Ο οίκος αξιολόγησης Fitch προειδοποιεί ότι οι νίκες λαϊκιστών στην ευρωζώνη ίσως οδηγήσουν σε υποβαθμίσεις

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch προειδοποιεί ότι οι νίκες λαϊκιστών στην ευρωζώνη ίσως οδηγήσουν σε υποβαθμίσεις Facebook Twitter
1

Τυχόν εκλογικές νίκες λαϊκιστικών κομμάτων θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας κρατών μελών της ευρωζώνης, προειδοποίησε σήμερα ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings, στέλνοντας ένα μήνυμα που αφορά ιδιαίτερα την Ιταλία και τη Γαλλία.
«Οι χώρες οι οποίες γίνονται πιο κλειστές στο διεθνές εμπόριο κινδυνεύουν να αντιμετωπίσουν ασθενέστερους ρυθμούς ανάπτυξης μεσοπρόθεσμα», ανέφερε ο Φιτς σε μια ανακοίνωσή του για την άνοδο των λαϊκιστικών πολιτικών.


«Για χώρες οι οποίες έχουν υψηλό βαθμό διεθνούς ολοκλήρωσης, όπως αυτές που συμμετέχουν σε μια νομισματική ένωση, θα μπορούσαν να υπάρξουν πολύ υψηλά οικονομικά και χρηματοπιστωτικά κόστη που συνδέονται με μια λαϊκιστική μεταβολή του status quo. Υπό αυτές τις περιστάσεις, θα ήταν πιθανές υποβαθμίσεις του αξιόχρεου», εξήγησε ο οίκος.


Στο κείμενο του οίκου δεν κατονομάζονται οι χώρες οι οποίες διατρέχουν τέτοιο κίνδυνο. Ωστόσο, η δημοσιοποίησή του καταγράφεται καθώς η Ιταλία οδεύει προς ένα δημοψήφισμα για την αναθεώρηση του Συντάγματος τον επόμενο μήνα, που εκτιμάται πως μπορεί να πυροδοτήσει την προκήρυξη πρόωρων εκλογών σε περίπτωση ήττας της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι και του Δημοκρατικού Κόμματος (PD).
Στο μεταξύ η Γαλλία οδεύει προς τις προεδρικές εκλογές του Απριλίου και του Μαΐου εν μέσω της ανόδου του ακροδεξιού, αντιευρωπαϊκού κόμματος Εθνικό Μέτωπο (FN) της Μαρίν Λεπέν.


Η αξιολόγηση του Fitch σήμερα για την Ιταλία τοποθετεί το αξιόχρεο της χώρας στη βαθμίδα BBB+ με αρνητική προοπτική. Η Γαλλία αξιολογείται από τον ίδιο οίκο στη βαθμίδα AA με σταθερή προοπτική.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στεγαστικό: Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης - Στο επίκεντρο εργαζόμενοι στην επαρχία και βραχυχρόνια μίσθωση

Οικονομία / Στεγαστικό: Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης - Στο επίκεντρο εργαζόμενοι στην επαρχία και βραχυχρόνια μίσθωση

Όσα ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το πρόγραμμα ανακαίνισης κατοικιών, τις ιδιωτικές επενδύσεις και τα εγκαταλελειμμένα ή ημιτελή κτίσματα
THE LIFO TEAM
ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΗ

Οικονομία / Δεσμεύτηκαν τα περιουσιακά στοιχεία πέντε εταιρειών πετρελαιοειδών - Το άτομο που τις ελέγχει και η σχέση με τη Ρωσία

Η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος θα λάβει μέριμνα για τους εργαζόμενους στις εταιρείες προκειμένου να απελευθερωθούν τα αναγκαία κεφάλαια για να πληρωθούν οι μισθοί
THE LIFO TEAM
Το υψηλό κόστος στέγασης στην Ευρώπη μοιάζει με «νέα πανδημία», λέει ο δήμαρχος της Βαρκελώνης

Οικονομία / Το υψηλό κόστος στέγασης στην Ευρώπη μοιάζει με «νέα πανδημία», λέει ο δήμαρχος της Βαρκελώνης

Ο Ζάουμε Κολμπόνι, μαζί με άλλους 16 δημάρχους ευρωπαϊκών πόλεων, καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να διαθέσει έκτακτους πόρους για την κατασκευή προσιτών κατοικιών
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Τραγικό! Χωρίς ίχνος στοιχειωδους κάλυψης αυτή με αυτή την ανακοίνωση κάποιοι ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ τους λαούς. Που είναι η δημοκρατία οταν κάποιοι άγνωστοι μη εκλεγμένοι σου λενε οτι αν ψηφίζσεις τον ταδε (λαικιστή μπορούν να κατονομάσουν οποιον δεν συμπλέει με τα συμφέροντα τους) σε υποβαθμίζουμε, χειροτερεύει η οικονομία σου και θα δυσκολεύεσαι να ζήσεις. Καθαρός ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ!