Ice Cream Market: ξεκινά το πρώτο φεστιβάλ παγωτού της Αθήνας

Ice Cream Market: ξεκινά το πρώτο φεστιβάλ παγωτού της Αθήνας Facebook Twitter
Σκεφτήκαμε πως το καλοκαίρι, με τον ζεστό του καιρό, ένα φεστιβάλ παγωτού θα ήταν κάτι ιδιαίτερο και διαφορετικό στο κέντρο της Αθήνας, ακόμα και για μια βόλτα.
0

► 1 → Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν πως το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία πρόκειται να ξεπεράσει τους 30 βαθμούς Κελσίου. Τι καλύτερο, λοιπόν, από λίγο παγωτό στο πρώτο φεστιβάλ που διοργανώνεται μόνο γι' αυτόν τον λόγο φέτος στην Αθήνα.

► 2 → Στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι, από την Παρασκευή 7 Ιουνίου μέχρι και την Κυριακή 9 Ιουνίου οι επισκέπτες του πρώτου Ice Cream Market μπορούν να δοκιμάσουν παγωτά όλων των ειδών και των παρασκευών που κυκλοφορούν στην Αθήνα, από οικογενειακές επιχειρήσεις που διαπρέπουν μέχρι μεγάλα brands με χρόνια εμπειρία στον κλάδο.

► 3 → Υπολογίζεται πως στον χώρο, ο οποίος είναι τεράστιος, καθώς καλύπτει πάνω από 4.000 τ.μ., θα υπάρχουν περισσότερα από 15 ξύλινα καταστήματα δεξιά και αριστερά του κεντρικού διαδρόμου, ντυμένα το καθένα με το στυλ του, ενώ ήδη η ζήτηση φαίνεται να είναι πολύ μεγάλη σύμφωνα με τον Σταύρο Στριλιγκά, υπεύθυνο επικοινωνίας του Ice Cream Market.

Aν ελέγξει κανείς το Facebook του Ice Cream Market, θα δει πως αρκετές μέρες πριν από την έναρξή του, οι χρήστες που δήλωσαν πως θα το επισκεφτούν έχουν ξεπεράσει τους 12.000 συνολικά.

► 4 → «Σε όποιον κι αν είπαμε ότι φέτος κάνουμε φεστιβάλ μόνο για παγωτό ενθουσιάστηκε και μας ανέφερε πως θα 'ρθει. Παρατηρούμε πως υπάρχει ζήτηση. Το βλέπουμε από τους συνεργάτες μας, τα social media, τα τηλέφωνα. Είναι μια πρόταση που ο κόσμος την αποζητά» εξηγεί ο ίδιος.

► 5 → Ήδη, αν ελέγξει κανείς το Facebook του Ice Cream Market, θα δει πως αρκετές μέρες πριν από την έναρξή του, οι χρήστες που δήλωσαν πως θα το επισκεφτούν έχουν ξεπεράσει τους 12.000 συνολικά. Ο κ. Στριλιγκάς ανήκει στην ομάδα που εδώ και τέσσερα χρόνια διοργανώνει στον ίδιο χώρο το Athens Street Food Festival, το οποίο έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια γαστρονομική τομή στην πόλη και να κάνει διάσημο ένα είδος φαγητού που κατά καιρούς έχει λοιδορηθεί αρκετά.

Ice Cream Market: ξεκινά το πρώτο φεστιβάλ παγωτού της Αθήνας Facebook Twitter
«Το φεστιβάλ θα έχει πάρα πολλές γεύσεις. Πιστεύω, όμως, πως ο κόσμος έχει βαρεθεί τα απλά πράγματα και θέλει κάτι διαφορετικό».

► 6 → «Tα street food festivals τα είχαμε δει στο εξωτερικό και είπαμε να τα δοκιμάσουμε και εδώ. Όπως είδαμε, ο κόσμος το ήθελε πολύ. Έτσι έγινε και με το παγωτό. Θέλαμε να κάνουμε κάτι με γλυκό. Σκεφτήκαμε πως το καλοκαίρι, με τον ζεστό του καιρό, ένα φεστιβάλ παγωτού θα ήταν κάτι ιδιαίτερο και διαφορετικό στο κέντρο της Αθήνας, ακόμα και για μια βόλτα» προσθέτει.

► 7 → Κι αν τον περασμένο Μάιο τα μπέργκερ και τα κρεατικά είχαν την τιμητική τους, τώρα τον Ιούνιο τη θέση τους θα πάρουν τα βαφλοσουβλάκια –βάφλες τυλιγμένες σαν σουβλάκια, με το παγωτό να αντικαθιστά το κρέας–, οι «καμινάδες» και τα ντόνατς παγωτού και τα ιδιαίτερα χωνάκια που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στα social media διάσημων ice cream markets της Νέας Υόρκης.

► 8 → Το εισιτήριο κοστίζει 3 ευρώ, ενώ μ' αυτό οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν 3 δωρεάν δοκιμές παγωτού. Όπως προβλέπει ο κ. Στριλιγκάς, αρκετοί θα είναι αυτοί που πρόκειται να δοκιμάσουν νέες, ιδιαίτερες γεύσεις, χωρίς βέβαια να αγνοούν τις κλασικές, που φέρνουν σε πολλούς αναμνήσεις από το παρελθόν.

► 9 → Η ιστορία του παγωτού έτσι όπως το ξέρουμε σήμερα φαίνεται να ξεκινά το 1718, με το βιβλίο μαγειρικής της Mary Eales που θεωρείται πως περιέχει την πρώτη συνταγή στα αγγλικά. Σύμφωνα με αυτήν ο ζαχαροπλάστης παρασκεύαζε την κρέμα και αμέσως μετά την έβαζε σε έναν κουβά και μια δεξαμενή με πάγο για να ψύξει.

Ice Cream Market: ξεκινά το πρώτο φεστιβάλ παγωτού της Αθήνας Facebook Twitter
Bαφλοσουβλάκια –βάφλες τυλιγμένες σαν σουβλάκια, με το παγωτό να αντικαθιστά το κρέας.

► 10 → Χρόνο με τον χρόνο άρχιζε να γίνεται όλο και πιο διάσημο, ιδιαίτερα στις βασιλικές αυλές στην Ευρώπη. Πολλοί αναφέρουν πως οι πρώτες παρασκευές και τα πρώτα παγωτά είχαν σερβιριστεί ήδη στα συμπόσια του Λουδοβίκου XIV, τον 17ο αιώνα. Σταδιακά, τα μηχανήματα εκσυγχρονίζονταν, οι παρασκευές γίνονταν όλο και πιο περίπλοκες κι έτσι σήμερα, 300 χρόνια μετά την πρώτη συνταγή, το παγωτό έχει γίνει κύριο γλυκό σε όλους τους λαούς του κόσμου, ενώ έχουν δημιουργηθεί παραλλαγές για όλα τα γούστα, ακόμα και αλμυρές.

► 11 → «Το φεστιβάλ θα έχει πάρα πολλές γεύσεις. Πιστεύω, όμως, πως ο κόσμος έχει βαρεθεί τα απλά πράγματα και θέλει κάτι διαφορετικό». Μία από τις τάσεις φέτος που έχει παρατηρηθεί ήδη πριν από την έναρξη της εκδήλωσης είναι τα vegan παγωτά και αυτά χωρίς γλουτένη.

► 12 → Τα τελευταία χρόνια αρκετοί ζαχαροπλάστες ξεκίνησαν να πειραματίζονται με το γάλα καρύδας, αμυγδάλου, κάσιους, ακόμα και ρυζιού, με αποτέλεσμα σήμερα να υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές για ωραίο και κρεμώδες παγωτό, χωρίς τη χρήση γαλακτοκομικών.

► 13 → «Αν έλεγε κανείς πώς ψάχνει για vegan παγωτό πριν από 2-3 χρόνια, θα τον θεωρούσαν τρελό» λέει γελώντας ο κ. Στριλιγκάς. Σήμερα, λοιπόν, πολλά καταστήματα στην Ελλάδα έχουν ασπαστεί την τάση, δίνοντας έτσι μια νέα επιλογή παγωτού στους vegan, καθώς μέχρι τότε το μοναδικό που μπορούσαν να δοκιμάσουν ήταν το σορμπέ.

Ice Cream Market: ξεκινά το πρώτο φεστιβάλ παγωτού της Αθήνας Facebook Twitter
Το εισιτήριο κοστίζει 3 ευρώ, ενώ μ' αυτό οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν 3 δωρεάν δοκιμές παγωτού.

► 14 → Παράλληλα με τα παγωτά, επειδή το Ice Cream Market, ιδιαίτερα τις απογευματινές ώρες, θα γεμίσει με οικογένειες και παιδιά, θα προβάλλονται παιδικές ταινίες, ενώ την ίδια ώρα οι νέοι επισκέπτες θα μπορούν να παίζουν δωρεάν φλιπεράκια –κατόπιν συνεργασίας με το Μουσείο Φλίπερ Αθηνών–, να χτίζουν τουβλάκια και να παρακολουθήσουν το bubble show με τη La Petite Marguerite. Στον χώρο θα υπάρχουν, επίσης, καφέ και μπαρ, ενώ τη μουσική επιμέλεια του φεστιβάλ έχει αναλάβει ο Pepper 96.6 μαζί με πλήθος γνωστών ραδιοφωνικών παραγωγών και DJs.

Ιnfo:

Παρασκευή 16:00-24:00

Σάββατο 11:00-24:00

Κυριακή 11:00-24:00

Εισιτήριο: 3 ευρώ (με 3 γευστικές δοκιμές)

Πληροφορίες 210 9636489

 

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλη σφυρίδα!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Όχι άλλη σφυρίδα στο Προεδρικό Μέγαρο!

Ο κύριος Ρεμί βαρέθηκε τα αποδομημένα, παράτολμα και ανέμπνευστα πιάτα - κάνε μια σωστή «ιεροσυλία», αλλιώς μείνε στα απλά. Στην τελική, προτιμά μια βραδιά στην παραλιακή, με πίτσα, μπίρα και Χούλιο Ιγκλέσιας.
ΡΕΜΙ
«Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ
«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ
Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Θύμηση, μια νέα κρεμερία στο Παγκράτι

Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι

Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM