Eurostat: Το υψηλότερο δημόσιο χρέος στην ΕΕ κατέγραψε η Ελλάδα το 2017

Eurostat: Το υψηλότερο δημόσιο χρέος στην ΕΕ κατέγραψε η Ελλάδα το 2017 Facebook Twitter
1

Το υψηλότερο δημόσιο χρέος στην ΕΕ κατέγραψε η Ελλάδα το 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εurostat, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Ειδικότερα, πέρυσι η ελληνική οικονομία κατέγραψε δημοσιονομικό πλεόνασμα 0,8% του ΑΕΠ, έναντι 0,5% το 2016, ενώ το δημόσιο χρέος μειώθηκε στο 176,1% του ΑΕΠ (317,4 δις ευρώ), έναντι 178,5% το 2016.

Στην ευρωζώνη το δημοσιονομικό έλλειμμα μειώθηκε στο 1% του μέσου κοινοτικού ΑΕΠ το 2017, από 1,6% το 2016, ενώ στην ΕΕ το δημοσιονομικό έλλειμμα μειώθηκε στο 1% του ΑΕΠ από 1,7% το 2016.

Το 2017 το δημόσιο χρέος στην ευρωζώνη μειώθηκε στο 86,8% του ΑΕΠ, από 89% το 2016, ενώ στην ΕΕ μειώθηκε στο 81,6% του ΑΕΠ από 83,3% το 2016.

Σε γενικές γραμμές, τα στοιχεία της Eurostat καταγράφουν δημοσιονομικό πλεόνασμα σε 13 χώρες της ΕΕ, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα.

Τα υψηλότερα δημοσιονομικά πλεονάσματα στην ΕΕ κατέγραψαν το 2017 η Μάλτα (+3,5%), η Κύπρος (+1,8%), η Σουηδία (+1,6%), η Τσεχία (+1,5%), το Λουξεμβούργο (+1,4%), η Ολλανδία (+1,2%), η Βουλγαρία και η Δανία (1,1%) και η Γερμανία (+1%).

Ωστόσο, δύο χώρες της ευρωζώνης κατέγραψαν δημοσιονομικό έλλειμμα ίσο ή άνω του ορίου του 3% του ΑΕΠ και συγκεκριμένα η Ισπανία (-3,1%) και η Πορτογαλία (-3%). Η Γαλλία κατέγραψε δημοσιονομικό έλλειμμα (-2,7%) και η Ιταλία (-2,4%). Τα χαμηλότερα δημοσιονομικά ελλείμματα στην ΕΕ κατέγραψαν η Ιρλανδία (-0,2%), η Εσθονία (-0,4%), η Λετονία (-0,6%) και η Φινλανδία (-0,7%).

Το 2017, το υψηλότερο δημόσιο χρέος στην ΕΕ κατέγραψε η Ελλάδα (176,1%) και ακολουθούν η Ιταλία (131,2%), η Πορτογαλία (124,8%), το Βέλγιο (103,4%), η Γαλλία (98,5%) και η Ισπανία (98,1%).

Το χαμηλότερο δημόσιο χρέος στην ΕΕ κατέγραψε η Εσθονία (8,7%), το Λουξεμβούργο (23%), η Βουλγαρία (25,6%), η Τσεχία (34,7%), η Ρουμανία (35%) και η Δανία (36%).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οικονομία
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το μεγάλο στοίχημα της ΑΑΔΕ: Ενιαίοι έλεγχοι, ψηφιακή εποπτεία και νέος ρόλος στις αγροτικές ενισχύσεις

Οικονομία / Το μεγάλο στοίχημα της ΑΑΔΕ: Ενιαίοι έλεγχοι, ψηφιακή εποπτεία και νέος ρόλος στις αγροτικές ενισχύσεις

Η νέα φάση για την ΑΑΔΕ αναμένεται να τεθεί σταδιακά σε εφαρμογή από το β΄ εξάμηνο του 2025, με χρονικό ορίζοντα πλήρους ενσωμάτωσης εντός 18-24 μηνών
LIFO NEWSROOM
Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Οικονομία / Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Στο 33,6% το ποσοστό των παιδιών που μεγαλώνουν χωρίς βασικά είδη ένδυσης, τροφής, παιγνιδιών ή πρόσβασης σε δραστηριότητες – Δραματική η επίδραση του μορφωτικού επιπέδου των γονέων
LIFO NEWSROOM
Ο Γιάννος Περλέγκας ανεβάζει τον «Κατσούρμπο» του Χορτάτση

Θέατρο / Γιάννος Περλέγκας: «Ο Κατσούρμπος μας είναι μια απόπειρα να γίνουμε πιο αθώοι»

Ο Γιάννος Περλέγκας σκηνοθετεί το έργο του Χορτάτση στο πλαίσιο του στο πλαίσιο του Κύκλου Ρίζες του Φεστιβάλ Αθηνών. Τον συναντήσαμε στις πρόβες όπου μας μίλησε για την αξία του Κρητικού συγγραφέα και του έργου του και την ανάγκη για περισσότερη λαϊκότητα στο θέατρο. Κάτι που φιλοδοξεί να μας δώσει με αυτό το ανέβασμα.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Οικονομία / Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Η Ομοσπονδία υπενθυμίζει ότι αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν και με το ήδη ισχύον επίδομα ενοικίου, που από το 2016 καταβάλλεται απευθείας στους ενοικιαστές «χωρίς να υπάρχει εγγύηση πως αυτοί αποδίδουν τα χρήματα στους ιδιοκτήτες»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια