Φυλάκιση έξι μηνών με αναστολή στον Κασιδιάρη: Προέτρεπε κατοίκους να «ξεφορτωθούν τα ανθρώπινα σκουπίδια»

Φυλάκιση έξι μηνών με αναστολή στον Κασιδιάρη: Προέτρεπε κατοίκους να «ξεφορτωθούν τα ανθρώπινα σκουπίδια» Facebook Twitter
ΑΠΕ/ΜΠΕ
1

Ποινή φυλάκισης έξι μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για την κατηγορία της διέγερσης σε διάπραξη εγκλήματος.

 

Η κατηγορία σε βάρος του βουλευτή αφορά ομιλία του στον Ασπρόπυργο, το 2011, που είχε «ανέβει» στο διαδίκτυο, κατά την οποία ο κ. Κασιδιάρης αναφερόμενος σε κατοίκους περιοχών που έχουν υψηλή εγκληματικότητα τούς προέτρεπε να «ξεφορτωθούν τα ανθρώπινα σκουπίδια».

 

Την ενοχή του κατηγορούμενου βουλευτή ζήτησε και ο εισαγγελέας έδρας, ο οποίος στην αγόρευσή του τόνισε ότι στην επίδικη ομιλία «ο κατηγορούμενος προέτρεψε ευθέως πολίτες να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους και να ασκήσουν βία».

 

 

Ο ίδιος ο βουλευτής, απολογούμενος, υποστήριξε ότι δεν ευσταθεί η κατηγορία που του αποδόθηκε και ότι στην υπό κρίση ομιλία απλώς προέτρεπε τους πολίτες να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους με νόμιμα μέσα, επικαλούμενος το Σύνταγμα.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Ένας στους επτά ενήλικες στην Ελλάδα έχει βιώσει σεξουαλική βία κατά την παιδική ηλικία, σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα

Ελλάδα / Ένας στους επτά ενήλικες στην Ελλάδα έχει βιώσει σεξουαλική βία κατά την παιδική ηλικία, σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα

Το ποσοστό των γυναικών που βίωσαν σεξουαλική βία ως παιδιά στην Ελλάδα ανέρχεται σε 12,1% και το ποσοστό των ανδρών 15,3% - Παγκόσμια έρευνα με επικεφαλής την Ελληνίδα Εμμανουέλα Γακίδου
LIFO NEWSROOM