Φρουζής για Novartis: Η Τουλουπάκη μου πρότεινε να γίνω προστατευόμενος μάρτυρας αρκεί να μιλήσω για πολιτικούς

Φρουζής για Novartis: Η Τουλουπάκη μου πρότεινε να γίνω προστατευόμενος μάρτυρας αρκεί να μιλήσω για πολιτικούς Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Με την κατάθεση του πρώην αντιπροέδρου της Novartis Κωνσταντίνου Φρουζή συνεχίζεται απόψε η συνεδρίαση της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Για την κ. Τουλουπάκη, ο κ. Φρουζής, σύμφωνα με πληροφορίες επεσήμανε: «Συναντηθήκαμε στη Λουκάρεως στην εισαγγελία. (...). Επίμονα μου πρότεινε να κάνω χρήση ευεργετικού νόμου προστασίας ποινικού κώδικα αρκεί να μιλήσω για πολιτικούς. "Δεν εννοώ να μιλήσετε απλά", μου είπε . Δηλαδή να μην καταθέσω όσα ξέρω. Την αλήθεια. "Έχουμε συντριπτικά στοιχεία εναντίον σας" είπε η κ. Τουλουπακη. "Να τα βγάλετε στην επιφάνεια άμεσα" είπαμε».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κ.κ. Καραγκούνης και Μαρκόπουλος ρώτησαν τον κ. Φρουζή, εάν η κ. Τουλουπάκη χρησιμοποίησε την έκφραση «πολιτικά πρόσωπα», με τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Novartis Hellas να απαντάει: «Ναι». Ο ίδιος κατά τις ίδιες πηγές επεσήμανε πως «δεν έδωσα ποτέ λεφτά [σ.σ. σε πολιτικούς]».

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το newpost, ο κ. Φρουζής ισχυρίστηκε πως ταλαιπωρήθηκε κατά το διάστημα που βρίσκεται στη δημοσιότητα η υπόθεση Novartis καθώς και ότι «υφίσταται μπουλιγκ, αλλά κράτησε θεσμική στάση». Ο ίδιος φέρεται να τόνισε πως «και στους ελέγχους που διενεργήθηκαν στην οικία του, δεν βρέθηκε τίποτα», ενώ υποστήριξε «ότι δεν έχει κληθεί ποτέ από δικαστικό ή ανακριτικό όργανο». Συμπλήρωσε μάλιστα πως δεν γνώριζε ποιος θεσμός τον ήλεγχε.

Ο κ. Φρουζής σύμφωνα με πληροφορίες τόνισε: «Σας ευχαριστώ που με καλέσατε να καταθέσω μετρά από τόσο καιρό. Τα πρώτα δημοσιεύματα ήταν το 2016. Πέρασαν τρία μισή χρόνια και κράτησα μια στάση θεσμική. Απέφυγα δημοσιότητα . Ταλαιπωρήθηκα και υφίσταμαι bullying. Τον Φλεβάρη 2017 έκαναν έλεγχο στο σπίτι μου. Άρχισα να καταλαβαίνω πως κάτι συμβαίνει. Πήρανε το λαπτοπ του γιου μου Δημήτρη. Στο τέλος του 2017 διάβασα σε μια εφημερίδα όλα όσα επρόκειτο να ζήσω. Την επόμενη ημέρα είδα τη φάτσα μου μαζί με πρωθυπουργούς υπουργούς κλπ. Δεν έχω κληθεί ποτέ σε ανακριτικό ή δικαστικό όργανο να δώσω εξηγήσεις. ΠΟΤΕ! Θέλανε να μη μιλήσω ποτέ και να με παρουσιάζουν ως τον κύριο Novartis που παρέσυρε πολιτικούς στο διάβα του».

Χωρίς Πολάκη - Τζανακόπουλο η επιτροπή

Η συνεδρίαση ξεκίνησε χωρίς την παρουσία των Παύλου Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλου. Από τον ΣΥΡΙΖΑ στην επιτροπή προσήλθε μόνο ο εισηγητής του, Σπύρος Λάππας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάκληση της απόφασης για την εξαίρεση των Παύλου Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλου, αλλά και το αίτημα του κ. Παπαγγελόπουλου να εξαιρεθούν από μέλη της επιτροπής οι Κώστας Κυρανάκης και Θάνος Πλεύρης από πλευράς ΝΔ και Βασίλης Κεγκέρογλου από πλευράς ΚΙΝΑΛ.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

LiFO politics / Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλά στη Βασιλική Σιούτη και αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική διοίκηση της Hellenic Train και την ιταλική κυβέρνηση, με στόχο σοβαρές επενδύσεις. Επίσης, απαντά στα θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, όπως η αναδιάρθρωση του ελληνικού σιδηροδρόμου, τα Τέμπη και οι ανώνυμες επιθέσεις στους συγγενείς των θυμάτων, τις οποίες δηλώνει ότι καταδικάζει.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κασσελάκης: 30 μήνες φυλακή και 50.000 ποινή με αναστολή για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Πολιτική / Κασσελάκης: Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Η εισαγγελική πρόταση ήταν απαλλακτική με το σκεπτικό ότι δεν ανέμενε το Σεπτέμβριο του 2023 να εκλεγεί Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και δε γνώριζε την απαγόρευση να διαθέτει καταθέσεις στο εξωτερικό ως πολιτικός αρχηγός
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου με έμφαση σε Μεταναστευτικό και περιφερειακή σταθερότητα

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου με έμφαση σε Μεταναστευτικό και περιφερειακή σταθερότητα

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, επισκέφθηκε την Ελλάδα για να ενισχύσει τη διμερή συνεργασία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εστιάζοντας στο μεταναστευτικό, την περιφερειακή σταθερότητα και την ενεργειακή συνεργασία.
LIFO NEWSROOM