4 σημάδια που διαβεβαιώνουν ότι είστε έξυπνοι

4 σημάδια που διαβεβαιώνουν ότι είστε έξυπνοι Facebook Twitter
Πώς ξέρουμε ότι είμαστε έξυπνοι σε περίπτωση που οι άλλοι –για τους λόγους τους- δεν μπαίνουν στον κόπο να μας το επιβεβαιώσουν;
2

Πώς ξέρουμε ότι είμαστε έξυπνοι σε περίπτωση που οι άλλοι –για τους λόγους τους- δεν μπαίνουν στον κόπο να μας το επιβεβαιώσουν; Η απάντηση θα μπορούσε να κρύβεται στην καθημερινότητά μας και στον τρόπο που διαχειριζόμαστε από τα πιο απλά έως τα πιο περίπλοκα θέματα, όμως και πάλι σα να μην αρκεί. Αν εξακολουθούμε να έχουμε απορίες για το ύψος του I.Q μας, αλλά δεν εμπιστεύομαστε και τις σχετικές μετρήσεις και τους διαγωνισμούς νοημοσύνης, θα υπάρχει πάντα η επιστήμη να ικανοποιεί τις απορίες μας. Και να επιμένει ότι υπάρχουν σημάδια που λειτουργούν σαν πιστοποιητικό ευφυΐας. Και να μερικά από αυτά:

1.

Προέρχεστε από οικογένεια έξυπνων ανθρώπων

Οι επιστήμονες συνέκριναν τους εγκεφάλους ανθρώπων που έχουν συγγένεια και ειδικά τους εγκεφάλους διδύμων, προτού διαπιστώσουν ότι η δομή των εγκεφάλων τους ήταν πανομοιότυπη και ειδικώς οι τομείς που συνδέονται με τη γνωστική ικανότητα του ανθρώπου και την εκμάθηση γλωσσών. Είναι, λοιπόν, και γονιδιακό το θέμα. Και να είστε το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας, υπάρχει η πιθανότητα να έχετε το πλεονέκτημα σε θέματα αντίληψης. Προσφάτως, η έρευνα αποκάλυψε ότι το μεγαλύτερο από τρία αδέλφια συνήθως έχει 3 βαθμούς νοημοσύνης περισσότερους από τα άλλα δύο. Ωστόσο, οι λόγοι για τους οποίους συμβαίνει αυτό είναι κυρίως ψυχολογικοί και λόγω των σχέσεων που αναπτύσσονται ανάμεσα στο πρωτότοκο παιδί και τους γονείς του.

2.

Δεν σας παίρνει εύκολα ύπνος

Αν το βράδυ σχεδόν βασανίζεστε για να αποκοιμηθείτε, δείτε και τη θετική πλευρά στη δυσκολία σας να αποκτήσετε σταθερό μοτίβο ύπνου. Όσο πιο υψηλό το IQ τόσο πιο δύσκολο για έναν άνθρωπο να είναι αυτό που λέμε «πρωινός τύπος»

 

3.

Έχετε «μουσικό αυτί»

...και τα καταφέρνετε σπουδαία σε κάποιο μουσικό όργανο. Έχει αποδειχθεί από επιστημονικές έρευνες ότι οι εγκέφαλοι των μουσικών έχουν διαφορετική δομή από εκείνων που δεν κατέχουν κάποιο μουσικό όργανο, ενώ συγκεκριμένοι τομείς του εγκεφάλου εμφανίζονται πιο διευρυμένοι. Άλλωστε, το να γνωρίζει κανείς από μουσικές νότες και από μουσική γενικώς έχει συνδεθεί με τη δυνατή μνήμη και τις πνευματώδεις –αν και κάποτε εκκεντρικές- συμπεριφορές.

4.

(και ένα καθόλου καλό σημάδι) Παίρνετε ψυχοτρόπες ουσίες

Παραδόξως σε μία έρευνα που έγινε πριν από μερικά χρόνια στη Βρετανία αποδείχθηκε ότι ροπή προς τα ψυχοτρόπα φάρμακα είχαν κυρίως τα έξυπνα παιδιά, αυτά με υψηλές επιδόσεις, με ιδιαίτερα ταλέντα και ικανότητες, κ.λπ. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι οι έξυπνοι άνθρωποι κάνουν πάντα έξυπνες επιλογές.

Με στοιχεία από το BusinessInsider.com

Υγεία & Σώμα
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντηλιακά: Είναι όντως αμφιλεγόμενη η δράση τους;

Ψυχή & Σώμα / Αντηλιακά: Είναι όντως αμφιλεγόμενη η δράση τους;

H καθημερινή χρήση αντηλιακού, ακόμα και στην πόλη, μοιάζει αυτονόητη, αν θέλεις να προφυλαχθείς από τα εγκαύματα, τη φωτογήρανση και τον καρκίνο του δέρματος. Ή μήπως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά; H Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τη δερματολόγο Παναγιώτα Ρήγα.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Θρεπτική διατροφή και ασφάλεια στη θάλασσα για ξέγνοιαστες διακοπές

Υγεία & Σώμα / Θρεπτική διατροφή και ασφάλεια στη θάλασσα για ξέγνοιαστες διακοπές

Το μεγαλύτερο μέρος των διακοπών το περνάμε στην παραλία, γι’ αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τους κανόνες της υγιεινής διατροφής αλλά και πώς να προλαμβάνουμε τα θαλάσσια ατυχήματα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Πόσο νερό χρειαζόμαστε πραγματικά;

Ψυχή & Σώμα / «8 ποτήρια την ημέρα»: Πόσο νερό πραγματικά χρειαζόμαστε;

Η Μερόπη Κοκκίνη συνομιλεί με τη διατροφολόγο Άννα Γαβριέλη για όσα ισχύουν – και δεν ισχύουν – γύρω από την ενυδάτωση, διαλύοντας διαδεδομένους μύθους και δίνοντας πρακτικές συμβουλές για το πώς μπορούμε να φροντίζουμε σωστά τον οργανισμό μας, χωρίς υπερβολές ή παρανοήσεις.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Έρικ Μ. Γκαρσία: Αυτισμός, Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ και το δικαίωμα στην ορατότητα

The Upfront Initiative / Έρικ Μ. Γκαρσία: Αυτισμός, Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ και το δικαίωμα στην ορατότητα

«Για πολύ μεγάλο διάστημα, τα αυτιστικά άτομα δεν είχαν την ευκαιρία να πουν τη δική τους ιστορία. Αν μπορώ να πω ότι πέτυχα κάτι μέσα από τη δουλειά μου, είναι ότι προσπάθησα να τους δώσω φωνή και να τα παρουσιάσω με την ανθρωπιά που τόσο συχνά τους στερεί η κοινωνία».
ΤΗΣ ΤΖΙΝΑΣ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΥ
Παιδιά, θάλασσα και πρώτες βοήθειες: Όλα όσα πρέπει να ξέρει ένας γονιός

Ψυχή & Σώμα / Παιδιά, θάλασσα και πρώτες βοήθειες: Όλα όσα πρέπει να ξέρει ένας γονιός

Χρειάζεται να έχουμε φορητό φαρμακείο ή αρκεί το φαρμακείο του νησιού; Είναι μύθος ότι τα παιδιά δεν πρέπει να κολυμπούν μετά το φαγητό; H Τζούλη Αγοράκη συζητά με την παιδίατρο Γιώτα Γαργάλα.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Όταν ο νευρολόγος σού λέει «κάνε βελονισμό» – Τι πρέπει να ξέρεις

Ψυχή & Σώμα / Όταν ο νευρολόγος σού λέει «κάνε βελονισμό» – Τι πρέπει να ξέρεις

Ο βελονισμός έχει συνδεθεί με εναλλακτικές θεραπείες, ευεξία και ανατολική φιλοσοφία. Όμως, όταν ένας νευρολόγος τον προτείνει για την ανακούφιση από ημικρανίες, οσφυαλγίες ή χρόνιο πόνο, δεν μπορείς να τον αγνοήσεις. Τι λέει η επιστήμη γι’ αυτήν τη χιλιάδων ετών πρακτική και ποιοι μπορούν πραγματικά να ωφεληθούν; Ο νευρολόγος Οδυσσέας Παζιώνης απαντά.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Τα νέα fitness trends που βλέπεις παντού: Ποια αξίζουν και ποια να αγνοήσεις

Ψυχή & Σώμα / Τα νέα fitness trends που βλέπεις παντού: Ποια αξίζουν και ποια να αγνοήσεις

Γυμναστική με κινητό στο χέρι, ρολόγια που σου λένε πότε να αναπνεύσεις, influencers που υπόσχονται κοιλιακούς μέσα σε δέκα λεπτά: πόσα από όλα αυτά λειτουργούν πραγματικά; Για να ξεχωρίσουμε το hype από την ουσία, μιλήσαμε με τον Λάμπρο Μουλίνο, διαιτολόγο, διατροφολόγο και γυμναστή, ο οποίος μας βοηθά να αποκρυπτογραφήσουμε το τοπίο του fitness όπως αυτό διαμορφώνεται στα ελληνικά social media σήμερα.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πόσο παγωτό μπορούν να τρώνε τα παιδιά το καλοκαίρι;

Ψυχή & Σώμα / Πόσο παγωτό μπορούν να τρώνε τα παιδιά το καλοκαίρι;

Τι γίνεται με τα συσκευασμένα που βρίσκουμε στα ψυγεία; Είναι ασφαλή; Τα παγωτά που δεν έχουν ζάχαρη να τα προτιμάμε; Είναι ασφαλές να δίνουμε υποκατάστατα ζάχαρης στα παιδιά; Ποια είναι τα καλά του σπιτικού παγωτού; Και πώς μπορούμε να το φτιάχνουμε;
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Η σημασία της ηθικής ομορφιάς

Υγεία & Σώμα / Η ομορφιά του να δείχνεις καλοσύνη χωρίς να περιμένεις αντάλλαγμα

Οι πράξεις γενναιοδωρίας και αυτοθυσίας προκαλούν αισθήματα ψυχικής ευφορίας και συγκίνησης, που οδηγούν στην επιθυμία να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, αλλά και να βοηθήσουμε τους άλλους
THE LIFO TEAM
Υπάρχουν πράγματι τροφές που «καίνε» λίπος;

Ψυχή & Σώμα / Υπάρχουν πράγματι τροφές που «καίνε» λίπος;

Βοηθούν όντως κάποιες τροφές στις καύσεις ή είναι απλώς ένας διατροφικός μύθος; Στο σημερινό επεισόδιο συζητάμε με τον διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη για το πώς μπορούμε να υποστηρίξουμε με απλούς τρόπους τον μεταβολισμό μας.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ