Τσίπρας: Η αντιπολίτευση πέρασε από την καταστροφολογία στην γελοιοποίηση

Τσίπρας: Η αντιπολίτευση πέρασε από την καταστροφολογία στην γελοιοποίηση Facebook Twitter
EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
0

«Η αντιπολίτευση έχει περάσει στο επόμενο στάδιο της καταστροφολογίας, αυτό της γελοιοποίησης», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρωθυπουργός στηλίτευση τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η οικονομία ανακάμπτει επειδή τάχα, όπως είπε, οι αγορές προεξοφλούν νίκη της ΝΔ στις εκλογές.

«Η αυτογελοιοποίηση της αντιπολίτευσης όμως δεν είναι τίποτα άλλο παρά ακόμα ένα σύμπτωμα του κυνισμού που διακατέχει τη ΝΔ, όταν δεν τους αγγίζει πλέον ούτε η κοινή λογική», σχολίασε.

«Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η παλινόρθωση ενός κατεστημένου που θέλει να επανέλθει και για να εκδικηθεί», πρόσθεσε, όχι μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ που τόλμησε να διατυπώσει εναλλακτική πρόταση για τη χώρα, όπως ανέφερε, «αλλά και έναν ολόκληρο λαό για τις επιλογές που έκανε σε απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις».

«Γι΄ αυτό και το πολιτικό σχέδιο της ΝΔ, είναι ένα σχέδιο συμμόρφωσης των "απείθαρχων", των "ατάκτων"», είπε και αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε «διάλυση της δημόσιας υγείας, ασφαλιστικό Πινοσέτ, απολύσεις στους ζωτικούς τομείς του δΔημοσίου, όλα αυτά που ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί πηγή σπατάλης».

Είπε ότι κ. Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του είναι εκπρόσωποι και εκφραστές της 'ελίτ' και «οραματίζεται μια Ελλάδα που θα ευημερούν λίγοι και θα στενάζουν οι πολλοί» και μίλησε για έναν αγώνα που διεξάγεται «χωρίς αρχές, χωρίς όρια στο ψέμα, τη λάσπη, την προπαγάνδα, το διχασμό».

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε πως αυτό το βίωσαν κυρίως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ της Βόρειας Ελλάδας όταν με σθένος υπερασπίστηκαν αυτό που πίστευαν ως εθνικό και πατριωτικά σωστό και βρέθηκαν αντιμέτωποι με βιαιοπραγίες, ενώ ο κ. Μητσοτάκης, όπως είπε, δεν βρήκε μερικά λόγια να σχολιάσει.

«Πιστεύουν όλοι αυτοί ότι όταν έχουν μαζί τους την πλειοψηφία των ΜΜΕ και των ολιγαρχών τότε είναι βέβαιο ότι μπορούν να εξασφαλίσουν την επιστροφή στην εξουσία», είπε ο πρωθυπουργός.

«Με αυτούς έχουν σχεδιάσει και προσπαθούν να πλασάρει στην κοινή γνώμη αλλά και στον ίδιους τους τους εαυτούς μια χίμαιρα, μια καλοστημένη πολιτική απάτη, την απάτη της δήθεν σοβούσας εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής κοινωνικής έκρηξης, την ώρα που η χώρα μετά από πολλά χρόνια εντάσεων επανέρχεται στη κοινωνική ειρήνη», είπε ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζοντας την επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση.

«Την απάτη», σημείωσε, «της δήθεν κατάρρευσης της οικονομίας, την ώρα που η οικονομία μετά από πολλά χρόνια ύφεσης ανακάμπτει επιστρέφοντας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Της δήθεν εθνικής μειοδοσίας στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, την ώρα που μετά από πολλά χρόνια αδράνειας και ανυποληψίας η χώρα σηκώνει ξανά το ανάστημά της και αναγνωρίζεται ως παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας στη Ανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια από όλη τη διεθνή κοινότητα».

«Τέλος», προσέθεσε, «τη μεγάλη απάτη της δήθεν κατά κράτος επικράτησης της ΝΔ και του αρχηγού της στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις».

Είπε σκωπτικά ότι αμέσως με την εκλογή του στη ΝΔ ο κ. Μητσοτάκης έγινε από μερίδα των ΜΜΕ και των δημοσκοπικών εταιριών, πρωθυπουργός και πως οι δημοσκοπικές εταιρείες που απέτυχαν επανειλημμένα στις προβλέψεις τους, έσπευσαν να προδιαγράψουν ότι, ανεξάρτητα από το αν πείθει ή όχι ο κο. Μητσοτάκης και η ΝΔ, ανεξάρτητα από το αν έχει σχέδιο και πρόταση για το αύριο της χώρας, είναι ήδη νικητές και μάλιστα με 10, 15, 20 μονάδες στις επικείμενες εκλογές.

«Όποιος πορεύεται με σύμμαχο την απάτη δεν έχει πολύ δρόμο να διανύσει, έρχεται κάποια στιγμή η ώρα της αποκάλυψης», είπε, για να τονίσει ότι «η κάλπη των ευρωπαϊκών στις 26 Μαΐου θα είναι αυτή που θα αποκαλύψει τη μεγάλη απάτη του κ. Μητσοτάκη και των επικοινωνιολόγων του».

«Γιατί μπορεί αυτός να προβάρει ήδη γραβάτες και κουστούμια πρωθυπουργικά, αλλά ξεχνάει ότι τους πρωθυπουργούς δεν τους εκλέγουν ούτε οι φίλοι επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες μέσων ενημέρωσης, ούτε οι φίλοι δημοσκόποι, αλλά ο ελληνικός λαός με την ψήφο του στην κάλπη», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Το σάπιο πολιτικό σύστημα, η ολιγαρχία, και τα δωράκια στις ελίτ χρεοκόπησαν τη χώρα

«Οι υπουργοί αυτής της κυβέρνησης, κάθε φορά που ανοίγουν ένα παλιό ντουλάπι σκιάζονται τι θα συναντήσουν», είπε ο πρωθυπουργός.

«Ανοίγουν ο Ξανθός και ο Πολάκης ένα ντουλάπι, βγαίνει η Novartis. Ανοίγουν μια αποθήκη βγαίνει το ΚΕΕΛΠΝΟ. Ανοίγει προχθές η Αχτσιόγλου ένα παλιό συρτάρι βγαίνουν 241 εκατομμύρια ξεχασμένα, κερασμένα στις φαρμακευτικές εταιρίες, στην υγειά των κορόιδων. Για γέλια και για κλάματα. Αυτό δεν είναι σκανδαλολογία. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Έχουμε πάθει σύγκρυο. Σε λίγο κάθε φορά που θα ανοίγουμε παλιά συρτάρια θα φωνάζουμε προληπτικά και τον εισαγγελέα», ανέφερε.

«Βούλιαξαν και ρήμαξαν τη χώρα για να κάνουνε δωράκια, άραγε χωρίς αντάλλαγμα;» αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας και επισήμανε:

«Την ίδια στιγμή όμως που έκαναν τα στραβά μάτια στις φαρμακευτικές, τον μέσο φορολογούμενο, το μικρό και μεσαίο επιχειρηματία δεν τον ξεχνούσαν να του στείλουν το λογαριασμό. Εκεί δε κερνούσαν. Εκεί τους τρέχανε στα αυτόφωρα για μερικές εκατοντάδες ευρώ. Με ένα νόμο αίσχος που οδηγούσε τη μισή Ελλάδα στα κρατητήρια μέσα στις πιο μαύρες μέρες της κρίσης. Και αυτό το νόμο εμείς τον αλλάξαμε».

«Αναρωτιούνται οι γραφιάδες της ελίτ: Γιατί χρεοκόπησε η χώρα; Μήπως ήταν η ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς; Μήπως έφταιγαν οι απεργίες; Μήπως έφταιγε το κακό το ριζικό μας;» σημείωσε επίσης ο πρωθυπουργός για να τονίσει: «Αλλά όλοι ξέρουν ποιος έφταιξε: Αυτό το σάπιο πολιτικό σύστημα, η ολιγαρχία, και τα δωράκια στις ελίτ που μας έκαναν τελευταία χώρα στην Ευρώπη στα έσοδα για 20 συνεχόμενα χρόνια».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

Πολιτική / Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

«Τόσο ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ όσο και το παράγωγο ενωσιακό δίκαιο κατοχυρώνουν, εκτός από την κατ’ ουσίαν διεθνή προστασία σε περίπτωση βάσιμων λόγων δίωξης, και το δικαίωμα πρόσβασης στη διαδικασία ασύλου»
LIFO NEWSROOM
Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Πολιτική / Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Ζητά την ανάκληση της νομικής αιτιολόγησης που στηρίζεται στο άρθρο 15 ΕΣΔΑ, δηλαδή το αντίστοιχο του άρθρου 48 Συντ. για την εφαρμογή του νόμου περί καταστάσεως πολιορκίας, όπως σημειώνει με έκπληξη
LIFO NEWSROOM
Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Πολιτική / Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να τεθεί σε αναστολή και ο ιατροδικαστής που υπέγραψε τις τρεις εκθέσεις για τα βρέφη που δολοφόνησε η Ειρήνη Μουρτζούκου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση για την αναστολή λειτουργίας της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πάτρας
LIFO NEWSROOM
Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Πολιτική / Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Ο νέος υπουργός επιτίθεται στους μετανάστες με χυδαία ρητορική λέγοντας πως στις δομές «τρώνε 3 φορές κρέας και μία ψάρι» και πως «δεν θέλουμε να αντικαταστήσουμε τον πληθυσμό της Ευρώπης»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

Πολιτική / Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

 Όταν απευθύνεστε σε αυτήν την παράταξη δεν θα χρησιμοποιείτε τον όρο «γαλάζια συμμορία», δεν τη δέχομαι από ένα κόμμα, που έχει στιγματίσει την πολιτική ζωή της χώρας, απάντησε σε υψηλούς τόνους στον Νίκο Ανδρουλάκη ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Σύλληψη και κράτηση για όσους εισέρχονται παράνομα στη χώρα – Νέα μέτρα υπό τον απόηχο της άρνησης Χάφταρ να δεχθεί την ευρωπαϊκή αποστολή
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης για μεταναστευτικό: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων

Πολιτική / Γεραπετρίτης για μεταναστευτικό: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ επισήμανε πως «η Ελλάδα θα μεριμνήσει ώστε να ελεγχθούν οι μεταναστευτικές ροές» και υπογράμμισε ότι η επιτήρηση θα ενταθεί στο πλαίσιο ευρωπαϊκής συνεργασίας
LIFO NEWSROOM
Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Πολιτική / Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία, με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών της Ιταλίας και της Μάλτας, μετέβη στη Λιβύη για διαβουλεύσεις με τις πλευρές των Ντμπέιμπα και Χαφτάρ
LIFO NEWSROOM
Νίκος Χριστοδουλάκης: «Υπάρχει ένα οργανωμένο δίκτυο που αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

LiFO politics / Νίκος Χριστοδουλάκης: «Ένα οργανωμένο δίκτυο αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και καθηγητής Νίκος Χριστοδουλάκης μιλά στη Βασιλική Σιούτη για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ, δίνει τη δική του ερμηνεία και εκτιμά ότι η κρίση «δεν μας έκανε σοφότερους, αλλά χειρότερους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ