Ιερουσαλήμ: Απαγορεύτηκε η πρόσβαση στην παλιά πόλη στους άνδρες μικρότερους των 50 ετών

Ιερουσαλήμ: Απαγορεύτηκε η πρόσβαση στην παλιά πόλη στους άνδρες μικρότερους των 50 ετών Facebook Twitter
0

Η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε ότι απαγορεύει στους άνδρες μικρότερους των 50 ετών την πρόσβαση στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ σήμερα για τη μεγάλη προσευχή των μουσουλμάνων, καθώς η ένταση γύρω από την πλατεία των Τεμενών παραμένει τεταμένη.

 

«Η είσοδος στην παλιά πόλη και το Όρος του Ναού (η πλατεία των Τεμενών για τους μουσουλμάνους) επιτρέπεται στους άνδρες άνω των 50 ετών. Δεκτές θα γίνονται οι γυναίκες όλων των ηλικιών», επεσήμανε η αστυνομία στην ανακοίνωσή της.

 

Οι Παλαιστίνιοι καταγγέλλουν από την Κυριακή την τοποθέτηση ανιχνευτών μετάλλου στις εισόδους της πλατείας μετά τη φονική επίθεση εναντίον Ισραηλινών αστυνομικών κοντά στο σημείο αυτό.

 

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποφάσισαν να μην πηγαίνουν πλέον να προσεύχονται στην πλατεία των Τεμενών και εκατοντάδες Παλαιστίνιοι προσεύχονται από την Κυριακή στην παλιά πόλη. Σχεδόν καθημερινές είναι οι συγκρούσεις με την αστυνομία.

 

Καθώς πλησίαζε η προσευχή της Παρασκευής τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ίσως αποσύρει τους ανιχνευτές μετάλλων ώστε να αποφευχθούν συγκρούσεις.

 

Όμως έπειτα από διαβουλεύσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας και το συμβούλιο ασφαλείας, ο Νετανιάχου τελικά αποφάσισε να τους διατηρήσει.

 

Ισραηλινός αξιωματούχος επεσήμανε σήμερα ότι το συμβούλιο ασφαλείας «έδωσε άδεια στην αστυνομία να λαμβάνει όλες τις αποφάσεις προκειμένου να επιτρέπεται η ελεύθερη πρόσβαση στους ιερούς τόπους, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την ασφάλεια και τη δημόσια τάξη».

 

Τα νέα μέτρα ασφαλείας αναζωπύρωσαν τους φόβους των Παλαιστίνιων ότι το Ισραήλ θα αναλάβει τον αποκλειστικό έλεγχο της πλατείας των Τεμενών, τρίτο πιο ιερό τόπο για το ισλάμ.

 

Ωστόσο το Ισραήλ διαβεβαιώνει ότι δεν σκοπεύει να τροποποιήσει τους σιωπηλούς κανονισμούς που επιτρέπουν στους μουσουλμάνους να πηγαίνουν οποιαδήποτε στιγμή στην πλατεία και στους εβραίους κάποιες ώρες, χωρίς να μπορούν να προσευχηθούν.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Instagram: Ο CEO βάζει τέλος στην τηλεργασία για λόγους δημιουργικότητας και συνεργασίας

Διεθνή / Instagram: Ο CEO Άνταμ Μοσέρι βάζει τέλος στην τηλεργασία των υπαλλήλων

Ο Μοσέρι υποστήριξε ότι η επιστροφή στο γραφείο και οι αλλαγές στον τρόπο εργασίας θα βοηθήσουν την εταιρεία να γίνει πιο ευέλικτη και αποτελεσματική, ενόψει αυτού που χαρακτήρισε ως δύσκολη χρονιά
LIFO NEWSROOM
«Καμιά λύση» για τα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη μετά τις συνομιλίες Πούτιν και Γουίτκοφ

Διεθνή / «Καμία λύση» για τα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη μετά τις συνομιλίες Πούτιν και Γουίτκοφ

Ο Στιβ Γουίτκοφ, συνοδευόμενος από τον Τζάρεντ Κούσνερ, συζητούσε επί σχεδόν πέντε ώρες στο Κρεμλίνο με τον ρώσο ηγέτη σχετικά με το σχέδιο της Ουάσιγκτον που σκοπός του ειναι να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για ενδεχόμενο πόλεμο με την Ευρώπη

Διεθνή / Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις για το ενδεχόμενο πολέμου με την Ευρώπη

Της συνάντησης, προηγήθηκαν οι δηλώσεις Πούτιν ότι: «Δεν πρόκειται να πολεμήσουμε με την Ευρώπη, αλλά αν η Ευρώπη θέλει να πολεμήσει μαζί μας, είμαστε έτοιμοι τώρα»
LIFO NEWSROOM
Dave Coulier: Διαγνώστηκε με νέο τύπο καρκίνου 7 μήνες αφού κέρδισε τη μάχη με το λέμφωμα non-Hodgkin

Διεθνή / Dave Coulier: Διαγνώστηκε με νέο τύπο καρκίνου 7 μήνες αφού κέρδισε τη μάχη με το λέμφωμα non-Hodgkin

«Νιώθεις αυτή την ανακούφιση του “ουάου, έφυγε”, και μετά να κάνεις μια εξέταση που δείχνει ότι τώρα έχεις έναν άλλο τύπο καρκίνου», μοιράστηκε ο ηθοποιός του «Full House»
LIFO NEWSROOM