Η απλότητα του Iki Sushi

Η απλότητα του Iki Sushi Facebook Twitter
0

Η απλότητα του Iki Sushi Facebook Twitter
Το φυσικό ξύλο, οι απλές γραμμές και το ζωηρό πράσινο χρώμα στα φωτιστικά δένουν αρμονικά, τονίζοντας το λιτό και χαλαρό ύφος της διακόσμησης...

 

Τρεις φίλοι δεμένοι με οικογενειακούς δεσμούς, που λατρεύουν το σούσι, αποφάσισαν να κάνουν στροφή στις μέχρι τώρα καριέρες τους και να ανοίξουν ένα μαγαζί. Έκαναν πείραμα πάνω στην εστίαση με το ολοκαίνουργιο Iki Sushi Lounge – «Iki» στα γιαπωνέζικα σημαίνει απλότητα, αυθορμητισμός. Ακριβώς αυτή την απλότητα και την αυθεντικότητα θα ανακαλύψεις στον χώρο του που διακόσμησε ο αρχιτέκτονας Νότης Πετρόπουλος, ο ένας από τους συνιδιοκτήτες. Το φυσικό ξύλο, οι απλές γραμμές και το ζωηρό πράσινο χρώμα στα φωτιστικά δένουν αρμονικά, τονίζοντας το λιτό και χαλαρό ύφος της διακόσμησης. Ανοιχτή κουζίνα που παρουσιάζει την ειλικρίνεια της φρεσκάδας των υλικών.

 

Το μενού εκφράζει τα αυθεντικά στοιχεία της γιαπωνέζικης κουζίνας που προσφέρει το σούσι, αποφεύγοντας το πάντρεμα πολλών υλικών στα ρολ, ενώ η φιλοσοφία της κουζίνας επικεντρώνεται στην ωμή φρέσκια πρώτη ύλη και στα ελαφριά dressings που συνοδεύουν κάποια πιάτα και τις σαλάτες. Τα βρασμένα φασολάκια σόγιας (€3,50), ραντισμένα με αλάτι, είναι ό,τι πρέπει για τσιμπολόγημα στην αρχή. Ακολούθησε η πράσινη σαλάτα, ενισχυμένη με κομμάτια γαρίδας και καβούρι (€8,50), δροσερή και όλο φρεσκάδα, με ανάλαφρη γεύση, για να πάρει τη σκυτάλη η σαλάτα Wakame (€7), με τραγανές πρασινάδες, φύκι wakame, καρότο που την «αγκάλιαζε» ισορροπημένα και ευχάριστο dressing σόγιας και σουσαμιού. Πληθωρικό ήρθε το πιάτο Vegetable Yaki Soba (€8,50), με τηγανητά νουντλς μαζί με μανιτάρια και λαχανικά που κρατούσαν τη ζωντάνια και τη γεύση τους. Τα τσόπστικς μπαίνουν δυναμικά στο παιχνίδι και βουτούν στο μπολ με τα νουντλς που τρώγονται ευχάριστα. Τα maki sushi ήρθαν καλοφτιαγμένα και η απόλαυση απογειώθηκε με το καλοτυλιγμένο ρολό με πικάντικη γαρίδα που δρόσιζε το αγγούρι (6 τεμάχια €5), στη συνέχεια υποδεχτήκαμε στο τραπέζι τα uramaki sushi και τιμήσαμε τα California rolls (€5,50) με καβούρι και αβοκάντο που βαπτίζαμε διακριτικά σε μπολάκι με σόγια και γουασάμπι. Μην αναζητήσετε κυρίως στο μενού. Αφήσαμε για επόμενη επίσκεψη τα nigiri και τα combos sushi. Το sushi, όπως όλα δείχνουν, έχει πέραση στην αθηναϊκή εστίαση και οι εραστές του με κάθε ευκαιρία δίνουν το ραντεβού τους στη γιαπωνέζικη κουζίνα. Το Iki κάνει τα πρώτα του βήματα στην περιοχή του Ψυχικού και ήδη έχει αποκτήσει το κοινό του, το οποίο σύντομα θα βρίσκει στο μενού ωραίες σούπες και δέκα επιπλέον καινούργια πιάτα. Η οινική λίστα έχει ενδιαφέρουσες ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα, που υποστηρίζουν τις προτάσεις του φαγητού.

☛Iki Sushi, Λεωφ. Κηφισίας 176, Ν. Ψυχικό, 210 6771165

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM
Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT
«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Η ιεροτελεστία του πανηγυρικού πιλαφιού του Δεκαπενταύγουστου στο Καρπάθιο

Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και Κάρπαθο

Ακολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ