Ο Μπαρνιέ προειδοποιεί για έναν «πραγματικό κίνδυνο» να μην υπάρξει συμφωνία για το Brexit

Ο Μπαρνιέ προειδοποιεί για έναν «πραγματικό κίνδυνο» να μην υπάρξει συμφωνία για το Brexit Facebook Twitter
0

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να είναι προετοιμασμένη για τον πραγματικό κίνδυνο οι διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ να τερματιστούν χωρίς μια συμφωνία, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ.

«Τους επόμενους μήνες των διαπραγματεύσεων, το βασικό σημείο είναι να ολοκληρωθεί η συμφωνία αποχώρησης. Δεν έχουμε φθάσει ακόμα εκεί και, για να είμαι σαφής, όχι μόνο λόγω των συνόρων στην Ιρλανδία και τη Βόρεια Ιρλανδία», δήλωσε στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ιρλανδία.

«Υπάρχει ένας πραγματικός κίνδυνος και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλες τις εναλλακτικές, συμπεριλαμβανομένης και της μη επίτευξης μιας συμφωνίας. Δεν είναι η δική μου εναλλακτική επιλογή», είπε. 

Νωρίτερα, ο Μπαρνιέ εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι Βρυξέλλες και το Λονδίνο μπορούν να συμφωνήσουν στη σωστή λύση προκειμένου να αποτρέψουν την επιστροφή ενός σκληρού συνόρου μεταξύ της Ιρλανδίας και της Βόρειας Ιρλανδίας.

«Είμαι πεπεισμένος ότι μαζί με την ενότητα των 27 της ΕΕ και μια εποικοδομητική στάση και στις δύο πλευρές, θα είμαστε σε θέση να συμφωνήσουμε τη σωστή λύση για να αποφύγουμε ένα σκληρό σύνορο και να διατηρήσουμε τη συνεργασία βορρά-νότου με όλη της την ποικιλομορφία», δήλωσε ο Μπαρνιέ σε ομιλία του στο Ντάνταλκ.

«Μια συμφωνία για μια συντεταγμένη αποχώρηση, περιλαμβανομένης και της (συμφωνίας) "δικλείδας ασφαλείας" για την Ιρλανδία θα ανοίξει το δρόμο για εποικοδομητικές διαπραγματεύσεις για μια ευρύτερη συνεργασία για το μέλλον», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποίεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

Διεθνή / «Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποιεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

«Ενώ οι ψηφιακές συσκευές υπόσχονται να μας κρατούν συνδεδεμένους, στην πραγματικότητα συχνά κάνουν το αντίθετο», έγραψε η Πριγκίπισσα της Ουαλίας σε άρθρο που συνέγραψε με καθηγητή του Χάρβαρντ
LIFO NEWSROOM
Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Διεθνή / Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Η επιστροφή εκτοπισμένων στη Συρία φέρνει νέες τραγωδίες: εγκαταλελειμμένα εκρηκτικά σκοτώνουν παιδιά και ενήλικες στο Mrei’iyeh, καθιστώντας την εκκαθάριση νάρκων άμεση προτεραιότητα για την ανοικοδόμηση
LIFO NEWSROOM
Κίνδυνος για ζεστό νερό στην Ευρώπη: Το μέταλλο «άφνιο» και οι νέοι κανονισμοί στην ΕΕ

Διεθνή / Κίνδυνος για ζεστό νερό στην Ευρώπη: Το μέταλλο «άφνιο» και οι νέοι κανονισμοί στην ΕΕ

Η έλλειψη έγκρισης του χάφνιου και ζιρκονίου στους κανονισμούς ΕΕ απειλεί το 90% των θερμοσιφώνων και τα νοικοκυριά κινδυνεύουν με αυξημένα κόστη και περιορισμένη πρόσβαση σε ζεστό νερό από το 2027
LIFO NEWSROOM