Γιούνκερ: Δεν θα δεχθούμε απειλές στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για τους δασμούς

Γιούνκερ: Δεν θα δεχθούμε απειλές στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για τους δασμούς Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
0

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε σήμερα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα δεχθεί απειλές στις συνομιλίες με τις ΗΠΑ προκειμένου να εξασφαλίσει μια μόνιμη εξαίρεση από τους αμερικανικούς δασμούς στον χάλυβα και το αλουμίνιο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ παρέτεινε την προσωρινή εξαίρεση για την Ε.Ε. έως την 1η Ιουνίου, αν και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι δεν είναι σαφές τι ακριβώς επιδιώκει η Ουάσινγκτον.

«Θα ήθελα να επαναλάβω το αίτημα αυτή η εξαίρεση να γίνει χωρίς όρους και μόνιμη. Θεωρούμε ότι τα αμερικανικά μέτρα δεν μπορούν να δικαιολογηθούν στη βάση της εθνικής ασφάλειας», δήλωσε ο Γιούνκερ στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

«Θα συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις μας με τις ΗΠΑ αλλά αρνούμαστε να διαπραγματευθούμε υπό απειλή», δήλωσε ο Γιούνκερ.

Και η Γερμανία από την πλευρά της αναμένει τη μόνιμη εξαίρεση της Ε.Ε. από τους δασμούς στον εισαγόμενο χάλυβα και το αλουμίνιο, μετά την αναστολή της επιβολής τους για έναν ακόμη μήνα, μέχρι την 1η Ιουνίου, όπως δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

«Είναι σημαντικό και ήταν ορθό που η Ε.Ε. και οι ΗΠΑ είχαν αυτές τις στενές συνομιλίες (...) τις τελευταίες εβδομάδες» είπε ο Στέφεν Ζάιμπερτ, προσθέτοντας ότι είναι επίσης σημαντικό να συνεχιστούν αυτές οι επαφές.

«Περιμένουμε (...) ότι θα υπάρξει μόνιμη εξαίρεση για την Ευρωπαϊκή Ένωση», κατέληξε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Διεθνή / Σλοβενία: Το κοινοβούλιο νομιμοποίησε την υποβοηθούμενη αυτοκτονία

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, όσοι πάσχουν από ανίατη ασθένεια, έχουν διαύγεια και η κατάσταση της υγείας τους είναι τέτοια που δεν μπορούν πλέον να αντέξουν τους πόνους, έχουν το δικαίωμα να βάλουν τέλος στη ζωή τους
LIFO NEWSROOM
«Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό γίνεται θεατρικό έργο

Διεθνή / «Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό έγινε θεατρικό έργο

Το έργο έχει την υποστήριξη των δικηγόρων της Πελικό και φεμινιστικών ομάδων - Δημοσιογράφοι και ερευνητές έδωσαν πρόθυμα χιλιάδες σελίδες από τα σημειωματάριά τους για τη δίκη
LIFO NEWSROOM
Βραζιλία: Με ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού ο Μπολσονάρου - Του απαγορεύτηκε η χρήση των social media

Διεθνή / Βραζιλία: Με ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού ο Μπολσονάρου - Του απαγορεύτηκε η χρήση των social

Στον πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας επιβλήθηκε και απαγόρευση επικοινωνίας με άλλα πρόσωπα που βρίσκονται υπό έρευνα, μεταξύ των οποίων και ο γιος του, ο οποίος ζει πλέον στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM