Πρόταση σε εργαζομένους του ΑΔΜΗΕ για εθελουσία με αποζημίωση 35.000 ευρώ

Πρόταση σε εργαζομένους του ΑΔΜΗΕ για εθελουσία με αποζημίωση 35.000 ευρώ Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Πρόταση προς τους εργαζόμενους του ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, να αποχωρήσουν εθελοντικά από την εταιρία, με αποζημίωση 35.000 ευρώ, εγκρίθηκε σήμερα από το ΔΣ του Διαχειριστή.

Η απόφαση αυτή, όπως επισημαίνει η εταιρία, υπαγορεύεται από την ανάγκη ανανέωσης του εργατικού δυναμικού του ΑΔΜΗΕ, με δεδομένο ότι ο σημερινός μέσος όρος ηλικίας είναι τα 52 έτη και αν διατηρηθεί η παρούσα κατάσταση, θα ξεπεράσει τα 55 έτη το 2022. Υπογραμμίζεται πάντως, ότι η αποδοχή της πρότασης έχει απολύτως εθελοντικό χαρακτήρα.

Το ΔΣ ενέκρινε επίσης την αλλαγή του οργανογράμματος της εταιρίας, που περιλαμβάνει τη δημιουργία νέας Διεύθυνσης Διαχείρισης Παγίων (με στόχο την βέλτιστη αξιοποίηση των παγίων της εταιρίας), την αναδιοργάνωση της Διεύθυνσης Νέων Έργων Μεταφοράς, καθώς και τη συγκέντρωση των υπηρεσιών προμηθειών και τηλεπικοινωνιών. Προβλέπεται ταυτόχρονα και η κατάργηση ορισμένων διοικητικών θέσεων, χωρίς μείωση μισθού για τα στελέχη που τις κατείχαν. Το νέο οργανόγραμμα θα ισχύσει από την 1η Μαρτίου 2018.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μάνος Μανουσάκης, δήλωσε: «Οι δυο πρωτοβουλίες που εγκρίθηκαν, προωθούν τον μετασχηματισμό του Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας σε μια εταιρία που, διατηρώντας τον δημόσιο χαρακτήρα της, υιοθετεί σύγχρονες τεχνικές οργάνωσης, διοίκησης και διαχείρισης των αλλαγών που έρχονται. Φιλοδοξία του νέου ΑΔΜΗΕ είναι να πρωταγωνιστήσει στο νέο ενεργειακό τοπίο που διαμορφώνεται στην Ελλάδα, με την επιτάχυνση των μεγάλων projects διασυνδέσεων που έχουν ήδη δρομολογηθεί και άλλων που πρόκειται να δρομολογηθούν εντός του 2018».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΑΔΕ: Τουρισμός και εστίαση «πρωταθλητές» στη φοροδιαφυγή – Πάνω από 300 «λουκέτα» και πρόστιμα 2,5 εκατ. ευρώ

Οικονομία / ΑΑΔΕ: Τουρισμός και εστίαση «πρωταθλητές» στη φοροδιαφυγή – Πάνω από 300 «λουκέτα» και πρόστιμα 2,5 εκατ. ευρώ

Ιδιαίτερα υψηλή παραβατικότητα εντοπίστηκε και στις μισθώσεις ομπρελών και καθισμάτων σε παραλίες, με δεκάδες επιχειρήσεις να σφραγίζονται σε Χανιά, Ρέθυμνο, Ρόδο, Σάμο, Κέρκυρα, Σύρο, Σίφνο, Πόρο και Αίγινα
LIFO NEWSROOM
Fan bourgeois για νέο κοινό στη νέα Chanel του Matthieu Blazy 

Εβδομάδα Μόδας / Chanel: Ήσυχα αλλά τολμηρά, ο Matthieu Blazy αφυπνίζει το επαναστατικό πνεύμα της Coco

Καταργώντας (ή κάνοντας αγνώριστα) τα κλισέ που είχαν κουράσει ακόμα και το πιο πιστό κοινό της Chanel, o νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του ιστορικού οίκου μοιάζει να πέρασε το πρώτο τεστ.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Η ΕΕ αυξάνει τους δασμούς στο 50% για τις εισαγωγές χάλυβα – Τι σημαίνει για την αγορά

Οικονομία / Η ΕΕ αυξάνει τους δασμούς στο 50% για τις εισαγωγές χάλυβα – Τι σημαίνει για την αγορά

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει αύξηση των δασμών εισαγωγής χάλυβα στο 50% και μείωση των ποσοστώσεων σχεδόν στο μισό για να προστατεύσει τη βιομηχανία της από φθηνές εισαγωγές, ακολουθώντας τα βήματα των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Τουρισμός για Όλους 2025: Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι με την άυλη κάρτα

Οικονομία / Τουρισμός για Όλους 2025: Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι με την άυλη κάρτα

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες με ιδιαίτερη μέριμνα για συνταξιούχους, μονογονεϊκές οικογένειες, οικογένειες με τρία και περισσότερα παιδιά και άτομα με αναπηρία
LIFO NEWSROOM
Ευρωβαρόμετρο 2025: Το κόστος και η ασφάλεια των τροφίμων επηρεάζουν την αγορά των καταναλωτών στην Ελλάδα

Οικονομία / Ευρωβαρόμετρο 2025: Το κόστος και η ασφάλεια των τροφίμων επηρεάζουν την αγορά των καταναλωτών στην Ελλάδα

Οι δύο κύριοι παράγοντες που επηρεάζουν την αγορά τροφίμων των καταναλωτών στη χώρα, την ώρα που αντίστοιχα στην Ευρώπη το κόστος και η γεύση, έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο
LIFO NEWSROOM