XFloor: Δείπνο με θέα στον δέκατο όροφο του ξενοδοχείου Electra Athens

XFloor: Δείπνο με θέα στον δέκατο όροφο του ξενοδοχείου Electra Athens Facebook Twitter
0

Η παράδοση που έχει δημιουργήσει πλέον η Electra Hotel & Resorts στις εξαιρετικές γαστρονομικές προτάσεις σε όλα τα ξενοδοχεία που διαχειρίζεται ανά την Ελλάδα δίνει ένα ακόμη εξαιρετικό δείγμα γραφής και συνέπειας στο Electra Athens, το ξενοδοχείο της αλυσίδας επί της οδού Ερμού, μια ανάσα από την πλατεία Συντάγματος.


Πράγματι, στο XFloor, το νέο εστιατόριο που στεγάζεται στον 10ο όροφο του ξενοδοχείου, η φιλοσοφία της εταιρείας υλοποιείται με τον καλύτερο τρόπο, δίνοντας μια πολύ καλή επιλογή στο κέντρο της Αθήνας για φαγητό, και όχι μόνο, όλες τις ώρες τις ημέρας, από το πρωί, για breakfast, καφέ, σνακ και γεύμα, έως το βράδυ, για δείπνο και ποτό.

Ασφαλώς, το φαγητό είναι εκείνο που θα σε οδηγήσει στο XFloor, όμως, η θέα του κάθε άλλο παρά αμελητέα είναι.

Η θέση του εστιατορίου σού εξασφαλίζει πανοραμική θέα στην Αθήνα, με αποτέλεσμα, εκτός από τα διάφορα εδέσματα, να έχεις στο «πιάτο» την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό, παράλληλα με το αστικό τοπίο του κέντρου. Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που θα τραβήξει τη ματιά σου, πριν ακόμη εντρυφήσεις στον κατάλογο με τις προτάσεις του σεφ.


Η θέση του εστιατορίου σού εξασφαλίζει πανοραμική θέα στην Αθήνα, με αποτέλεσμα, εκτός από τα διάφορα εδέσματα, να έχεις στο «πιάτο» την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό, παράλληλα με το αστικό τοπίο του κέντρου. Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που θα τραβήξει τη ματιά σου, πριν ακόμη εντρυφήσεις στον κατάλογο με τις προτάσεις του σεφ.


Η σάλα του XFloor αλλά και το επίπεδο περιποίησης έχουν δομηθεί έτσι ώστε να εξυπηρετούν τις ανάγκες ενός εστιατορίου του κέντρου. Είναι τόσο casual ώστε να σε κάνουν να αισθανθείς άνετα σε ένα οικείο περιβάλλον αλλά και τόσο fine dining ώστε να μη σου αφήσουν καμία αμφιβολία για τον επαγγελματισμό που χαρακτηρίζει τη λειτουργία του.


Την ευθύνη για τη δημιουργία του μενού αλλά και την καθημερινή λειτουργία της κουζίνας του εστιατορίου έχει αναλάβει ένας νέος σεφ με εμπειρία και τεχνική κατάρτιση. Ο Δημήτρης Σιώζος θέλησε να φτιάξει ένα μενού με προσήλωση στις βασικές αρχές της μεσογειακής κουζίνας, όπου όμως τα ελληνικά υλικά με ονομασία προέλευσης αλλά και οι τοπικές συνταγές από τα διάφορα μέρη της χώρας θα έχουν σημαντικό ρόλο.

XFloor: Δείπνο με θέα στον δέκατο όροφο του ξενοδοχείου Electra Athens Facebook Twitter
Η σάλα του XFloor αλλά και το επίπεδο περιποίησης έχουν δομηθεί έτσι ώστε να εξυπηρετούν τις ανάγκες ενός εστιατορίου του κέντρου. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO


Το αποτέλεσμα, όπως το διαπιστώνεις καταρχάς παίρνοντας στα χέρια σου τον κατάλογο, αλλά και στη συνέχεια, δοκιμάζοντας τις προτάσεις του, φαίνεται να τον δικαιώνει.

Πριν αρχίσεις να γεύεσαι την παραγωγή της κουζίνας, θα δεχτείς την εξαιρετική υποστήριξη του σομελιέ Παναγιώτη Κατσούδα, την κατάρτιση και στην οινική αισθητική του οποίου μπορείς να εμπιστευτείς πλήρως για την επιλογή των κρασιών από την εξαιρετική και ενημερωμένη οινική λίστα που ο ίδιος έχει καταρτίσει με ενδιαφέρουσες επιλογές, κυρίως από τον ελληνικό αμπελώνα.


Ο σεφ φροντίζει και την παραμικρή λεπτομέρεια των πιάτων του. Από τις σαλάτες ξεχωρίζει αυτή με την ποικιλία πράσινων δροσερών λαχανικών με βαλεριάνα, ραπανάκι πίκλα, κολοκυθόσπορο, αποξηραμένα σύκα και βινεγκρέτ από ξίδι xeres (€12). Δροσερό πιάτο για αρχή.


Ενδιαφέρουσα επιλογή είναι οι γαρίδες με Μοσχάτο Λήμνου, τζίντζερ, ευωδιαστό μοσχολέμονο και καραμελώμενα σπαράγγια (€17). Τη νόστιμη θαλασσινή παλέτα θα ενισχύσεις με το χταπόδι σχάρας που συνοδεύει καπνιστή μελιτζανοσάλατα και λάδι λουίζας (€16) ‒ ένα καλοκαιρινό πιάτο.

XFloor: Δείπνο με θέα στον δέκατο όροφο του ξενοδοχείου Electra Athens Facebook Twitter
Πριν αρχίσεις να γεύεσαι την παραγωγή της κουζίνας, θα δεχτείς την εξαιρετική υποστήριξη του σομελιέ Παναγιώτη Κατσούδα. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO


Κι αν εκτιμάς τη σκοπελίτικη τυρόπιτα, ήρθε η στιγμή να συστηθείς με το σκοπελίτικο κριθαρότο που είναι μαγειρεμένο με φρέσκα καλαμαράκια, φρέσκια ντομάτα, αρωματικά βότανα και σβησμένο με ρακή (€19). Πατάει σε παραδοσιακή συνταγή της Σκοπέλου και η βαθιά νοστιμιά του κατακλύζει την ψυχή σου.


Ο Δημήτρης Σιώζος αγαπά το κρητικό ελαιόλαδο. «Είναι το αγαπημένο μου υλικό στην κουζίνα» δηλώνει χωρίς περιστροφές. Την ποιότητα των καλών ελληνικών υλικών που επιβεβαιώνουν τις ειλικρινείς προθέσεις του εστιατορίου ανακαλύπτεις και στο ποσαρισμένο λαβράκι με λαχανικά κομμένα julien και χούμους με ωραιότατη σάλτσα κίτρου (€22) ‒ χάρμα οφθαλμών το πιάτο.


Εξαιρετικό φινάλε του γεύματος με απαλή κρέμα καπνιστής σοκολάτας σε τραγανή βάση από sable κακάο, σορμπέ μάνγκο και φρούτα του πάθους (€8) και μια ιδιαίτερη πάβλοβα με λευκή σοκολάτα Valrhona, βανίλια Μαγαδασκάρης και σορμπέ φράουλα (8).

XFloor: Δείπνο με θέα στον δέκατο όροφο του ξενοδοχείου Electra Athens Facebook Twitter
Είναι τόσο casual ώστε να σε κάνουν να αισθανθείς άνετα σε ένα οικείο περιβάλλον αλλά και τόσο fine dining ώστε να μη σου αφήσουν καμία αμφιβολία για τον επαγγελματισμό που χαρακτηρίζει τη λειτουργία του. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
XFloor: Δείπνο με θέα στον δέκατο όροφο του ξενοδοχείου Electra Athens Facebook Twitter
Το XFloor δίνει μια πολύ καλή επιλογή στο κέντρο της Αθήνας για φαγητό, και όχι μόνο, όλες τις ώρες τις ημέρας, από το πρωί, για breakfast, καφέ, σνακ και γεύμα, έως το βράδυ, για δείπνο και ποτό. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
XFloor: Δείπνο με θέα στον δέκατο όροφο του ξενοδοχείου Electra Athens Facebook Twitter
Ενδιαφέρουσα επιλογή είναι οι γαρίδες με Μοσχάτο Λήμνου, τζίντζερ, ευωδιαστό μοσχολέμονο και καραμελώμενα σπαράγγια. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
XFloor: Δείπνο με θέα στον δέκατο όροφο του ξενοδοχείου Electra Athens Facebook Twitter
Την ποιότητα των καλών ελληνικών υλικών που επιβεβαιώνουν τις ειλικρινείς προθέσεις του εστιατορίου ανακαλύπτεις και στο ποσαρισμένο λαβράκι με λαχανικά κομμένα julien και χούμους με ωραιότατη σάλτσα κίτρου. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
XFloor: Δείπνο με θέα στον δέκατο όροφο του ξενοδοχείου Electra Athens Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
XFloor: Δείπνο με θέα στον δέκατο όροφο του ξενοδοχείου Electra Athens Facebook Twitter
Τη νόστιμη θαλασσινή παλέτα θα ενισχύσεις με το χταπόδι σχάρας που συνοδεύει καπνιστή μελιτζανοσάλατα και λάδι λουίζας. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
XFloor: Δείπνο με θέα στον δέκατο όροφο του ξενοδοχείου Electra Athens Facebook Twitter
Το φαγητό είναι εκείνο που θα σε οδηγήσει στο XFloor, όμως, η θέα του κάθε άλλο παρά αμελητέα είναι. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
XFloor: Δείπνο με θέα στον δέκατο όροφο του ξενοδοχείου Electra Athens Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
XFloor: Δείπνο με θέα στον δέκατο όροφο του ξενοδοχείου Electra Athens Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
XFloor: Δείπνο με θέα στον δέκατο όροφο του ξενοδοχείου Electra Athens Facebook Twitter
Εξαιρετικό φινάλε του γεύματος με απαλή κρέμα καπνιστής σοκολάτας σε τραγανή βάση από sable κακάο, σορμπέ μάνγκο και φρούτα του πάθους. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Info

Electra Athens Hotel, XFloor, Ερμού 5, 210 3378000

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ
Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Θύμηση, μια νέα κρεμερία στο Παγκράτι

Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι

Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM
Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT
«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ