Εορταστικό ωράριο: Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα

Εορταστικό ωράριο: Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα Facebook Twitter
0

Ανοικτά θα είναι τα καταστήματα τις Κυριακές 11 και 18 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο του εορταστικού ωραρίου, ενώ από τις 15 Δεκεμβρίου θα λειτουργούν με συνεχές ωράριο.

 

Σχετικά με τις ώρες λειτουργίας των πολυκαταστημάτων, των αλυσίδων και των μεγάλων καταστημάτων, τις ημέρες των εορτών, σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) αναφέρει ότι ο νόμος επιτρέπει τις μεν καθημερινές τα καταστήματα να είναι ανοικτά μέχρι τις 9 το βράδυ, για δε το Σάββατο μέχρι τις 8 το βράδυ «συμπεριλαμβανομένων και των Κυριακών 11/12/2016 και 18/12/2016 (βάσει του Ν.4177/2013), οι οποίες θα είναι εργάσιμες με ωράριο για τις συγκεκριμένες Κυριακές από 11:00 πμ έως και 20:00 μμ».

 

Υπενθυμίζει επίσης ότι τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017 τα καταστήματα δεν έχουν υποχρεωτική αργία αλλά κατά παράδοση μένουν κλειστά (λόγοι απογραφής κλπ).

 

Αθήνα

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας, το προτεινόμενο εορταστικό ωράριο για την περίοδο των εορτών είναι 9 το πρωί με 9 το βράδυ τις καθημερινές, για το Σάββατο πριν τα Χριστούγεννα προτείνεται το ωράριο μέχρι τις 6 το απόγευμα και για το Σάββατο πριν την Πρωτοχρονιά η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων προτείνεται μέχρι τις 5 το απόγευμα, ενώ για τις Κυριακές 11 και 18 του μήνα προτείνεται ωράριο από τις 11 μέχρι τις 6 το απόγευμα.

 

Τη Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου είναι αργία«και τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017 προτείνεται, όπως παραδοσιακά γίνεται, τα καταστήματα να παραμείνουν κλειστά».

 

Αντίστοιχο ωράριο προτείνει και ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης με μόνη διαφορά ότι το Σάββατο πριν την Πρωτοχρονιά προτείνει να μείνουν ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα μέχρι τις 6 το απόγευμα

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελευθερία του Τύπου: Έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την κατάσταση στην Ελλάδα

Ελλάδα / Ελευθερία του Τύπου: Έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την κατάσταση στην Ελλάδα

Το Στέιτ Ντιπάρτμπεντ συντάσσει ξεχωριστή σχετική έκθεση «για όλα τα κράτη μέλη των Ηνωμένων Εθνών και για όλες τις χώρες που λαμβάνουν βοήθεια, σύμφωνα με τον Νόμο περί Εξωτερικής Βοήθειας του 1961 και τον Νόμο περί Εμπορίου του 1974»
LIFO NEWSROOM
Φωτιές στη Χίο: Το 22% του νησιού έχει καεί από το 2016 – Ρεκόρ καταστροφών το 2025

Ελλάδα / Φωτιές στη Χίο: Το 22% του νησιού έχει καεί από το 2016 – Ρεκόρ καταστροφών το 2025

H Ελλάδα καταγράφει ήδη πάνω από 454.000 στρέμματα καμένα έως τις 19 Αυγούστου, γεγονός που κατατάσσει το 2025 ως την πέμπτη χειρότερη χρονιά των τελευταίων 20 ετών, επισημαίνει ο Κώστας Λαγουβάρδος
LIFO NEWSROOM