Πέρασε κατά πλειοψηφία η τροπολογία για το ασυμβίβαστο βουλευτή - υποψήφιου ευρωβουλευτή

Πέρασε κατά πλειοψηφία η τροπολογία για το ασυμβίβαστο βουλευτή - υποψήφιου ευρωβουλευτή Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
0

Κατά πλειοψηφία πέρασε η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών που προβλέπει την κατάργηση του ασυμβίβαστου για τους βουλευτές που είναι υποψήφιοι ευρωβουλευτές.

Στην ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει η Δημοκρατική Συμπαράταξη, πήραν μέρος 257 βουλευτές.

Υπέρ της τροπολογίας τάχθηκαν 148 βουλευτές, 105 δήλωσαν κατά της τροπολογίας και 4 βουλευτές δήλωσαν «παρών».

Καθώς στις εκλογές της 26ης Μαΐου θα στηθούν τέσσερις κάλπες, και προκειμένου να διευκολύνονται οι εκλογείς, η τροπολογία προβλέπει επίσης δυνατότητα κατάτμησης και δημιουργίας χωριστών εκλογικών τμημάτων έτσι ώστε ο εκλογέας να ψηφίζει σε δύο διαδοχικά εκλογικά τμήματα.

Επίσης προβλέπεται η δυνατότητα να προτιμηθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι πτυχιούχοι Νομικής, σε περίπτωση που χρειαστεί συμπλήρωση ο κατάλογος των δικαστικών αντιπροσώπων.

Η υπερψήφιση της τροπολογίας ωστόσο, αναμένεται να προκαλέσει αλλαγές στη σύνθεση της κοινοβουλευτικής ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς τόσο ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, όσο και η κυρία Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου ανακοίνωσαν πως θα παραιτηθούν ώστε να είναι υποψήφιοι για την ευρωβουλή. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, επέμεινε στις καταγγελίες της ότι ο Λαζαρίδης επιτέθηκε στον μάρτυρα και ζήτησε την απομάκρυνσή του από τη ΝΔ
LIFO NEWSROOM
«Το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν σε αυτήν»

LiFO politics / «Δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι το πρόβλημα αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν»

Ο καθηγητής Νικόλαος-Κομνηνός Χλέπας, εξηγεί γιατί το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης στη χώρα μας δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά το σύστημα ακραίου συγκεντρωτισμού της εξουσίας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Πολιτική / Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ενεργοποιείται ο ενεργειακός διάδρομος που συνδέει Αλεξανδρούπολη και Οδησσό, επιτρέποντας την αποστολή αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου προς την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM