«Γέμισαν» τα νοσοκομεία με αιμοδότες για τους πυρόπληκτους

«Γέμισαν» τα νοσοκομεία με αιμοδότες για τους πυρόπληκτους Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Συγκινητική είναι η ανταπόκριση των πολιτών στην έκκληση για αίμα για τους τραυματίες από την πυρκαγιά στην ανατολική Αττική.

Οι περισσότεροι προσέρχονταν στα νοσοκομεία χωρίς να έχουν κάποιο γνωστό πρόσωπο να νοσηλεύεται, αλλά ανταποκρινόμενοι στο έκτακτο κάλεσμα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας για αίμα και τα παράγωγά του, σε μια εποχή «με μειωμένα αποθέματα λόγω καλοκαιριού».

Μάλιστα, σύμφωνα με την Καθημερινή, οι ουρές που σημειώθηκαν ήταν εντυπωσιακές, και όχι μόνο στα νοσοκομεία της Αττικής, αλλά και της περιφέρειας, όπως στην Κόρινθο.

Ετσι, λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα χτες το «Σισμανόγλειο» ανακοίνωσε ότι ήταν πλέον υπερπλήρες, κατευθύνοντας τους αιμοδότες προς το «Ελπίς» και το Θριάσιο.

Λίγο μετά τις έξι το «Ελπίς», ο «Ευαγγελισμός» και ο «Άγιος Σάββας» προχώρησαν στην ίδια ανακοίνωση αποδεικνύοντας ότι τελικά τα αντανακλαστικά της κοινωνίας ενεργοποιούνται τάχιστα.

Σημειώνεται ότι πάνω από 180 είναι οι τραυματίες με 23 από αυτούς να είναι παιδιά.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περιστέρι: Ένοπλος ληστής «χτύπησε» δύο φορές σε 25 λεπτά – Άρπαξε 2.200 ευρώ με την απειλή μαχαιριού

Ελλάδα / Περιστέρι: Ένοπλος ληστής «χτύπησε» δύο φορές σε 25 λεπτά – Άρπαξε 2.200 ευρώ με την απειλή μαχαιριού

Διπλή ληστεία σε καταστήματα τυχερών παιχνιδιών στο Περιστέρι μέσα σε μόλις 25 λεπτά – Ο δράστης απείλησε υπαλλήλους με μαχαίρι και διέφυγε με 2.200 ευρώ. Σε εξέλιξη οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.
LIFO NEWSROOM