Εισαγγελική έρευνα για το «θα χυθεί αίμα» του Ρουβίκωνα στο συλλαλητήριο

Εισαγγελική έρευνα για το «θα χυθεί αίμα» του Ρουβίκωνα στο συλλαλητήριο Facebook Twitter
EUROKINISSΙ
0

Εισαγγελική παρέμβαση ανακοινώθηκε για τις δηλώσεις εκ μέρους μελών του «Ρουβίκωνα», ότι «θα χυθεί αίμα» κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου της Κυριακής για το Σκοπιανό.

  

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου παρενέβη για δηλώσεις που είχαν προκαλέσει αίσθηση και πολιτικές αντιδράσεις, ζητώντας την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης. 

Συγκεκριμένα γνωστό μέλος του Ρουβίκωνα σε χθεσινή ανάρτηση στην προσωπική του ιστοσελίδα στο Facebook αναφέρει:

«Στις 4 Φλεβάρη μπορεί να χυθεί αίμα. Κάποιοι θα κρατάνε "σφουγγαρίστρες" και κάποιοι άλλοι μαχαίρια. Άλλοι θεωρούν ότι "θα είναι η μέρα τους" και κάποιοι άλλοι θέλουν "να περάσει η μέρα χωρίς απώλειες". Θα δείξει. Με πολύ θόρυβο και μάλλον με μεγάλο κόστος για όλους».

Για να επανέλθει λίγες ώρες μετά με δεύτερη ανάρτηση στην οποία ανέφερε:

«Ασφάλισαν τα μίντια με την τελευταία ανάρτηση που έκανα. Τι δεν καταλαβαίνετε; Στο συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη φασίστες μπροστά στα ματ που παρακολουθούσαν χωρίς να κάνουν τίποτα έκαψαν μια κατάληψη και έκαναν επιθέσεις. Εάν μας έρθουν και εδώ δεν θα κάτσουμε να τους κοιτάμε να μας βάζουν φωτιά ούτε θα κάτσουμε να μας μαχαιρώσουν. Κατανοητό;».

Πάντως, εισαγγελικές πηγές, σημείωναν σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, πως η παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για τις δηλώσεις «Ρουβίκωνα» για το συλλαλλητήριο της Κυριακής, σηματοδοτούν την πρόθεση των εισαγγελικών αρχών να μην παραμένουν αμέτοχες σε πρακτικές που πυροδοτούν εγκληματικές συμπεριφορές.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς έγινε η επίθεση στην Πολυτεχνειούπολη: Ταυτοποιήθηκε ο κουκουλοφόρος που χτύπησε την υπάλληλο του κυλικείου

Ελλάδα / Πώς έγινε η επίθεση στην Πολυτεχνειούπολη: Ταυτοποιήθηκε ο κουκουλοφόρος που χτύπησε την υπάλληλο του κυλικείου

Η γυναίκα κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού - Σήμερα θα ήταν η πρώτη μέρα λειτουργίας του κυλικείου, μετά την ανάθεσή του σε διαχειριστή
LIFO NEWSROOM
Περιστέρι: Ένοπλος ληστής «χτύπησε» δύο φορές σε 25 λεπτά – Άρπαξε 2.200 ευρώ με την απειλή μαχαιριού

Ελλάδα / Περιστέρι: Ένοπλος ληστής «χτύπησε» δύο φορές σε 25 λεπτά – Άρπαξε 2.200 ευρώ με την απειλή μαχαιριού

Διπλή ληστεία σε καταστήματα τυχερών παιχνιδιών στο Περιστέρι μέσα σε μόλις 25 λεπτά – Ο δράστης απείλησε υπαλλήλους με μαχαίρι και διέφυγε με 2.200 ευρώ. Σε εξέλιξη οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.
LIFO NEWSROOM