O Φώτης Σεργουλόπουλος ανοίγει νέο εστιατόριο στην Κηφισιά

O Φώτης Σεργουλόπουλος ανοίγει νέο εστιατόριο στην Κηφισιά Facebook Twitter
0

Το Artisanal είναι το καινούργιο εστιατόριο που ετοιμάζεται πυρετωδώς στην θέση που βρίσκαμε το Jourfix στην Κηφισιά. Είναι το νέο επιχειρηματικό βήμα των Φώτη Σεργουλόπουλου, Κώστα Σκουλικαράκη και Βαγγέλη Γερασίμου, της ομάδας του επιτυχημένου Shamone στο Γκάζι.


«Την λέξη Artisanal χρησιμοποιούν στην Γαλλία όταν κάτι είναι χειροποίητο» μου λέει ο Φώτης Σεργουλόπουλος και δεν κρύβεται το πάθος στην φωνή του για το καινούργιο εγχείρημα. «Δεν έχει να κάνει μόνο με το φαγητό αλλά γενικότερα με την προσωπική εργασία. Για αυτό για την διακόσμηση του χώρου, έφερα αυθεντικές αντίκες του'50 ,από το μοναστηράκι του Παρισιού, την γειτονιά Πολ Μπερ της Πορτ ντε Κλινιανκουρ, που έχουν γίνει στο χέρι. Επίσης, όλα τα σερβίτσια είναι αντίκες και δεν μοιάζουν».


Την κουζίνα που θα έχει γαλλικό προσανατολισμό έχει αναλάβει ο σεφ Γιάννης Σιμωτάς και ετοιμάζει ένα κατάλογο επικεντρωμένο στην νότια Γαλλία. «Στον μενού που δοκιμάζουμε θέλουμε εύκολες γεύσεις και λίγο πειραγμένες», εξηγεί ο Φώτης Σεργουλόπουλος και προσθέτει: «Θα έχουμε την κλασσική σαλάτα νισουάζ με αυθεντικό ταρτάρ τόνου και αμπελοφάσουλα. Θα σερβίρουμε φιλέτα, πάπια, ψάρια και ότι υπάρχει σαν γαλλική κουζίνα αλλά τα πιάτα θα είναι πιο ανάλαφρα για αυτό δεν θα έχουμε κρεμμυδόσουπα».


Το κτίριο που στεγαζόταν εδώ και πολλά χρόνια το Jourfix (που πλέον μετακόμισε σε κεντρικότερο σημείο της Κηφισιάς, οδο Δ. Κυριακου 16 και Δροσινη) είναι ιστορικής σημασίας. Χτίστηκε το 1890 και ήταν η κατοικία του σταβλάρχη του Βασιλέα Παύλου. Οι Γιώργος Γαβαλάς και Γιάννης Μουρίκης έχουν αναλάβει την διακόσμηση που θα παραπέμπει σε γαλλικό σπίτι και στο τεράστιο τζάκι της σάλας θα υπάρχει εντυπωσιακό φλεγόμενο θεατρικό σκηνικό.


«Ο κήπος είναι συγκλονιστικός» λέει ο Φώτης και προσθέτει με ενθουσιασμό: «Έχουμε σεβαστεί το κτίριο και τον κήπο ως μνημεία της Κηφισιάς. Την αναδόμηση του κήπου με τα σπάνια φυτά όπως μια ρομπίνια στην είσοδο που είναι σπάνιο είδος ακακίας, σχεδιάζει ένας από τους σπουδαιότερους αρχιτέκτονες εξωτερικών χώρων ο Κάρολος Χανικιάν. Ο κήπος θα θυμίζει γαλλική σέρα και θα είναι ιδανικός για καφέ και μεσημεριανό φαγητό».
Το Artisanal υπολογίζεται να ανοίξει τις πύλες του το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου. Εν αναμονή!

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το ψητό της Κυριακής στο ντελίβερι: Η ιστορία της αθηναϊκής κουζίνας

Ιστορία μιας πόλης / Από το ψητό της Κυριακής στο ντελίβερι: Αυτή ειναι η ιστορία της αθηναϊκής κουζίνας

Η αθηναϊκή κουζίνα αλλάζει καθημερινά, ανάλογα με τις ορέξεις και τα γούστα των κατοίκων της. Είναι ο καθρέφτης της κοινωνικής και πολιτισμικής εξέλιξης της πόλης. Στο νέο του βιβλίο, ο Παναγής Παναγιωτόπουλος, καταγράφει αυτήν τη συναρπαστική ιστορία.
ΑΓΙΑΤΗ ΜΠΕΝΑΡΔΟΥ
CHECK Milos

Γεύση / Milos: Εκεί που η ελληνική πρώτη ύλη γίνεται τέχνη

Στο εστιατόριό του στο κέντρο της Αθήνας ο Κώστας Σπηλιάδης διατηρεί όλα όσα τον έφεραν στην κορυφή της παγκόσμιας εστίασης, παρέχοντας μια ολοκληρωμένη εμπειρία με καθαρές γεύσεις και άριστες πρώτες ύλες, συνδυάζοντας παράδοση και εκλεπτυσμένη αισθητική.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
«Έφτιαξα οινοποιείο σε έναν τόπο που δεν είχε καν αγορά για κρασί»

Το κρασί με απλά λόγια / «Έφτιαξα οινοποιείο σε έναν τόπο που δεν είχε αγορά για κρασί»

Σε μια γωνιά της Ελλάδας που δεν είχε ούτε παράδοση σύγχρονης οινοποίησης ούτε αγορά για να τη στηρίξει, μια γυναίκα αποφάσισε να ξεκινήσει από το μηδέν. Η Μελίνα Τάσσου δημιούργησε ουσιαστικά το πρώτο σύγχρονο οινοποιείο στη Θράκη και παραμένει η μοναδική οινολόγος της περιοχής.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Ποια κρασιά θα απογειώσουν τον παραδοσιακό μπακαλιάρο σκορδαλιά της 25ης Μαρτίου

Γεύση / 25η Μαρτίου: Τα καλύτερα κρασιά για μπακαλιάρο σκορδαλιά

Κάθε γιορτή και σχόλη για μένα είναι μια ευκαιρία χαράς και απόλαυσης. Όχι ότι τις άλλες μέρες πρέπει να μιζεριάζουμε, απλώς οι γιορτές είναι μια υπενθύμιση να απολαύσουμε ακόμη περισσότερο.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ
Από Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Γεύση / Από το Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Σε μακαρονάδα ή παστός με ρεβίθια, ή λεμονάτος με ολόκληρα κρεμμύδια: Από το ένα πέλαγος στο άλλο, το τελετουργικό μας πιάτο παίρνει διαφορετικές μορφές, αποτελώντας ένα εκλεκτό έδεσμα της ελληνικής cucina povera.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το Καφενείο στη Λουκιανού είναι κομμάτι της αθηναϊκής ιστορίας

Γεύση / Άνοιξε ξανά το Καφενείο στη Λουκιανού, ένα κομμάτι της αθηναϊκής ιστορίας

Με νέους ιδιοκτήτες, αλλά την ίδια αγάπη για την ελληνική κουζίνα, το θρυλικό στέκι του Κολωνακίου μπαίνει στη σύγχρονη φάση του, κρατώντας όμως όλα εκείνα τα στοιχεία που έφτιαξαν τον μύθο του.
ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ
Kissa Athens: Μια γιαπωνέζικη παμπ στο Κολωνάκι

Γεύση / Kissa Athens: Μια γιαπωνέζικη παμπ στο Κολωνάκι

O Θάνος Στασινός φτιάχνει πιάτα που πατούν σε ιαπωνικές τεχνικές, αλλά έχουν πιο ελεύθερη προσέγγιση και σίγουρα προσιτές τιμές. Kαι στην Ιαπωνία πάντως την ίδια αποστολή έχουν οι παμπ όπως στον υπόλοιπο κόσμο. Χαλαρά, με φαγητό και ποτό. To ίδιο και αυτή η νέα άφιξη.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ