Υπόθεση Πετσίτη: Καταθέτει στη Βουλή η επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρόμικου Χρήματος

Υπόθεση Πετσίτη: Καταθέτει στη Βουλή η επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρόμικου Χρήματος Facebook Twitter
Eurokinissi - Γιώργος Κονταρίνης
0

Στη Βουλή καλείται η επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρόμικου Χρήματος, Αννα Ζαϊρη – Αρκουλή για την υπόθεση του Μανώλη Πετσίτη

Νωρίτερα σήμερα, η πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Τασία Χριστοδουλοπούλου, έκανε αποδεκτό το σχετικό αίτημα που είχε καταθέσει η αξιωματική αντιπολίτευση. 

Ο κ. Πετσίτης, φίλος του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, ερευνάται από τη συγκεκριμένη αρχή, όπως και ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιαδής και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ), Θεόδωρος Κιτσάκος, για την περίπτωση της εταιρείας ELFE.

Η ELFE είχε οφειλές προς την ΔΕΠΑ που ξεπερνούσαν τα 130 εκατομμύρια ευρώ. 

Για τα συγκεκριμένα πρόσωπα, όπως και για άλλα, είχε ζητηθεί, το άνοιγμα των τραπεζικών τους λογαριασμών. 

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, θα κληθεί να καταθέσει και ο υπάλληλος της Αρχής, που κατήγγειλε προσπάθεια κουκουλώματος της υπόθεσης Πετσίτη, μέσω της απομάκρυνσής του από την ελεγκτική διαδικασία που είχε αναλάβει και τελικό αποτέλεσμα να εξωθηθεί σε παραίτηση.

Η κυρία Χριστοδουλοπούλου ανέφερε πως ότι το ζήτημα πρέπει να εξεταστεί είτε είναι σκάνδαλο είτε είναι συμψηφισμός σκανδάλων, πολύ περισσότερο τώρα που έχουμε μπει σε προεκλογική περίοδο.

«Επειδή όμως είμαστε σε προεκλογική περίοδο και σενάρια συμψηφισμού αρρωσταίνουν το πολιτικό κλίμα, εγώ συναινώ να έρθει η κυρία Ζαΐρη, όπως και εάν εντοπιστεί γιατί δεν έχω διαβάσει πουθενά το όνομά του και ο υπάλληλος που υποτίθεται ότι απομακρύνθηκε από την υπόθεση και παραιτήθηκε ώστε να δούμε εάν θα αποκτήσουμε κάποια γνώση περισσότερη», ανέφερε η Τασία Χριστοδουλοπούλου. 

Ωστόσο, η κυρία Χριστοδουλοπούλου τόνισε πως «δεν πιστεύω ότι θα μπορέσουν να πουν τα δύο αυτά μέλη της Αρχής περισσότερα σχετικά με ένα πόρισμα που ετοιμάζεται καθώς η έρευνα προστατεύεται από το Νόμο με πλήρη μυστικότητα».


Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος είχε κατηγορήσει τη Νέα Δημοκρατία πως φέρνει στην ατζέντα ένα ανύπαρκτο θέμα για αντιπερισπασμό την ίδια στιγμή που «υπήρξαν ποινικές διώξεις για τα δανεικά και αγύριστα των δανείων των κομμάτων».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για παραίτηση Καραναστάση: Διαμαντή, όσο κι αν με πονάει που φεύγεις, σε ευχαριστώ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε συγγνώμη από τον Διαμαντή Καραναστάση «που δεν κατάφερα να καθαρίσω ακόμη αυτό το τόσο βρόμικο τοπίο, που σε κάνει να ασφυκτιάς και να φεύγεις»
LIFO NEWSROOM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ EUROGROUP ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πολιτική / Financial Times: Υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Η αποχώρηση του Πασκάλ Ντόναχιου από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας και κατ΄ επέκταση από το «τιμόνι» της Ευρωομάδας, εκκινεί τη διαδικασία επιλογής του επόμενου προέδρου, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα επικρατέστερα ονόματα των διαδόχων του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, επέμεινε στις καταγγελίες της ότι ο Λαζαρίδης επιτέθηκε στον μάρτυρα και ζήτησε την απομάκρυνσή του από τη ΝΔ
LIFO NEWSROOM
«Το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν σε αυτήν»

LiFO politics / «Δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι το πρόβλημα αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν»

Ο καθηγητής Νικόλαος-Κομνηνός Χλέπας, εξηγεί γιατί το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης στη χώρα μας δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά το σύστημα ακραίου συγκεντρωτισμού της εξουσίας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Πολιτική / Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ενεργοποιείται ο ενεργειακός διάδρομος που συνδέει Αλεξανδρούπολη και Οδησσό, επιτρέποντας την αποστολή αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου προς την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM