Μητσοτάκης: «Παίρνετε ό,τι σας δίνουν. Κάνετε ό,τι σας ζητούν»

Μητσοτάκης: «Παίρνετε ό,τι σας δίνουν. Κάνετε ό,τι σας ζητούν» Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
0

Το αίτημά του για εκλογές επανέλαβε με έμφαση,  από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης και κατηγόρησε την κυβέρνηση για συνολική αποτυχία στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

«Δώστε λύση. Κάντε εκλογές. Μόνο μέσα από εκλογές μπορεί να προκύψει μια κυβέρνηση με ορμή και αξιοπιστία, αποφασισμένη να κάνει τις αλλαγές που χρειάζεται η χώρα. Η χώρα χρειάζεται μια νέα κυβέρνηση που θα μπορεί να διεκδικήσει από τους εταίρους να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους για το χρέος που έχουν αναλάβει από τον Νοέμβριο του 2012» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ και απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό πρόσθεσε:

«Καλώ άλλη μια φορά τον κ. Τσίπρα να ιεραρχήσει σωστά τις ευθύνες που αναλογούν στο αξίωμά του και να του θυμίσω ότι η ιστορία μάς κρίνει εκ των υστέρων, αλλά από την κοινωνία κρινόμαστε καθημερινά».

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι περιφρονεί συστηματικά τη Βουλή. «Τίποτα δεν σταματά μια κυβέρνηση που δεν έχει τη στοιχειώδη ευθιξία και δεν δείχνει σεβασμό στους θεσμούς και τους κανόνες του Κοινοβουλίου» συνέχισε και είπε χαρακτηριστικά πως η αξιολόγηση ανοιγοκλείνει.

«Υπάρχει και το στοιχείο του γελοίου» συμπλήρωσε, για την ψήφιση προαπαιτούμενων σε νομοσχέδιο για την αλιεία και διερωτήθηκε: «Από ποιον προσπαθείτε να κρυφτείτε; Η κοινωνία σας βλέπει κ. υπουργέ, όσο κι αν εσείς μας είπατε την προηγούμενη φορά ότι παρακολουθεί survivor και όχι τη Βουλή».

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε, επίσης, την κυβέρνηση ότι στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές δεν συμμετείχε, αλλά απλώς ήταν παριστάμενη.

«Παίρνετε ό,τι σας δίνουν. Κάνετε ό,τι σας ζητούν» είπε και ανέφερε ότι η κυβέρνηση απέτυχε και στους τρεις στόχους που είχε περιγράψει ο πρωθυπουργός, δηλαδή στο κλείσιμο της αξιολόγησης, στην ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και στη ρύθμιση του χρέους.

«Στο ζήτημα του χρέους αποκαλύπτεται όλος ο οπορτουνισμός της κυβέρνησης. Η ίδια συμφώνησε ότι οριστικές αποφάσεις θα παρθούν μετά το τέλος του προγράμματος και εφόσον είναι απαραίτητο. Αυτό υπογράψατε κ. Τσακαλώτο και σηκώσατε μετά μόνοι σας το θέμα του χρέους ψηλά, για να πείσετε τους βουλευτές σας να ψηφίσουν τα μέτρα» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Όταν βουλευτές της συμπολίτευσης τον ρώτησαν τι συζήτησε με τον κ. Σόιμπλε κατά τη συνάντησή τους, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: «Ρωτήστε τον κ. Τσακαλώτο, όχι εμένα. Έχετε κοροϊδέψει τον ελληνικό λαό και ρωτάτε εμένα τι λέει ο Σόιμπλε στο αυτί;».

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Προχωράμε στην πρόωρη εξόφληση του δανείου των 52,9 δισ. ευρώ που είχε λάβει η χώρα το 2010»

«Στόχος μας είναι έως το 2030 η Ελλάδα να μην έχει το υψηλότερο δημόσιο χρέος στην Ευρώπη», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΕΕ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ευρώπη δεν μπορεί να ανεχθεί νέα προσφυγική κρίση όπως του 2015

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στις επιπτώσεις από επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές, προειδοποιώντας ότι μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κανείς δεν ξέρει πόσο θα διαρκέσει αυτός ο πόλεμος»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία ενώ προανήγγειλε πρόσθετα μέτρα σε περίπτωση που η κρίση στη Μέση Ανατολή διαρκέσει περισσότερο από το προβλεπόμενο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΕΝΟΠΛΕΣ, ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι Έλληνες να εμπιστεύονται τις ένοπλες δυνάμεις σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς»

Η αναφορά του πρωθυπουργού στο νέο πρόγραμμα αεράμυνας «Ασπίδα του Αχιλλέα», που όπως ανέφερε θα ενισχύσει σημαντικά την προστασία της χώρας απέναντι στις σύγχρονες και μελλοντικές απειλές
THE LIFO TEAM