Δολοφονήθηκε γνωστή δημοσιογράφος στην Ινδία - Άγνωστοι την πυροβόλησαν έξω από το σπίτι της

Δολοφονήθηκε γνωστή δημοσιογράφος στην Ινδία - Άγνωστοι την πυροβόλησαν έξω από το σπίτι της Facebook Twitter
0

Μια διακεκριμένη ινδή δημοσιογράφος, η Γκόρι Λανκές, έπεσε νεκρή από τις σφαίρες αγνώστων που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, στη Μπανγκαλόρ στη νότια Ινδία, όπως γνωστοποίησε ο κυβερνήτης του ομόσπονδου κρατιδίου Καρνατάκα.


Ο κυβερνήτης του κρατιδίου, ο Σινταραμάια, έγραψε στο Twitter ότι είναι «απόλυτα σοκαρισμένος» μετά την είδηση «του φόνου της διάσημης δημοσιογράφου Γκόρι Λανκές». «Δεν έχω λόγια για να καταδικάσω αυτό το ειδεχθές έγκλημα», τόνισε και έκανε λόγο περί «δολοφονίας της δημοκρατίας».


Η Λανκές, διευθύντρια εφημερίδας, ήταν γνωστή για την ανυποχώρητη, επικριτική στάση της απέναντι στην άκρα δεξιά και τους εθνικιστές ινδουιστές.


Η δημοσιογράφος άνοιγε την πόρτα του σπιτιού της στη Μπανγκαλόρ όταν οι δύο δράστες που επέβαιναν σε μηχανάκι άνοιξαν πυρ εναντίον της. Δύο από τις σφαίρες τους την πέτυχαν στον θώρακα και στο κεφάλι αντίστοιχα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Press Trust of India (PTI).


«Μίλησα με τον γενικό διευθυντή της αστυνομίας και του ζήτησα να διεξαχθεί μια ταχεία και σε βάθος έρευνα για να οδηγηθούν οι δράστες ενώπιον της δικαιοσύνης», ανέφερε ο κυβερνήτης.


Ο επικεφαλής της αστυνομίας Τ. Σουνίλ Κουμάρ δήλωσε ότι «άνθρωποι άκουσαν πυροβολισμούς στο σπίτι της» και πρόσθεσε ότι «βρήκαμε άδειους κάλυκες» στον τόπο του εγκλήματος.


Στο νότιο ινδικό κρατίδιο Καρνατάκα καταγράφεται το τελευταίο διάστημα ένα κύμα δολοφονιών ακτιβιστών και πανεπιστημιακών.


Η ΜΚΟ Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα (Reporters sans frontières, RSF), τοποθετεί την Ινδία στην 136η θέση της παγκόσμιας κατάταξης σε ό,τι αφορά την ελευθερία του Τύπου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΝΕΚΡΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΡΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

Διεθνή / Ιράν: Βίντεο αποτυπώνει «τη σφαγή των Ιρανών διαδηλωτών» - Ακολουθούν σκληρές εικόνες

Ο φωτορεπόρτερ, Afshin Ismaeli, ανήρτησε το βίντεο στο Instagram και γράφει για τις ανεπίσημες πληροφορίες που αφορούν τον πραγματικό αριθμό των νεκρών ο οποίος μπορεί να ξεπερνά τις 12.000
THE LIFO TEAM
Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Διεθνή / Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει έτοιμος να «πάρει» τη Γροιλανδία με κάθε τρόπο, επαναφέροντας ένα σενάριο που φέρνει σε ανοιχτή σύγκρουση τις ΗΠΑ με τη Δανία και δοκιμάζει τα όρια της συνοχής του ΝΑΤΟ στην Αρκτική
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / «Αναπαραγωγική βία» στη Γάζα: Πτώση 41% στις γεννήσεις σε σχέση με το 2022, σύμφωνα με εκθέσεις

Οι συντάκτες υποστηρίζουν ότι η εικόνα που προκύπτει από τις γεννήσεις, τις αποβολές και την κατάρρευση της μαιευτικής φροντίδας καλύπτει τις προϋποθέσεις της Σύμβασης για τη Γενοκτονία
THE LIFO TEAM