O Φώτης Σεργουλόπουλος ανοίγει νέο εστιατόριο στην Κηφισιά

O Φώτης Σεργουλόπουλος ανοίγει νέο εστιατόριο στην Κηφισιά Facebook Twitter
0

Το Artisanal είναι το καινούργιο εστιατόριο που ετοιμάζεται πυρετωδώς στην θέση που βρίσκαμε το Jourfix στην Κηφισιά. Είναι το νέο επιχειρηματικό βήμα των Φώτη Σεργουλόπουλου, Κώστα Σκουλικαράκη και Βαγγέλη Γερασίμου, της ομάδας του επιτυχημένου Shamone στο Γκάζι.


«Την λέξη Artisanal χρησιμοποιούν στην Γαλλία όταν κάτι είναι χειροποίητο» μου λέει ο Φώτης Σεργουλόπουλος και δεν κρύβεται το πάθος στην φωνή του για το καινούργιο εγχείρημα. «Δεν έχει να κάνει μόνο με το φαγητό αλλά γενικότερα με την προσωπική εργασία. Για αυτό για την διακόσμηση του χώρου, έφερα αυθεντικές αντίκες του'50 ,από το μοναστηράκι του Παρισιού, την γειτονιά Πολ Μπερ της Πορτ ντε Κλινιανκουρ, που έχουν γίνει στο χέρι. Επίσης, όλα τα σερβίτσια είναι αντίκες και δεν μοιάζουν».


Την κουζίνα που θα έχει γαλλικό προσανατολισμό έχει αναλάβει ο σεφ Γιάννης Σιμωτάς και ετοιμάζει ένα κατάλογο επικεντρωμένο στην νότια Γαλλία. «Στον μενού που δοκιμάζουμε θέλουμε εύκολες γεύσεις και λίγο πειραγμένες», εξηγεί ο Φώτης Σεργουλόπουλος και προσθέτει: «Θα έχουμε την κλασσική σαλάτα νισουάζ με αυθεντικό ταρτάρ τόνου και αμπελοφάσουλα. Θα σερβίρουμε φιλέτα, πάπια, ψάρια και ότι υπάρχει σαν γαλλική κουζίνα αλλά τα πιάτα θα είναι πιο ανάλαφρα για αυτό δεν θα έχουμε κρεμμυδόσουπα».


Το κτίριο που στεγαζόταν εδώ και πολλά χρόνια το Jourfix (που πλέον μετακόμισε σε κεντρικότερο σημείο της Κηφισιάς, οδο Δ. Κυριακου 16 και Δροσινη) είναι ιστορικής σημασίας. Χτίστηκε το 1890 και ήταν η κατοικία του σταβλάρχη του Βασιλέα Παύλου. Οι Γιώργος Γαβαλάς και Γιάννης Μουρίκης έχουν αναλάβει την διακόσμηση που θα παραπέμπει σε γαλλικό σπίτι και στο τεράστιο τζάκι της σάλας θα υπάρχει εντυπωσιακό φλεγόμενο θεατρικό σκηνικό.


«Ο κήπος είναι συγκλονιστικός» λέει ο Φώτης και προσθέτει με ενθουσιασμό: «Έχουμε σεβαστεί το κτίριο και τον κήπο ως μνημεία της Κηφισιάς. Την αναδόμηση του κήπου με τα σπάνια φυτά όπως μια ρομπίνια στην είσοδο που είναι σπάνιο είδος ακακίας, σχεδιάζει ένας από τους σπουδαιότερους αρχιτέκτονες εξωτερικών χώρων ο Κάρολος Χανικιάν. Ο κήπος θα θυμίζει γαλλική σέρα και θα είναι ιδανικός για καφέ και μεσημεριανό φαγητό».
Το Artisanal υπολογίζεται να ανοίξει τις πύλες του το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου. Εν αναμονή!

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Το κρασί με απλά λόγια / Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Ένα podcast από την Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη αφιερωμένο σε έναν πιονέρο του ελληνικού αμπελώνα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.
THE LIFO TEAM
Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Γλυκιά Σύρος: Ζαχαροπλάστες, συνταγές και μνήμες από το παρελθόν της Ερμούπολης

Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη

Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η Ταβέρνα «Πλάτων» στο Βούπερταλ

Γεύση / «Kάθε φορά που μυρίζω ούζο, θυμάμαι την ταβέρνα Πλάτων στο Βούπερταλ»

Ο Παύλος και η Ελένη, μετανάστες στη Γερμανία, δημιούργησαν μια αυθεντική ελληνική ταβέρνα, που εδώ και τρεις δεκαετίες σερβίρει απλά αλλά πεντανόστιμα πιάτα και είναι διάσημη για τον λεπτοκομμένο χειροποίητο γύρο της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η αγκινάρα

Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»

Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Aspasia: Πώς η Σταυριανή Ζερβακάκου έστησε ένα εστιατόριο-προορισμό

Γεύση / Aspasia: Ένα εστιατόριο που ανταμείβει κάθε στροφή του δρόμου προς τη Μάνη

Στο απόγειο της φήμης της, η Σταυριανή Ζερβακάκου αποφάσισε να επιστρέψει σε έναν τραχύ τόπο και να στήσει ένα εστιατόριο-προορισμό σε έναν μικρό ορεινό οικισμό, αξιοποιώντας στην κουζίνα της όσα άγρια της δίνει το μέρος.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ