Tomoe: το ολοκαίνουργιο γιαπωνέζικο εστιατόριο-cocktail bar στην Κηφισιά

Tomoe: το ολοκαίνουργιο γιαπωνέζικο εστιατόριο-cocktail bar στην Κηφισιά Facebook Twitter
Μια ωραία ποικιλία sushi σε βάζει γευστικά στο παιχνίδι... Φωτό: Panagiotis Beltzinitis/www.saycheese.gr
0

 

Tomoe: το ολοκαίνουργιο γιαπωνέζικο εστιατόριο-cocktail bar στην Κηφισιά Facebook Twitter
Τomoe είναι το ιαπωνικό σύμβολο της ισορροπίας των συμπαντικών ενεργειών...Φωτό: Panagiotis Beltzinitis/www.saycheese.gr

 

Γιαπωνέζικες γεύσεις και καλή αύρα. Το καλοκαιρινό βράδυ που επιλέξαμε να δειπνήσουμε στο Τomoe, το ολοκαίνουργιο γιαπωνέζικο εστιατόριο-cocktail bar στην Κηφισιά μετρούσε μόλις δεκαπέντε μέρες λειτουργίας. Και τι σημαίνει tomoe; Είναι το ιαπωνικό σύμβολο της ισορροπίας των συμπαντικών ενεργειών.

Ξεκινήσαμε τη βραδιά με ένα ωραίο κοκτέιλ διά χειρός Αχιλλέα Καραουλάνου, το Tomoe White Tea Hibiscus, με βότκα, δροσερές νότες γκρέιπφρουτ και λευκού τσαγιού, που συνόδευσε και την ωραία ποικιλία sushi με 10 κομμάτια maki, nigiri (€18,50) που σε βάζουν γευστικά στο παιχνίδι. Ακολούθησε το καλοφτιαγμένο Alaskan roll (€16) με καπνιστό σολομό, κρέμα τυριού και αυγά χελιδονόψαρου και τη σκυτάλη πήρε το πιάτο Tuna Τataki (€17), ελαφρά ψημένος τόνος με ponzu σος. Χορταστικά αποδείχθηκαν τα Ebi harumaki (€12). Πρόκειται για διάφανα φύλλα ρυζιού με γέμιση udon noodles, γαρίδες και «ζωντανά» λαχανικά που τρώγονται καλύτερα με το χέρι. Τα τσόπστικ βυθίζονται λαίμαργα στην ωραία σαλάτα Goma Wakame (€8) με τα μαριναρισμένα, τραγανά, πολύχρωμα φύκια με sesame dressing.

Tomoe: το ολοκαίνουργιο γιαπωνέζικο εστιατόριο-cocktail bar στην Κηφισιά Facebook Twitter
Το καλοφτιαγμένο Alaskan roll με καπνιστό σολομό, κρέμα τυριού και αυγά χελιδονόψαρου... Φωτό: Panagiotis Beltzinitis/www.saycheese.gr

Το φιλέτο μοσχάρι συνοδεύεται από καλοφτιαγμένες γλυκοπατάτες tempura, σος μάνγκο και spicy tomato (€27). Το φιλέτο θα ήθελα να είναι λεπτοκομμένο και λιγότερο ψημένο. Πετυχημένο ήρθε το καρπάτσιο σολομού με dressing πορτοκαλιού, ευωδιαστό yuzu και μυρωδικά (€12). Περάσαμε μια ευχάριστη βραδιά σε ένα ωραίο περιβάλλον, με πιάτα εξωτικά, χαμογελαστό σέρβις, ό,τι δηλαδή ζητά κανείς για την έξοδό του.

☛ Tomoe, Γορτυνίας 11 & Δαγκλή, Κηφισιά, 210 8013553.

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητρική Κουζίνα: Εμείς, οι Άλλοι και οι γραμμές ανάμεσά μας

Γεύση / Μητρική Κουζίνα: Εμείς, οι Άλλοι και οι γραμμές ανάμεσά μας

Μέσα στο πιάτο ζει κωδικοποιημένη η γεωγραφία, η κουλτούρα, ο χρόνος, οι άνθρωποι: το φαγητό μας είναι ένα συνεχώς αναπτυσσόμενο λεξιλόγιο που σχηματίζει γαστρονομικούς ιδιωματισμούς.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
«Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης η εμβληματική προσωπικότητα του ελληνικού κρασιού, ο Άγγελος Ιατρίδης, εξηγεί ότι πήγε στο Αμύνταιο πριν από τριάντα χρόνια επειδή είδε ότι θα άντεχε στην κλιματική αλλαγή και μιλάει για τη μεγάλη ανάπτυξη του Κτήματος Άλφα από τα 4.000 στρέμματα στα 14.000.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Η εποχή του Ευχέλαιου της μεσογειακής διατροφής ή Τα μυστήρια της εποχής της ελιάς

Γεύση / Ελιές με χταπόδι: Στο Αιγαίο τις φτιάχνουν απλά, όπως τις μαντινάδες

Κολυμπάτες, ελίδια, κλαστάδες, σταφιδολιές, ψαρολιές, κουροπολιές, νερατζολιές: όπως και να την πεις, η ελιά παραμένει ένα μικρό σύμβολο του μεσογειακού πολιτισμού. Mε το χταπόδι πώς ταιριάζει;
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν δοκιμάζεις κάτι που είχες καιρό στο μυαλό σου, συχνά απογοητεύεσαι. Εκτός κι αν πρόκειται για ένα ζυγούρι με χυλοπίτες που θα μπορούσε να τρώει και αποκλεισμένος με χιονοθύελλα σε βουνό, και να μην τον νοιάζει.
ΡΕΜΙ
Gimjang αλά ελληνικά

Γεύση / Έτσι γίνεται το κίμτσι. Η κορεάτικη κοινότητα μάς έμαθε τα μυστικά

Tο περασμένο Σάββατο, η Πρεσβεία της Κορέας προσκάλεσε 30 Έλληνες και Ελληνίδες να συμμετάσχουν σε ένα ιδιαίτερο πρότζεκτ αφιερωμένο στο κίμτσι, το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο σε συνεργασία με την κορεάτικη κοινότητα της Ελλάδας.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Γεύση / Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Σε ένα αδιέξοδο δρομάκι στον Κολωνό βρίσκεται ένα εστιατόριο στημένο γύρω από τη φωτιά και τη μνήμη. Προσφέρει ένα μενού δεκαοκτώ πιάτων, πολύπλοκο, αλλά αυθεντικό. Δοκιμάστε το αρνί μαγειρεμένο σε νταβά, και θα καταλάβετε.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν τα γλυκά φτιάχνονται με αγάπη, δεν χαλάνε ποτέ, όπως το γαλακτομπούρεκο της γιαγιάς του, που γι' αυτόν είναι το καλύτερο. Ωστόσο, δεν σταματά να δοκιμάζει καινούργια - ποτέ δεν ξέρεις!
ΡΕΜΙ
4 νέοι φούρνοι και το top pastry που φτιάχνουν

Γεύση / Πόσους νέους φούρνους αντέχουμε; Σίγουρα και αυτούς τους 4

Χειροποίητα γλυκά και ψωμιά, και παραγωγή σε μικρή κλίμακα: οι φούρνοι νέας γενιάς επαναφέρουν την αυθεντικότητα και αναβαθμίζουν τη ζύμη σε μια καθημερινή αλλά πολύτιμη εμπειρία. Πήγαμε, δοκιμάσαμε και διαλέξαμε το αγαπημένο μας από τον κάθε ένα.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ