Κυβερνητικός αξιωματούχος για ΥΠΕΞ ΠΓΔΜ: Κάποιοι επιμένουν να παίζουν παιχνίδια

Κυβερνητικός αξιωματούχος για ΥΠΕΞ ΠΓΔΜ: Κάποιοι επιμένουν να παίζουν παιχνίδια Facebook Twitter
0

Κάποιοι επιμένουν να παίζουν παιχνίδια στο θέμα του Σκοπιανού, είναι το σκληρό σχόλιο κυβερνητικού αξιωματούχου έπειτα από την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ που ανέφερε ότι δεν υπάρχουν προθεσμίες για το κλείσιμο της συμφωνίας.

«Έχουμε μια καλή συμφωνία στο τραπέζι, η οποία, όπως είπε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, πρέπει να κλείσει πολύ σύντομα.

Δυστυχώς κάποιοι επιμένουν να παίζουν παιχνίδια», τονίζει κυβερνητικός αξιωματούχος, κληθείς να σχολιάσει την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ.

Την αντίδραση της ελληνικής πλευράς προκάλεσε η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ των Σκοπίων ότι «Η ανάγκη να επιτευχθεί μια μόνιμη και βιώσιμη λύση αποδεκτή και από τις δύο πλευρές, είναι πολύ πιο σημαντική από την ανάγκη να ολοκληρωθεί η διαδικασία σε οποιαδήποτε προθεσμία».

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ακόμη πως κατά τη διάρκεια των συνομιλιών αποδείχθηκε ότι υπάρχει καλή διάθεση και επιτεύχθηκε καλό αποτέλεσμα. και είναι απαραίτητο αυτή η καλή θέληση να αποτυπωθεί από τις ομάδες εργασίας σε κείμενο συμφωνίας η οποία θα παρουσιάζει με τον πιο κατάλληλο τρόπο τις βασικές παραμέτρους της πολιτικής συμφωνίας που επετεύχθη μεταξύ των δύο πλευρών.

Η ΠΓΔΜ , όπως υπογραμμίζεται, επιθυμεί και εργάζεται εντατικά για να συμβεί αυτό το συντομότερο δυνατό μέχρι την επικείμενη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου επισημαίνοντας ότι τόσο σημαντικά ζητήματα δεν έχουν να ωφεληθούν από βεβιασμένες ενέργειες.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Πολιτική / H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Στο Ωδείο Αθηνών παρουσιάστηκε το βιβλίο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Ανθρώπινα Δικαιώματα, Δημοκρατία & Κράτος Δικαίου» του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Παρόντες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής, απών ο Αντώνης Σαμαράς
LIFO NEWSROOM
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM