Κάτω στον Πειραιά

Κάτω στον Πειραιά Facebook Twitter
Πισίνα
0
ΠΙΣIΝΑ
Μαρίνα Ζέας, Πειραιάς, 210 4511324

Στυλάτος lounge χώρος με ιδιαίτερη διακόσμηση και θέα τα σκάφη στη μαρίνα Ζέας. Ο απόλυτος χώρος για χαλάρωση, φαγητό και ποτό, με τη μυρωδιά της θάλασσας και των ανθισμένων λουλουδιών του κήπου. Μουσικές που σας καλούν ν’ απολαύσετε κάθε χώρο της πισίνας, ευφάνταστες και γευστικές λιχουδιές, υπέροχα γλυκά αλλά και δροσερά ποτά και κοκτέιλ για κάθε στιγμή της ημέρας.

AMUSE
Ακτή Δηλαβέρη 5, Μικρολίμανο, 210 4129615

Ένα τριώροφο café-lounge bar από την πλευρά της Ακτής Δηλαβέρη. Φωτεινός, ζεστός χώρος, με μοντέρνες πινελιές. Οι ανακλειόμενες οροφές του είναι ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι. Με θέα στο ΣΕΦ και άψογο σέρβις, απολαμβάνουμε τον καφέ, τον χυμό και το ρόφημά μας, ενώ το βράδυ το παρακολουθούμε να μεταμορφώνεται σε δροσερό mainstream κλαμπ, με υπέροχα κοκτέιλ και μουσικές επιλογές για όλα τα γούστα.

SMALL CAFÉ
Aριστοτέλους 10, Πειραιάς, 210 4297236

Είναι το στέκι όπου χτυπάει, από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ, η καρδιά του Πειραιά. Εδώ κι έναν χρόνο το Small αποτελεί το σημείο συνάντησης όλων των επιχειρηματιών της πόλης, αλλά και εκείνων που ξέρουν ν’ απολαμβάνουν τη

διασκέδαση για λίγους, με ιδιαίτερη κουζίνα, καφέ και ποτό. Κάθε εβδομάδα live εμφανίσεις των πιο επιτυχημένων καλλιτεχνών και μουσικών συγκροτημάτων.

CAROL HOTEL
Δυoβουνιώτου 31 & Ακτή Πρωτοψάλτη, Πειραιάς, 210 4122933, www.hotelcarol.gr

Ένα μοντέρνο και σύγχρονο συγκρότημα δωματίων που προσφέρει στους επισκέπτες του όλες τις ανέσεις για τη διαμονή τους. Η περίτεχνη διακόσμησή του, η στρατηγική του θέση, εκεί όπου χτυπά η καρδιά του Πειραιά, και η άψογη εξυπηρέτησή του το καθιστούν κορυφαία επιλογή για διαμονή. Επωφεληθείτε από την προσφορά: δωμάτιο δύο ατόμων μόνο €15 η ημιδιαμονή.

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΌΣ
Ακτή Μικρολίμανου, Πειραιάς, 210 4134084

Το καλοκαίρι μπήκε για τα καλά και σίγουρα δεν υπάρχει καλύτερος προορισμός από τον Ιστιοπλοϊκό στο Μικρολίμανο. Σικάτο εστιατόριο που δεν σε αγχώνει, τραπεζάκια στην προβλήτα με θέα τους ιστιοπλόους, χαλαρή μουσική και τα νέα λαχταριστά πιάτα διά χειρός Αντώνη Λαδόπουλου είναι σίγουρα οι καλύτεροι λόγοι για να τον επισκεφτείς. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα φημισμένα επιδόρπιά του! Ανοιχτό καθημερινά από το μεσημέρι έως και το βράδυ, υποδέχεται όλους όσοι εκτιμούν το ποιοτικό φαγητό.

ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ
Κουντουριώτου 164, Πειραιάς, 210 4220672

Υπάρχει ένας διαφορετικός κόσμος και βρίσκεται εδώ! Καφέδες, χυμοί, ποικιλία γεύσεων σε σοκολάτες και τσάι, λαχταριστά γλυκά, και για τους βραδινούς επισκέπτες δροσερά ποτά στην τεράστια μπάρα. Το Καφέ των Αισθήσεων είναι το στέκι που ξεχωρίζει για τον οικείο, σε τρία επίπεδα, χώρο του, το καλαίσθητο στυλ του με βάση το ξύλο, την ιδιαίτερη είσοδό του, που παραπέμπει σε παλιό αθηναϊκό νεοκλασικό αρχοντικό, και το ζεστό του σέρβις. Καθημερινά με εναλλασσόμενους DJs. Μην το ψάξετε, όμως, τώρα. Κάνει διακοπές! Ραντεβού τον Σεπτέμβρη.

ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΦΕ
Καραΐσκου 115, πλ. Κοραή, 210 4117897

Ένα διατηρητέο κτίριο του 1932 στεγάζει το Θέατρο Καφέ, έναν πολυεπίπεδο χώρο στην πλατεία Κοραή, απέναντι ακριβώς από το Δημοτικό Θέατρο. Από τις 7:00 π.μ. έως και τη 1:00 π.μ., σερβίρει καφέ, χυμό, φαγητό, γλυκό και ποτό. Έχει πρόσφατα ανακαινιστεί και τον ζεστό, άνετο χώρο του διακοσμούν πίνακες ζωγραφικής και σκίτσα, ενώ η ατμόσφαιρα γεμίζει από mainstream και έθνικ ήχους. Στα ατού, η μεγάλη γκάμα του σε γλυκά, καθώς και τα λαχταριστά συνοδευτικά για τον καφέ ή το ποτό. Δωρεάν WiFi.

ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ
Ι. Κατσούλη 77, Καμίνια, 210 4814438, 6946 856502

Τα πιο γευστικά πιάτα στο πιο ζεστό μαγειρείο με παρεΐστικη ατμόσφαιρα. Στη Ζωοδόχο Πηγή αγαπάνε τα εκλεκτά υλικά, τη γεμάτη γεύση και τις φρέσκες πρώτες ύλες. Λαχταριστοί λαχανοντολμάδες, κεφτεδάκια, ζουμερές μελιτζάνες γεμιστές με τυρί υπό τη μουσική συνοδεία έντεχνου ελληνικού αλλά και ρεμπέτικου, με προγραμματισμένα αλλά και αυθόρμητα λάιβ. Τώρα το καλοκαιράκι, προτιμήστε τραπεζάκι έξω.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Τραπέζι κάτω από την κληματαριά

Γεύση / Τραπέζια κάτω από βαθύσκιωτες κληματαριές. Αυτό είναι το καλοκαίρι

Σκάροι με μπάμιες μαγειρεμένα στον χυμό των ανώριμων σταφυλιών από την κληματαριά της αυλής μας, σκορπιοί μακαρονάδα με ρόγες των ώριμων τσαμπιών, καθώς και αρνάκι κοκκινιστό με γλυκόξινες αγουρίδες. Αυτές είναι οι γεύσεις που αξίζουν τον ίσκιο της κληματαριάς.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Το κρασί με απλά λόγια / Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Ένα podcast από την Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη αφιερωμένο σε έναν πιονέρο του ελληνικού αμπελώνα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.
THE LIFO TEAM
Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Γλυκιά Σύρος: Ζαχαροπλάστες, συνταγές και μνήμες από το παρελθόν της Ερμούπολης

Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη

Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η Ταβέρνα «Πλάτων» στο Βούπερταλ

Γεύση / «Kάθε φορά που μυρίζω ούζο, θυμάμαι την ταβέρνα Πλάτων στο Βούπερταλ»

Ο Παύλος και η Ελένη, μετανάστες στη Γερμανία, δημιούργησαν μια αυθεντική ελληνική ταβέρνα, που εδώ και τρεις δεκαετίες σερβίρει απλά αλλά πεντανόστιμα πιάτα και είναι διάσημη για τον λεπτοκομμένο χειροποίητο γύρο της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η αγκινάρα

Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»

Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ