Απαγχονίστηκε 18χρονος Ιρανός για τον βιασμό και τη δολοφονία 6χρονης Αφγανής

Απαγχονίστηκε 18χρονος Ιρανός για τον βιασμό και τη δολοφονία 6χρονης Αφγανής Facebook Twitter
0

Απαγχονίστηκε ο 18χρονος Ιρανός, ο οποίος καταδικάστηκε στην εσχάτη των ποινών για την πολύκροτη υπόθεση βιασμού και δολοφονίας ενός εξάχρονου κοριτσιού από το Αφγανιστάν, όπως μετέδωσε ένα ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων.

Η 6χρονη Σαραγές Γορεϊσί απήχθη τον Απρίλιο του 2016 από την πόλη Βαραμίν, νότια της Τεχεράνης, από τον τότε 17χρονο Ιρανό Αμιρχοσεΐν Π., ο οποίος τη βίασε και την σκότωσε.

Όταν είχε γίνει γνωστή η υπόθεση αυτή, είχε προκαλέσει σοκ στην κοινή γνώμη.

Απαγχονίστηκε 18χρονος Ιρανός για τον βιασμό και τη δολοφονία 6χρονης Αφγανής Facebook Twitter

«Η οικογένεια του θύματος επέμεινε να εφαρμοστεί η ποινή του θανάτου», δήλωσε ο Γολαμχοσεΐν Εσμαήλ, επικεφαλής δικαστικός της επαρχίας της Τεχεράνης.

Στο Ιράν η θανατική ποινή επιβάλλεται σε περιπτώσεις βιασμού, φόνου ή διακίνησης ναρκωτικών από μια ποσότητα και πάνω, ακόμη και σε ανηλίκους. Όμως οι αρχές περιμένουν την ενηλικίωση του δράστη προτού την εφαρμόσουν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΗΠΑ ΤΡΑΜΠ ΔΑΝΙΑ

Διεθνή / Γροιλανδία: Τα σενάρια που εξετάζει ο Τραμπ και τα εμπόδια

Το Associated Press επιχειρεί να χαρτογραφήσει τα ρεαλιστικά μονοπάτια, από μια αναθεώρηση των αμυντικών ρυθμίσεων μέχρι μια κίνηση που θα άνοιγε κρίση στο ΝΑΤΟ, εξηγώντας τι στέκεται νομικά, πολιτικά και πρακτικά
THE LIFO TEAM
Η Βενεζουέλα και οι συνέπειες για Ευρώπη και Ελλάδα

Explainer / Η Βενεζουέλα και οι συνέπειες για Ευρώπη και Ελλάδα

Ο καθηγητής Στρατηγικής Αθανάσιος Πλατιάς εξηγεί γιατί η νέα στρατηγική εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ σηματοδοτεί το τέλος της μεταπολεμικής φιλελεύθερης διεθνούς τάξης και πώς αυτή επηρεάζει την Ευρώπη και την Ελλάδα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η σκοτεινή ιστορία της δανικής κυριαρχίας στην Γροιλανδία

Διεθνή / Η σκοτεινή ιστορία της κυριαρχίας των Δανών στη Γροιλανδία

Οι ντόπιοι γνωρίζουν τις υποθέσεις των παιδιών που χωρίστηκαν από τους γονείς τους και των κοριτσιών που υποβλήθηκαν ακούσια σε τοποθέτηση ενδομήτριου σπειράματος για τον περιορισμό των γεννήσεων στο αχανές νησί.
THE LIFO TEAM
ΡΕΝΕ ΓΚΟΥΝΤ ΜΙΝΕΑΠΟΛΗ ICE

Διεθνή / Μινεάπολη: Η σύζυγος της Ρενέ Γκουντ λέει «εμείς είχαμε σφυρίχτρες, εκείνοι όπλα» μετά τον θάνατό της

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ παρουσίασαν τη Ρενέ Γκουντ ως «εγχώρια τρομοκράτη», υποστηρίζοντας ότι επιχείρησε να παρασύρει πράκτορα της ICE με το όχημά της
THE LIFO TEAM