Το Υοκο είναι ένα από τα πιο χαριτωμένα sushi bar στο Κολωνάκι

Το Υοκο είναι ένα από τα πιο χαριτωμένα sushi bar στο Κολωνάκι Facebook Twitter
0

Από τη Νίκη Μηταρέα

Το Υοκο είναι ένα από τα πιο χαριτωμένα sushi bar στο Κολωνάκι Facebook Twitter

Tο Yoko είναι το καινούργιο self service sushi bar στην Πατριάρχου Ιωακείμ. Η ιδέα γι' αυτό το νέο μαγαζί ξεκίνησε όταν δύο φίλοι, ο Γιώργος Πουρναράς και ο Νίκος Αθανασόπουλος, αποφάσισαν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στην εστίαση με τη γιαπωνέζικη κουζίνα που αγαπούν. Δεν άφησαν τίποτα στην τύχη. Τα πάντα
είναι επιμελημένα – το διαπιστώνεις όταν κρατάς τον καλόγουστο κατάλογο που σχεδίασε η βραβευμένη δημιουργική ομάδα των Beetroot και ακολουθεί τη λογική origami, της παραδοσιακής τέχνης διπλώματος του χαρτιού στην Ιαπωνία. Ο χώρος, αν και λιλιπούτειος, είναι ιδιαίτερος. Η αρχιτέκτονας Νόρα Όκκα εμπνεύστηκε από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου και δημιούργησε μια εντυπωσιακή ξύλινη ράμπα που αποτελείται από εκατοντάδες κάθετα, απόλυτα τετραγωνισμένα ξύλα και παραπέμπει σε μονοπάτια ιαπωνικού κήπου. Η ίδια λογική του ξανθού ξύλου ακολουθείται και στην μπάρα της ανοιχτής κουζίνας. Στο πεζοδρόμιο λίγα τραπεζάκια καλύπτουν τις ανάγκες για γρήγορο φαγητό.

Το Υοκο είναι ένα από τα πιο χαριτωμένα sushi bar στο Κολωνάκι Facebook Twitter

Οι προτάσεις σε maki προσφέρονται σε δύο κομμάτια, για να έχεις τη δυνατότητα να πάρεις περισσότερες και διαφορετικές γεύσεις. Σε φροντισμένη, καλόγουστη, χάρτινη συσκευασία έρχονται δύο γευστικά και όλο φρεσκάδα tuna salad (€3) με φύκι και ρύζι, που στην καρδιά τους θα βρεις τόνο, αγγούρι, αβοκάντο και φρέσκο κρεμμυδάκι. Εξαιρετικά και τα California (€2,5), με σουρίμι, αβοκάντο, spicy mayo, tobiko, σχινόπρασο και αυγά χελιδονόψαρου. Ο Ιάπωνας σεφ Takaaki Otsuka με ταχυδακτυλουργικές κινήσεις ετοιμάζει με τέχνη μικρά, γευστικά κομψοτεχνήματα. Το αγγούρι κόβεται λεπτό σαν γιρλάντα και αγκαλιάζει ηδονικά τον σολομό ταρτάρ με sushi rice (€4), μια μπουκιά-έκρηξη φρεσκάδας και φινετσάτης γεύσης. Μέσα σε μεγάλα, εντυπωσιακά, πλαστικά κύπελλα έρχονται μπουκιές κοτόπουλο με noodles και τραγανά λαχανικά (€7,50) που χορταίνουν άνετα δύο άτομα. Νοστιμιά ξεχείλιζε και το χοιρινό με σος τζίντζερ και ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά, κρεμμύδι, μανιτάρια και σχινόπρασο (€7,50). Ανάλαφρη και μεταξένια υφή χάριζε το φύλλο ρυζιού που μέσα του τυλίγονται γαρίδα, σολομός, τόνος, λαχανικά με γλυκιά τσίλι σος, το fresh spring roll (€4) δηλαδή που τρώγεται με το χέρι. Η λίστα κρασιών προσφέρει δύο επιλογές σε λευκό κρασί και δύο αφρώδη και σε ποτήρι – φυσικά, υπάρχει σακέ και μπίρα. Ωραία ιδέα για ένα γρήγορο, ελαφρύ και προσιτό lunch ή dinner, για το γραφείο ή το σπίτι.


☛ Yoko, Πατριάρχου Ιωακείμ 39, Κολωνάκι, 210 3424654

 

Το Υοκο είναι ένα από τα πιο χαριτωμένα sushi bar στο Κολωνάκι Facebook Twitter
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Το κρασί με απλά λόγια / Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Πώς επηρεάζει η αστρονομία τις καλλιεργητικές πρακτικές στο αμπέλι; Η Υρώ Κολιακουδάκη και ο Παναγιώτης Ορφανίδης σε μια συζήτηση με τον Θοδωρή Κοντογιάννη για τη σχέση του ανθρώπου με τη γη, την τεχνολογία και το κρασί, έξω από τα συνηθισμένα.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ
Οι ιδιαίτερες γεύσεις του καλοκαιριού στο Αιγαίο

Γεύση / Σαρδέλες Καλλονής, Φούσκες, Σκίζα. Αυτή είναι η γεύση του Αιγαίου

Οι μένουλες Καρπάθου, το σπινιάλο Καλύμνου, η σκίζα της Μήλου και η μόστρα της Μυκόνου: Από τον ιωδιούχο αφρό του Αιγαίου ως τα μητάτα των Κυκλάδων, η γεύση του καλοκαιριού αποτυπώνεται σε προϊόντα που φέρουν την ιστορία και το φως των νησιών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
ΕΠΕΞ Ελένη Σαράντη

Γεύση / Ελένη Σαράντη: «Κυνήγησα πράγματα που τελικά δεν είχαν σημασία»

Μετά από μια δύσκολη στιγμή, κατάλαβε πως η μόνη επιβράβευση που μετρά δεν είναι τα αστέρια, αλλά το “φάγαμε καταπληκτικά”. Όταν την αποκαλούν σεφ, απαντά απλά: «Εγώ μαγειρεύω». Η υπερήφανη μαγείρισσα που προκαλεί ουρές στην οδό Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό, είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Ο σεφ και οινοποιός μας ταξιδεύει από τη Σαντορίνη στο Παρίσι, στο Μarais, όπου είχε μια πολύ επιτυχημένη μακρόχρονη πορεία ως ένας από τους δημιουργούς του ρεύματος του bistronomie. Τώρα βρίσκεται στη Σάμο όπου φτιάχνει κρασιά τα οποία εκφράζουν την προσωπικότητά του και τον χαρακτήρα του, με σκοπό να τα απολαμβάνει ο κόσμος με το φαγητό του, μαζί με άλλους ανθρώπους.
THE LIFO TEAM
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Τραπέζι κάτω από την κληματαριά

Γεύση / Τραπέζια κάτω από βαθύσκιωτες κληματαριές. Αυτό είναι το καλοκαίρι

Σκάροι με μπάμιες μαγειρεμένα στον χυμό των ανώριμων σταφυλιών από την κληματαριά της αυλής μας, σκορπιοί μακαρονάδα με ρόγες των ώριμων τσαμπιών, καθώς και αρνάκι κοκκινιστό με γλυκόξινες αγουρίδες. Αυτές είναι οι γεύσεις που αξίζουν τον ίσκιο της κληματαριάς.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Το κρασί με απλά λόγια / Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Ένα podcast από την Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη αφιερωμένο σε έναν πιονέρο του ελληνικού αμπελώνα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.
THE LIFO TEAM
Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα «δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ