Σε αργία τέθηκαν δύο χειρουργοί για παράνομη συνταγογράφηση

Σε αργία τέθηκαν δύο χειρουργοί για παράνομη συνταγογράφηση Facebook Twitter
0

Σε αναστολή καθηκόντων για ένα μήνα τέθηκαν δύο χειρουργοί του νοσοκομείου Χατζηκώστα στα Ιωάννινα, με απόφαση του διοικητή Ευάγγελου Καρβούνη, καθώς φέρεται να εμπλέκονται σε ζήτημα παράνομης συνταγογράφησης επιθεμάτων.

Σύμφωνα με έρευνα του ΕΟΠΥΥ, βρέθηκαν στοιχεία για το 2015, σύμφωνα με τα οποία, οι δύο γιατροί, όπως αναφέρεται στην απόφαση του διοικητή του νοσοκομείου, «είχαν προχωρήσει στην έκδοση ηλεκτρονικών γνωματεύσεων σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ για την χορήγηση επιθεμάτων με την χρήση της ίδιας φωτογραφίας έλκους, αλλά για διαφορετικούς ασφαλισμένους».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο διοικητής του νοσοκομείου για την υπόθεση, αναφέρει: «Η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ με έγγραφό της προς τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, έκανε γνωστό ότι επιβλήθηκαν από τον ΕΟΠΠΥ, σε βάρος δυο ιατρών ΕΣΥ του Χειρουργικού Τμήματος του νοσοκομείου κυρώσεις, χρηματικό πρόστιμο, διότι κατά τον διενεργήσαντα έλεγχο διαπιστώθηκε ότι υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά εκ μέρους των, αναληθή παραστατικά ή στοιχεία στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΕΟΠΥΥ, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας.


Οι έγγραφες απολογίες των ιατρών κρίθηκαν ανεπαρκείς από την Διοίκηση του νοσοκομείου. Στα πλαίσια αυτά, η Διοίκηση έκρινε, ότι από τα στοιχεία του φακέλου προκύπτουν λόγοι δημοσίου συμφέροντος, που επιβάλλουν τη θέση των εν λόγω ιατρών σε αργία».

Ο κ. Καρβούνης επισημαίνει, πως η Διοίκηση του νοσοκομείου προχώρησε στην αναστολή των καθηκόντων στηριζόμενη στην νομοθεσία, λόγω της βούλησης της να στηρίξει την προσπάθεια «ηθικοποίησης του Δημοσίου συστήματος Υγείας και έχοντας πλήρη συνείδηση της ιστορίας και προσφοράς του νοσοκομείου Χατζηκώστα στον τόπο».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Δημήτρης Οικονομόπουλος έλαβε εξιτήριο από το «Λαϊκό» - Σταματά την απεργία πείνας

Ελλάδα / Ο Δημήτρης Οικονομόπουλος έλαβε εξιτήριο από το «Λαϊκό» - Σταματά την απεργία πείνας

Ο Δημήτρης Οικονομόπουλος συμμετείχε στην κινητοποίηση χωρίς να έχει συγγενική σχέση με τα θύματα, θέλοντας, όπως είχε δηλώσει, να στηρίξει το αίτημα του Πάνου Ρούτσι για εκταφή της σορού του γιου του
LIFO NEWSROOM
Αυλώνας: Συνελήφθησαν οι ιδιοκτήτες βρεφονηπιακού σταθμού μετά από καταγγελίες ότι έλειπε τούφα από τα μαλλιά παιδιού

Ελλάδα / Αυλώνας: Συνελήφθησαν οι ιδιοκτήτες βρεφονηπιακού σταθμού μετά από καταγγελίες ότι έλειπε τούφα από τα μαλλιά παιδιού

Η μητέρα κατήγγειλε ότι, παραλαμβάνοντας το παιδί της το μεσημέρι της Πέμπτης 25 Σεπτεμβρίου, διαπίστωσε τραυματισμούς στο κεφάλι και στο χείλος του
LIFO NEWSROOM
Ευλογιά αιγοπροβάτων: Συναγερμός μετά τη νέα έξαρση - «Lockdown» αν δεν τηρηθούν τα μέτρα

Ελλάδα / Ευλογιά αιγοπροβάτων: Συναγερμός μετά τη νέα έξαρση - «Lockdown» αν δεν τηρηθούν τα μέτρα

Δυστυχώς, εκεί που τα πηγαίναμε καλά από Μάρτιο μέχρι Μάιο, τώρα έχουμε μία εκτίναξη των κρουσμάτων και νέες εστίες, κάτι που είναι πολύ ανησυχητικό, λέει ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης
LIFO NEWSROOM