

Αθήνα / Explainer: Τι ισχύει με τα ωράρια μουσικής στα καταστήματα διασκέδασης της Αθήνας;

«Το Γκάζι δεν είναι Μύκονος» διεμήνυσε τη Δευτέρα ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης ξεκαθαρίζοντας πως ο δήμος Αθηναίων θα εξαντλήσει την αυστηρότητά του απέναντι στους επαγγελματίες που δεν σέβονται τους νόμους της πόλης.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΓΡΙΜΑΝΑΚΗ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ