O Φώτης Σεργουλόπουλος ανοίγει νέο εστιατόριο στην Κηφισιά

O Φώτης Σεργουλόπουλος ανοίγει νέο εστιατόριο στην Κηφισιά Facebook Twitter
0

Το Artisanal είναι το καινούργιο εστιατόριο που ετοιμάζεται πυρετωδώς στην θέση που βρίσκαμε το Jourfix στην Κηφισιά. Είναι το νέο επιχειρηματικό βήμα των Φώτη Σεργουλόπουλου, Κώστα Σκουλικαράκη και Βαγγέλη Γερασίμου, της ομάδας του επιτυχημένου Shamone στο Γκάζι.


«Την λέξη Artisanal χρησιμοποιούν στην Γαλλία όταν κάτι είναι χειροποίητο» μου λέει ο Φώτης Σεργουλόπουλος και δεν κρύβεται το πάθος στην φωνή του για το καινούργιο εγχείρημα. «Δεν έχει να κάνει μόνο με το φαγητό αλλά γενικότερα με την προσωπική εργασία. Για αυτό για την διακόσμηση του χώρου, έφερα αυθεντικές αντίκες του'50 ,από το μοναστηράκι του Παρισιού, την γειτονιά Πολ Μπερ της Πορτ ντε Κλινιανκουρ, που έχουν γίνει στο χέρι. Επίσης, όλα τα σερβίτσια είναι αντίκες και δεν μοιάζουν».


Την κουζίνα που θα έχει γαλλικό προσανατολισμό έχει αναλάβει ο σεφ Γιάννης Σιμωτάς και ετοιμάζει ένα κατάλογο επικεντρωμένο στην νότια Γαλλία. «Στον μενού που δοκιμάζουμε θέλουμε εύκολες γεύσεις και λίγο πειραγμένες», εξηγεί ο Φώτης Σεργουλόπουλος και προσθέτει: «Θα έχουμε την κλασσική σαλάτα νισουάζ με αυθεντικό ταρτάρ τόνου και αμπελοφάσουλα. Θα σερβίρουμε φιλέτα, πάπια, ψάρια και ότι υπάρχει σαν γαλλική κουζίνα αλλά τα πιάτα θα είναι πιο ανάλαφρα για αυτό δεν θα έχουμε κρεμμυδόσουπα».


Το κτίριο που στεγαζόταν εδώ και πολλά χρόνια το Jourfix (που πλέον μετακόμισε σε κεντρικότερο σημείο της Κηφισιάς, οδο Δ. Κυριακου 16 και Δροσινη) είναι ιστορικής σημασίας. Χτίστηκε το 1890 και ήταν η κατοικία του σταβλάρχη του Βασιλέα Παύλου. Οι Γιώργος Γαβαλάς και Γιάννης Μουρίκης έχουν αναλάβει την διακόσμηση που θα παραπέμπει σε γαλλικό σπίτι και στο τεράστιο τζάκι της σάλας θα υπάρχει εντυπωσιακό φλεγόμενο θεατρικό σκηνικό.


«Ο κήπος είναι συγκλονιστικός» λέει ο Φώτης και προσθέτει με ενθουσιασμό: «Έχουμε σεβαστεί το κτίριο και τον κήπο ως μνημεία της Κηφισιάς. Την αναδόμηση του κήπου με τα σπάνια φυτά όπως μια ρομπίνια στην είσοδο που είναι σπάνιο είδος ακακίας, σχεδιάζει ένας από τους σπουδαιότερους αρχιτέκτονες εξωτερικών χώρων ο Κάρολος Χανικιάν. Ο κήπος θα θυμίζει γαλλική σέρα και θα είναι ιδανικός για καφέ και μεσημεριανό φαγητό».
Το Artisanal υπολογίζεται να ανοίξει τις πύλες του το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου. Εν αναμονή!

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Η ιεροτελεστία του πανηγυρικού πιλαφιού του Δεκαπενταύγουστου στο Καρπάθιο

Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και Κάρπαθο

Ακολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Agora symi

Γεύση / Agora: Η πιο γραφική ανηφόρα της Σύμης οδηγεί σε μια κουζίνα με χαρακτήρα

Σε ένα μικρό μπαλκόνι με θέα τα παστέλ αρχοντικά της Σύμης, ο Χρήστος Σιδηρόπουλος σερβίρει μια ελληνική κουζίνα που συνομιλεί με το παρελθόν χωρίς να το αντιγράφει – μιλάει χαμηλόφωνα, αλλά ακούγεται καθαρά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Οι ανθοί της cucina povera

Γεύση / Κολοκυθανθοί: Τα λουλούδια της φτωχής αλλά σοφής κουζίνας

Τα άνθη που είτε βουτιούνται στο κουρκούτι είτε γίνονται τροφαντός ντολμάς κρύβουν φθαρτή ομορφιά και μεγάλη γευστική παράδοση — πολύ πριν ο οδηγός Michelin αναδείξει τάσεις σαν το zero waste και το «από το χωράφι στο τραπέζι».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Το κρασί με απλά λόγια / Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Πώς επηρεάζει η αστρονομία τις καλλιεργητικές πρακτικές στο αμπέλι; Η Υρώ Κολιακουδάκη και ο Παναγιώτης Ορφανίδης σε μια συζήτηση με τον Θοδωρή Κοντογιάννη για τη σχέση του ανθρώπου με τη γη, την τεχνολογία και το κρασί, έξω από τα συνηθισμένα.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ
Οι ιδιαίτερες γεύσεις του καλοκαιριού στο Αιγαίο

Γεύση / Σαρδέλες Καλλονής, Φούσκες, Σκίζα. Αυτή είναι η γεύση του Αιγαίου

Οι μένουλες Καρπάθου, το σπινιάλο Καλύμνου, η σκίζα της Μήλου και η μόστρα της Μυκόνου: Από τον ιωδιούχο αφρό του Αιγαίου ως τα μητάτα των Κυκλάδων, η γεύση του καλοκαιριού αποτυπώνεται σε προϊόντα που φέρουν την ιστορία και το φως των νησιών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
ΕΠΕΞ Ελένη Σαράντη

Γεύση / Ελένη Σαράντη: «Κυνήγησα πράγματα που τελικά δεν είχαν σημασία»

Μετά από μια δύσκολη στιγμή, κατάλαβε πως η μόνη επιβράβευση που μετρά δεν είναι τα αστέρια, αλλά το “φάγαμε καταπληκτικά”. Όταν την αποκαλούν σεφ, απαντά απλά: «Εγώ μαγειρεύω». Η υπερήφανη μαγείρισσα που προκαλεί ουρές στην οδό Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό, είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ