Κοινή ανακοίνωση Καμίνη και Μπουτάρη για τη συνεργασία με τον Σόρος

Κοινή ανακοίνωση Καμίνη και Μπουτάρη για τη συνεργασία με τον Σόρος Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

Ο Γιώργος Καμίνης και ο Γιάννης Μπουτάρης έδωσαν κοινή απάντηση σε δημοσιεύματα που εμπλέκουν τους δήμους τους σε παράνομη συνεργασία με τον Τζορτζ Σόρος. 

Υπενθυμίζεται πως και ο Πάνος Καμμένος ανέφερε χθες σε εκπομπή ότι ο Τζορτζ Σόρος έχει χρηματοδοτήσει τους Γιώργο Καμίνη και Γιάννη Μπούταρη. «Ο Σόρος πληρώνει τον Μπουτάρη και τον Καμίνη για να έχει διείσδυση στην πολιτική σκηνή. Στον δήμο Θεσσαλονίκης, στο δήμο της Αθήνας έχει δώσει κονδύλια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Στον χώρο της συνωμοσιολογίας και του ακραίου 'ψεκασμού', ανήκουν όσα -υπό την προστασία της βουλευτικής ασυλίας- διαδίδονται για σκοτεινές, ανήθικες και παράνομες συνεργασίες των δήμων Αθηναίων και Θεσσαλονίκης με τον επιχειρηματία Τζορτζ Σόρος» τονίζουν σε κοινή ανακοίνωση τους οι δήμαρχοι Γιώργος Καμίνης και Γιάννης Μπουτάρης, απαντώντας σε δημοσιεύματα και δίνοντας διευκρινίσεις για τη συνεργασία των δύο δήμων με τη ΜΚΟ Open Society Foundation.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζουν ότι οι δήμοι τους «συνεργάζονται προς όφελος των δημοτών και των κατοίκων τους με δεκάδες μη κυβερνητικές οργανώσεις, μεταξύ των οποίων και η Open Society Foundation, με διαφάνεια και τήρηση όλων των νόμιμων διαδικασιών που ελέγχονται από τα Δημοτικά Συμβούλια τους και είναι προσβάσιμες στο ευρύ κοινό ακόμη και μέσω του διαδικτύου».

Επίσης διευκρινίζουν ότι «η συνεργασία αυτή, το αντικείμενο, οι όροι και οι προϋποθέσεις της οποίας καθορίζονται από τους δήμους μας και όχι από το συγκεκριμένο Ίδρυμα, αφορούν την ενίσχυση ευάλωτων ομάδων, την ομαλή κοινωνική ένταξη προσφύγων και την εκπαίδευσή τους.

Στον δήμο Θεσσαλονίκης, όπως και σε άλλους δήμους, αφορούσε κατά καιρούς και την προμήθεια πετρελαίου για τη θέρμανση των σχολείων» τονίζεται στην ανακοίνωση. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η «παράδοση της κατάληψης» ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η "παράδοση της κατάληψης" ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Το σχόλιο του πρωθυπουργού για το Final Four, για τις προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία αλλά και τα πανεπιστήμια, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
LIFO NEWSROOM
«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ