Πέθανε ο Κάρολος Φιξ, της γνωστής οικογένειας ζυθοποιίας

Πέθανε ο Κάρολος Φιξ, της γνωστής οικογένειας ζυθοποιίας Facebook Twitter
0

Πέθανε σε ηλικία 92 ετών ο Κάρολος Φιξ, επιχειρηματίας και απόγονος της οικογένειας Φιξ με μακρά παράδοση στη ζυθοποιία στην Ελλάδα. 

Ο γνωστός επιχειρηματίας ζούσε τα τελευταία χρόνια στην Ελβετία αλλά εισήχθη σε νοσοκομείο της Αθήνας για αρθροπλαστική επέμβαση στη λεκάνη. Πέθανε από εσωτερική αιμορραγία. Ο Κάρολος Φιξ είχε ιδρύσει τη γνωστή εταιρεία επενδύσεων Fix Asset Management (FAM).

Η εταιρία Φιξ ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1864 από τον Βαυαρό Γιόχαν Καρλ Φιξ. Από τότε μέχρι και τα μέσα του 20ου αιώνα η οικογένεια Φιξ είχε το μονοπώλιο στην παραγωγή μπύρας. Μετά την πτώχευση της εταιρείας το 1983 και πολλές αποτυχημένες προσπάθειες αναβίωσης της εμπορικής της ονομασίας η μπίρα Φιξ επανιδρύθηκε από νέους ιδιοκτήτες. Σήμερα ανήκει στην ιδιοκτησία της «Ολυμπιακής Ζυθοποιίας» του δανέζικου ομίλου Carlsberg.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθησυχαστικός ο Παπαζάχος για τον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ στην Κρήτη: «Ήταν μοναχικός, δεν θα μας απασχολήσει»

Ελλάδα / Καθησυχαστικός ο Παπαζάχος για τον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ στην Κρήτη: «Ήταν μοναχικός, δεν θα μας απασχολήσει»

Δεν προκαλεί ανησυχία η μετασεισμική δραστηριότητα, λέει ο καθηγητής Σεισμολογίας του ΑΠΘ – Πώς εξηγεί τη φύση των βαθιών σεισμών στο Νότιο Αιγαίο
LIFO NEWSROOM
ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΒΟΥΛΗ ΤΣΙΠΡΑΣ NOVARTIS

Ελλάδα / Δίκη προστατευόμενων μαρτύρων Novartis: «Είχα αποφασίσει να δείρω τον Τσίπρα» κατέθεσε ο Ανδρέας Λοβέρδος

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, κατά την εξέταση του από την υπεράσπιση, είπε ότι θεωρεί τον πρώην πρωθυπουργό υπεύθυνο για «όσα ψεύδη είχαν πει οι τότε προστατευόμενοι μάρτυρες»
LIFO NEWSROOM