Εκλογές ζήτησε η Γεννηματά - Σφοδρή επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ

Εκλογές ζήτησε η Γεννηματά - Σφοδρή επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

Την σφοδρότερη μέχρι τώρα κριτική στη κυβέρνηση εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά από το βήμα της Βουλής ζητώντας εκλογές «για να αποκτήσει η χώρα μια νέα ηγεσία στο τιμόνι που θα την οδηγήσει με ασφάλεια στην έξοδο από τα Μνημόνια».

 

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι οδηγεί τη χώρα σε τέταρτο μνημόνιο χωρίς χρήματα.

«Περιμέναμε να μας παρουσιάσετε την πρότασή σας για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Θα μου πείτε: έχετε και εσείς αυταπάτες; Αρκετά με τα ψέματα και τα παραμύθια. Η ελπίδα δεν ήρθε ποτέ. Η έξοδος οδηγεί σε νέο πρόγραμμα. Ο Αύγουστος οδηγεί σε έναν βαρύ χειμώνα» είπε χαρακτηριστικά η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.

Η Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι «έχουμε υποχρέωση να βάλουμε φρένο στον κατήφορο. Για αυτό ζητάω εκλογές. Γιατί θα ληφθούν σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον τους τόπου και του λαού».

Και συμπλήρωσε: «Για μια νέα ηγεσία και κυβέρνηση που να εκφράζει την ισχυρή βούληση της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας και της μέγιστης δυνατής κοινοβουλευτικής στήριξης.

Που να προωθήσει επιτέλους συνθήκες εθνικής συνεννόησης και συναίνεσης, απέναντι στις διχαστικές και αδιέξοδες πρακτικές που τραυματικά βιώνουμε σήμερα.

Πάνω σε συμφωνημένο και κοστολογημένο πρόγραμμα εξόδου από την κρίση και με ριζική αλλαγή του τρόπου που κυβερνάται η χώρα. Μια πραγματικά προοδευτική διακυβέρνηση κόντρα στο συντηρητισμό και τον αριστερό και δεξιό τυχοδιωκτικό λαϊκισμό».

Απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό η Φώφη Γεννηματά τόνισε: «Ζητώ εκλογές τώρα και να είστε βέβαιοι ότι όσο κι αν τις εξορκίζετε τελικά δεν θα τις αποφύγετε. Είναι κάποιες ιστορικές στιγμές που οι ανάγκες και η πραγματικότητα επιβάλλονται στις όποιες προθέσεις και ανατρέπουν δρομολογημένες εξελίξεις και προεκλογικούς σχεδιασμούς.

Οπότε τα σενάρια κομματικής σωτηρίας δίνουν αναγκαστικά τη θέση τους στις επιταγές της εθνικής σωτηρίας. Και βρισκόμαστε σε μια τέτοια στιγμή που πρέπει να προτάξουμε το εθνικό συμφέρον. Είναι οι στιγμές που η πολιτική ανατροπή γίνεται αναπόφευκτη και ο ρους της ιστορίας αλλάζει κατεύθυνση».

Η Φώφη Γεννηματά προσέθεσε ότι η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ δεν έχει καμία νομιμοποίηση να δεσμεύσει τη πορεία της χώρας. «Τα έχετε ήδη δώσει όλα: δημόσια περιουσία και τράπεζες με βλάβη για το δημόσιο 25 δισ. ευρώ. Διαλύσατε το σήμερα, υποθηκεύετε και το αύριο», είπε η κ. Γεννηματά τονίζοντας ότι είναι επικίνδυνη για το χειρισμό των εθνικών θεμάτων.

«Ζητάω εκλογές γιατί οι είσθε θλιβερή μειοψηφία. Οι συσχετισμοί στη Βουλή δεν ανταποκρίνονται στους συσχετισμούς στη κοινωνία», ανέφερε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η κ. Γεννηματά στο κλίμα έντασης που δημιουργείται με την επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, κατηγορώντας τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τον κ. Τσίπρα προσωπικά γιατί δίχασαν και εξακολουθούν να διχάζουν τον ελληνικό λαό, στερώντας του το μεγαλύτερο όπλο για το ξεπέρασμα της κρίσης, την ενότητά του.

«Τα δάκρυα σας κ. Τσίπρα για τη φασιστική επίθεση στο Γιάννη Μπουτάρη είναι κροκοδείλια. Αν ήταν πραγματικά θα είχατε βρει τον τρόπο, έστω και σήμερα, να καταδικάσετε τους προπηλακισμούς κατά του ΠτΔ στις 28 Οκτωβρίου 2011 στη Θεσσαλονίκη, από ομάδα αγανακτισμένων, με επικεφαλής βουλευτή σας, καθώς και τους προπηλακισμούς τόσων στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

Πώς όμως να το πράξετε αυτό όταν εσείς προσωπικά από το βήμα της Βουλής, μας απειλούσατε ότι "δεν θα σας αφήνουμε να βγαίνετε από τα σπίτια σας"; Το 2011 είπατε δήθεν ότι καταδικάζετε τη βία, αλλά τη δικαιολογήσατε ως αγανάκτηση κατά των μνημονίων. Κοροϊδία δηλαδή. Μπροστά στον ελληνικό λαό. Σήμερα δε, ως Κυβέρνηση δείχνετε προκλητική ανοχή στη βία και στην ανομία», υπογράμμισε.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν έχω τελέσει καμία αξιόποινη πράξη – Περιμένω τη δικογραφία»

Πολιτική / Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν έχω τελέσει καμία αξιόποινη πράξη – Περιμένω τη δικογραφία»

Η υπόθεση, που αφορά ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις και φέρεται να αγγίζει και τον επίσης πρώην υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, έχει ήδη διαβιβαστεί στη Βουλή λόγω της εμπλοκής πολιτικών προσώπων
LIFO NEWSROOM
Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Πολιτική / Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Η πρόταση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ απορρίφθηκε - Επίσης απορρίφθηκε και η πρόταση που συνυπέγραψαν οι ΚΟ της Ελληνικής Λύσης, της «Νίκης», της Πλεύσης Ελευθερίας καθώς και 6 ανεξάρτητοι βουλευτές
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Πολιτική / Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Δεν θα μπορούσα να μην αντιδράσω σε μια χυδαία απόπειρα των τεσσάρων πιο μικρών κομμάτων της αντιπολίτευσης να μετατρέψουν ένα εθνικό δράμα σε απόπειρα πολιτικής σκευωρίας», είπε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

LiFO politics / Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

Ο πολιτικός αναλυτής και διευθυντής ερευνών της Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα σενάρια δημιουργίας νέων κομμάτων από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Πολιτική / Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει συνταγματικό τον νόμο για τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων χαιρέτισε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για "τέλος στις ιδεοληψίες" και "τολμηρό βήμα προς την πρόοδο"
LIFO NEWSROOM