Στους γκρίζους δρόμους του Ανατολικού Λονδίνου

Στους γκρίζους δρόμους του Ανατολικού Λονδίνου Facebook Twitter
0

Η  Tiffani Juno τραγουδάει καταπληκτικά ένα από τα πιο όμορφα τραγούδια του φετινού καλοκαιριού, το Plane Boy.

Είναι ένα από τα κομμάτια το πρώτου επίσημου EP του Amane που είναι από τους νέους παραγωγούς που ξεπρόβαλαν τον τελευταίο καιρό από τους γκρίζους δρόμους του Νοτιοανατολικού Λονδίνου και άρχισαν να ορίζουν τον νέο ήχο. Και Ok, δεν είναι και τόσο νέος, αλλά είναι μια διέξοδος για τους πιτσιρικάδες που φτιάχνουν μουσική για να δώσουν κάποιο νόημα στη ζωή τους. Ο Amane είναι της μέλος του συγκροτήματος του Jamie Isaac και της παρέας του King Krule, -ο Jamie συμμετέχει και στο EP του που λέγεται «Χαμένο Σαββατοκύριακο» (LostWeekend).

Το κομμάτι For Even My Mother Won't Find Me There με τον Jamie Isaac είναι επίσης τρυφερό και υπέροχο, χαμηλών τόνων αλλά με τους dance ήχους των προαστίων να περνάνε διακριτικά στο background. «Είναι αρκετά μοναχικά να ζεις εδώ» λέει ο Amane, «ειδικά αν είσαι μακριά από την οικογένειά σου».

Στο The Swan With Two Necks τραγουδάει ο Shivum Sharma

Κι αυτό είναι το ομώνυμο τραγούδι του EP

Το EP κυκλοφόρησε από την δισκογραφική του Rinse FM όπου θα κυκλοφορήσει και το άλμπουμ του Faze Miyake (με επίσης Λονδρέζικο suburban ήχο). Το κομμάτι του που κυκλοφόρησε μόλις σαν δείγμα με τα φωνητικά της Inga Copeland  είναι καταπληκτικό:

και ένα επίσης καλοκαιρινό reggae anthem του Gardna (απ' το Μπρίστολ) με την Tiffani Juno στα φωνητικά -που θα μπορούσε να είχε καλύτερη τύχη

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Olivia Dean: Η νέα σταρ της βρετανικής ποπ

Μουσική / Mόνο η Olivia Dean κρατήθηκε απέναντι στην καταιγίδα των hits της Taylor Swift

Μια 26χρονη τραγουδοποιός από το Λονδίνο που καταφέρνει να κρατά γερά τις υψηλές θέσεις της στα charts, με έναν ήχο που ισορροπεί μεταξύ παρελθόντος και παρόντος. Bonus για σήμερα: ο νέος δίσκος των Dury Dava.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Στη Θεσσαλονίκη θα περάσεις τέλεια, όποιο κι αν είναι το vibe σου

Εικαστικά / Στη Θεσσαλονίκη θα περάσεις τέλεια, όποιο κι αν είναι το vibe σου

Από την έκθεση με τις φωτογραφίες της Φρίντα Κάλο μέχρι τις άπειρες συναυλίες: Αυτά τα 22 events αξίζουν την προσοχή σας στην αγαπημένη πόλη της Θεσσαλονίκης.
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ, ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ & ΧΡΗΣΤΟ ΠΑΡΙΔΗ
SANDWELL DISTRICT INTERVIEW

Μουσική / Οι Sandwell District φτιάχνουν τέκνο σαν να προσεύχονται

O Regis και ο Function, δύο από τους πρωτεργάτες του πρότζεκτ που εξελίχθηκε σε διεθνές underground δίκτυο, με αφορμή την εμφάνισή τους στην Αθήνα μιλούν στη LiFO για την επανένωσή τους, την τέκνο σήμερα και τον καινούργιο τους δίσκο.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
KET: «Το γεγονός ότι έχουμε καταφέρει να υπάρχουμε τόσα χρόνια είναι ένα μικρό θαύμα»

Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων / KET: «Καταφέραμε να υπάρχουμε τόσα χρόνια, κι αυτό είναι ένα μικρό θαύμα»

Μια μεγάλη συζήτηση για την ιστορία του Κέντρου Ελέγχου Τηλεοράσεων, ενός από τους βασικούς πυρήνες της πειραματικής και ανεξάρτητης μουσικής σκηνής της πόλης και όχι μόνο.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
102΄ με την Tάμτα και την Ανίτα Ρατσβελισβίλι

Μουσική / Tάμτα - Ανίτα Ρατσβελισβίλι: «Μάθαμε να ζούμε με το τραύμα»

Δυο διάσημες και πετυχημένες Γεωργιανές συναντιούνται στην ΕΛΣ και μιλούν για τις δυσκολίες που τις διαμόρφωσαν και την κουλτούρα της χώρας τους, που την κουβαλάνε μαζί τους παντού, ακόμα και όταν τις πληγώνει.
M. HULOT
Η επιστροφή της Lily Allen

Μουσική / Η Lily Allen επιστρέφει με το πιο θεαματικό ξεκατίνιασμα στην ιστορία της ποπ

Το «West End Girl» της Lilly Allen και ένα αριστουργηματικό ραπ άλμπουμ από την CupcakKe αποτελούν τα πιο δυνατά και τολμηρά, από πλευράς στιχουργικής, άλμπουμ της χρονιάς. Μια καλή εβδομάδα για τη μουσική.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
BOYS’ SHORTS INTERVIEW

Μουσική / Boys’ Shorts: «Δεν φταίνε τα τρανς άτομα που έχει γίνει μίζερη η ζωή σου»

To eyeliner και το electroclash έφερε κοντά το ντουέτο των DJs, που εμπνεύστηκαν το όνομά τους από τον Boy George. Έπαιξαν στο Berghain, και η φήμη τους εκτοξεύτηκε. Πλέον το mantra τους είναι το «enjoy the moment».
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Παιδί Τραύμα: Τραγουδάκια λέω που αύριο θα ξεχαστούν, δεν κάνω καμία επανάσταση, δεν αλλάζω τον κόσμο

Μουσική / Παιδί Τραύμα: «Τραγουδάκια λέω, που αύριο θα ξεχαστούν, δεν αλλάζω τον κόσμο»

Στο νέο του άλμπουμ, το Παιδί Τραύμα χρησιμοποιεί τις έννοιες της φυγής και της συγχώρεσης για να μιλήσει για το αδιέξοδο του ψηφιακού κόσμου και την αναζήτηση της αλήθειας με τραγούδια που ξεφεύγουν από το mainstream.   
M. HULOT