LIVE ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ

Μεξικό: Λεηλασίες, βανδαλισμοί και ταραχές λόγω της αύξησης στην τιμή της βενζίνης- Νεκρός ένας αστυνομικός

Μεξικό: Λεηλασίες, βανδαλισμοί και ταραχές λόγω της αύξησης στην τιμή της βενζίνης- Νεκρός ένας αστυνομικός Facebook Twitter
1

Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε, 250 καταστήματα λεηλατήθηκαν και περισσότεροι από 500 άνθρωποι συνελήφθησαν στο Μεξικό, στις ταραχές που ξέσπασαν με αφορμή την αύξηση της τιμής της βενζίνης.


Ο αστυνομικός έχασε τη ζωή του προσπαθώντας να εμποδίσει μια ληστεία σε ένα βενζινάδικο στην Πόλη του Μεξικού, κατά τη διάρκεια μιας από τις βίαιες διαδηλώσεις. Ένας συνάδελφός του νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση αφού τραυματίστηκε σε άλλη περιοχή της πόλης, ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές της πρωτεύουσας.


Στην πρωτεύουσα καταγράφηκαν 29 ληστείες και βανδαλισμοί και 76 άνθρωποι συνελήφθησαν.

Μεξικό: Λεηλασίες, βανδαλισμοί και ταραχές λόγω της αύξησης στην τιμή της βενζίνης- Νεκρός ένας αστυνομικός Facebook Twitter


Στην Πολιτεία του Μεξικού, όπου σημειώθηκαν οι πιο βίαιες ταραχές, οι συλληφθέντες φτάνουν τους 430. Ο Μανουέλ Καρντόνα, ένας υπεύθυνος της εθνικής ομοσπονδίας εμπόρων, ζήτησε την παρέμβαση των ομοσπονδιακών δυνάμεων ή ακόμη και του στρατού, γιατί η κατάσταση "είναι εκτός ελέγχου" σε πολλές Πολιτείες.


Στην Πόλη του Μεξικού έχουν αναπτυχθεί 9.000 αστυνομικοί που υποστηρίζονται στο έργο τους από 13 ελικόπτερα και 20.000 κάμερες παρακολούθησης.


Η τιμή της βενζίνης αυξήθηκε κατά 20,1% και του ντίζελ κατά 16,5% από την 1η Ιανουαρίου. Ο πρόεδρος του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο δικαιολόγησε την Τετάρτη αυτές της αυξήσεις χαρακτηρίζοντάς τις "υπεύθυνο μέτρο" λόγω της αύξησης της τιμής του πετρελαίου διεθνώς.

1

LIVE ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΠΛΗΓΜΑΤΑ

Διεθνή / Ανησυχία στη Μέση Ανατολή εν μέσω αυξανόμενης φημολογίας για αμερικανικά πλήγματα στο Ιράν

Αναλυτές επισημαίνουν ότι η ρητορική κλιμάκωσης δεν έχει εκλείψει, ενώ κρατικά μέσα ενημέρωσης προβάλλουν συχνά τις πυραυλικές δυνατότητες της χώρας, ενισχύοντας το κλίμα έντασης
THE LIFO TEAM
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Το Πακιστάν κηρύσσει «ανοιχτό πόλεμο» μετά τους βομβαρδισμούς μεγάλων πόλεων στο Αφγανιστάν

«Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί», ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας του Πακιστάν μετά τις επιθέσεις - Ο πρωθυπουργός της χώρας διαμηνύει ότι δε θα υπάρξει καμία υποχώρηση στην υπεράσπιση της πατρίδας
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια