Euractiv: Αντιδράσεις για το όνομα του χαρτοφυλακίου του Σχοινά - Το Παρίσι ζήτησε εξηγήσεις

Euractiv: Αντιδράσεις για το όνομα του χαρτοφυλακίου του Σχοινά - Το Παρίσι ζήτησε εξηγήσεις Facebook Twitter
1

Το όνομα του χαρτοφυλακίου που προτείνεται να αναλάβει ο Μαργαρίτης Σχοινάς ως αντιπρόεδρος της επόμενης Κομισιόν, το οποίο είναι «Προστασία του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής», προκαλεί αντιδράσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες, μεταδίδει το Euractiv. 

Ήδη υπάρχουν φήμες πως η πρόεδρος της νέας Κομισιόν, Ούρσουλα φαν ντερ Λάιεν, σκέφτεται τη μετονομασία του χαρτοφυλακίου. 

Μετά από την καθιερωμένη κυβερνητική συνάντηση στο Μέγαρο των Ηλυσίων στο Παρίσι, η εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Σιμπέθ Ντιαγιέ χαρακτήρισε το όνομα του χαρτοφυλακίου «πολύ προβληματικό». 

Παρόλο που η Γαλλία δεν έχει κάποια αρμοδιότητα στην επιλογή των ονομάτων των χαρτοφυλακίων για τους Επιτρόπους η εκπρόσωπος υπενθύμισε πως τα νέα μέλη της Κομισιόν θα περάσουν από ακρόαση στο Ευρωκοινοβούλιο και ο Σχοινάς «θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις».  

«Πράγματι υπάρχει ανάγκη για περισσότερες εξηγήσεις, για αυτό υπάρχει η ακρόαση στο Ευρωκοινοβούλιο» πρόσθεσε από την πλευρά της η Αμελί ντε Μονσαλέν, η υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.  Ο νέος τίτλος του χαρτοφυλακίου που θα διαχειρίζεται και ζητήματα μετανάστευσης έχει προκαλέσει  σφοδρή κριτική από αριστερούς και πράσινους ευρωβουλευτές. 

Η Καριμά Ντελί, ευρωβουλευτής για τους Γάλλους Πράσινους και επικεφαλής της επιτροπής Μεταφορών έθεσε το ζήτημα στη συνάντηση των ευρωβουλευτών που προεδρεύουν στις επιτροπής. 

Δεκατρείς από τους ευρωβουλευτές που συμμετείχαν στη συνάντηση συμφώνησαν να στείλουν επιστολή στον Νταβίντ Σασόλι, τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, στην οποία θα ανέφεραν πως διαφωνούν με το όνομα του χαρτοφυλακίου. Το Euractiv μεταδίδει πως 3 επικεφαλής επιτροπών διαφώνησαν με την ιδέα της επιστολής. 

 Αντιδράσεις υπήρξαν και από τη Βρετανία. Η ευρωβουλευτής των Βρετανών Πρασίνω Μόλι Σκοτ Κάτο δήλωσε στον Independent πως «μοιάζει με ένα χαρτοφυλάκιο που θέλει να αντιπαρατεθεί στην άνοδο των φασιστών με το να υιοθετεί τη διχαστική τους ρητορική όσον αφορά τα «αυστηρά σύνορα». 

Στο δημοσίευμα του Euractiv φιλοξενούνται και δηλώσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιου Κούλογλου, ο οποίος προχώρησε σε παραλληλισμό με τις απόψεις του Ντονάλντ Τραμπ που έχει δηλώσει πως ο αμερικανικός τρόπος ζωής πρέπει να προστατευθεί από τους μετανάστες. «Ελπίζω η Ούρσουλα φαν ντερ Λάιεν να μην εννοεί το ίδιο«

To Euractiv μεταδίδει επίσης πως ο Μαργαρίτης Σχοινάς δεν ήξερε το ακριβές χαρτοφυλάκιο που θα αναλάβει μία νύχτα πριν «κλειδώσει» η θέση του ως ένας από τους αντιπροέδρους της Κομισιόν. 

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εμμένει στην πρόταση για κυβέρνηση ειδικού σκοπού ο Νίκος Φαραντούρης - Αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Εμμένει στην πρόταση για κυβέρνηση ειδικού σκοπού ο Νίκος Φαραντούρης - Αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Παρά τις αποδοκιμασίες από κομματικές πηγές, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει τη θέση του υπέρ κυβέρνησης κοινής αποδοχής, με στόχο την κάθαρση
LIFO NEWSROOM
Μέρκελ στην Αθήνα: «Κάποια στιγμή έβαλα τα κλάματα από την πίεση - Ήμουν αντίθετη με το Grexit»

Πολιτική / Μέρκελ στην Αθήνα: «Κάποια στιγμή έβαλα τα κλάματα από την πίεση - Ήμουν αντίθετη με το Grexit»

Η Άνγκελα Μέρκελ επέστρεψε στην Αθήνα με αφορμή την κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας της «Ελευθερία» και μίλησε δημόσια για την πιο δραματική δεκαετία της ελληνικής σύγχρονης ιστορίας
LIFO NEWSROOM
Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναφορές σε υπουργούς, «ταρίφες» και χειραγώγηση ελέγχων

Πολιτική / Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναφορές σε υπουργούς, «ταρίφες» και χειραγώγηση ελέγχων

Εμπλεκόμενοι ακούγονται να αναφέρονται με χυδαίους χαρακτηρισμούς σε πολιτικά πρόσωπα, να μιλούν για πιέσεις σε ελεγκτές, οικονομικά ανταλλάγματα και παρεμβάσεις σε ελέγχους
LIFO NEWSROOM
Δόμηση σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων: «Θα διατηρηθούν τα υφιστάμενα όρια»

Πολιτική / Δόμηση σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων: «Θα διατηρηθούν τα υφιστάμενα όρια»

Η νομοθετική ρύθμιση που κατατίθεται το απόγευμα από τον Παπασταύρου στη Βουλή προβλέπει δύο νέα πολεοδομικά εργαλεία - Στόχος η προστασία τόσο των περιουσιακών δικαιωμάτων των ιδιοκτητών όσο και της δημογραφικής προοπτικής της περιφέρειας
LIFO NEWSROOM
Λάουρα Κοβέσι: Ποια είναι η εισαγγελέας που ξεσκέπασε το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Πολιτική / Λάουρα Κοβέσι: Ποια είναι η εισαγγελέας που ξεσκέπασε το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η έρευνα αφορά περισσότερα από 40 πρόσωπα –πολιτικά στελέχη, κρατικούς υπαλλήλους και συνεργαζόμενες εταιρείες– για ενδεχόμενα αδικήματα απάτης, σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες
LIFO NEWSROOM
Χατζηβασιλείου για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η προσπάθειά μου να βοηθήσω τους συμπολίτες μου δεν έχει καμία απολύτως σχέση με παράνομες πράξεις

Πολιτική / Χατζηβασιλείου για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Η προσπάθειά μου να βοηθήσω δεν έχει καμία σχέση με παράνομες πράξεις»

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών, με αφορμή την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Αρχίσανε τα όργανα..."Ο νέος τίτλος του χαρτοφυλακίου που θα διαχειρίζεται και ζητήματα μετανάστευσης έχει προκαλέσει σφοδρή κριτική από αριστερούς και πράσινους ευρωβουλευτές." Πηγή: www.lifo.gr"To Euractiv μεταδίδει επίσης πως ο Μαργαρίτης Σχοινάς δεν ήξερε το ακριβές χαρτοφυλάκιο που θα αναλάβει μία νύχτα πριν «κλειδώσει» η θέση του ως ένας από τους αντιπροέδρους της Κομισιόν." Πηγή: www.lifo.grΑν υποψιαστώ...Αν λέω, ντροπή τους (ποιοι ; η απάντηση στο σχόλιο όταν ανακοινώθηκε η αντιπροεδρία Σχοινά).