Euroworking Group με θέμα την Ελλάδα πριν από τον ερχομό των Θεσμών στην Αθήνα

Euroworking Group με θέμα την Ελλάδα πριν από τον ερχομό των Θεσμών στην Αθήνα Facebook Twitter
ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ/ Eurokinissi
0

Ως πρόγευση της επιστροφής των δανειστών στην Αθήνα, έρχεται το Euroworking Group που πραγματοποιεί συνάντηση σήμερα (27/11). 

Σύμφωνα με πηγές προερχόμενες από το Eurogroup, ένα από τα θέματα της ατζέντας θα είναι και η Ελλάδα. Όπως πάντα, στο Euroworking Group θα συζητηθούν προπαρασκευαστικά όλα τα θέματα που θα απασχολήσουν τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης στη συνάντηση που θα έχουν στις 4 Δεκεμβρίου. 

Στη σημερινή συζήτηση θα καταγραφεί η πρόοδος που έχει γίνει στην τρίτη αξιολόγηση και θα δοθούν οι τελευταίες οδηγίες πριν από την έλευση των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα, αύριο, έτσι ώστε να ξεκινήσουν εκ νέου οι διαπραγματεύσεις.

Παράλληλα, στην Αθήνα επιστρέφουν οι επικεφαλής των θεσμών για να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις της τρίτης αξιολόγησης.

Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, oι επικεφαλής των θεσμών θα επιστρέψουν αύριο, Τρίτη 28 Νοεμβρίου, στην Αθήνα, με σκοπό να υπάρξει πρόοδος σε ό,τι έχει ήδη γίνει τις τελευταίες εβδομάδες.

«Είναι ένα σημαντικό βήμα, εφόσον θέλουμε να ολοκληρωθεί η τρίτη αξιολόγηση του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης» ολοκλήρωσε ο εκπρόσωπος.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στάσσης από Νταβός: Πώς η ΔΕΗ εξελίσσεται σε Powertech Όμιλο

Οικονομία / Στάσσης από Νταβός: Πώς η ΔΕΗ εξελίσσεται σε Powertech Όμιλο

Όσα είπε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΔΕΗ στο «World Economic Forum Annual Meeting 2026» στο Davos της Ελβετίας, σε κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση της πρωτοβουλίας «Από τον άνθρακα στην καθαρή ενέργεια»
THE LIFO TEAM