Επίσκεψη Ομπάμα στην Ακρόπολη: Τι συζήτησε με την αρχαιολόγο που τον ξενάγησε

Επίσκεψη Ομπάμα στην Ακρόπολη: Τι συζήτησε με την αρχαιολόγο που τον ξενάγησε Facebook Twitter
Φωτογραφία: USEmbassyAthens/twitter
0

Η επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης ήταν παιδικό του όνειρο, όπως είπε και ο ίδιος στην έφορο αρχαιοτήτων Αθηνών Ελένη Μπάνου που τον ξενάγησε, η οποία μίλησε σχετικά με την επίσκεψή τους στον αρχαιολογικό χώρο.


Η ξενάγηση του αμερικανού προέδρου ήταν προσωπική, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, γι' αυτό και οι άνδρες ασφαλείας κρατούσαν απόσταση. Έγινε στα αγγλικά και κράτησε περίπου μισή ώρα.


Σύμφωνα με το Έθνος, η Ελένη Μπάνου τον περίμενε στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου. Κατά την άνοδο προς τον λόφο, τού έδειξε πρώτα το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, ενώ στη συνέχεια τον ξενάγησε στα Προπύλαια, την Αθηνά Νίκη, το Ερέχθειο και τον Παρθενώνα.


Ο Μπάρακ Ομπάμα δεν ζήτησε να μπει σε κανένα μνημείο και να δει το εσωτερικό του, σεβόμενος την περισχοίνιση που υπάρχει και η οποία δεν επιτρέπει την είσοδο των επισκεπτών.


Η αρχαιολόγος τον χαρακτήρισε ως απλό, προσηνή και πολύ ενημερωμένο. Όπως είπε, την άκουγε προσεκτικά και έκανε και κάποιες ερωτήσεις. Σύμφωνα με το Έθνος, η πρώτη ήταν αν η Ε. Μπάνου είναι πανεπιστημιακός. Όταν του εξήγησε ότι είναι από το υπουργείο Πολιτισμού, εκείνος ζήτησε να πληροφορηθεί για το διοικητικό σύστημα στην Ακρόπολη και στις εφορείες αρχαιοτήτων. Ρώτησε επίσης πώς χρηματοδοτήθηκαν τα έργα κατά την αρχαιότητα.


Επίσης, ο αμερικανός πρόεδρος ήταν ενήμερος και για την επέμβαση του λόρδου Έλγιν ιδίως στον Παρθενώνα, και το συζήτησε με την έφορο αρχαιοτήτων. Ωστόσο, εκείνη δεν αποκάλυψε ποια ήταν η άποψή του.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΛΦΟΙ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Δελφούς: «Χρειαζόμαστε plan b εάν η κρίση στη Μέση Ανατολή επεκταθεί»

«Εάν το μπλόκο στα Στενά του Ορμούζ συνεχιστεί, είναι θέμα χρόνου να έχουμε σημαντικές διαταραχές στον εφοδιασμό του πετρελαίου και προϊόντων», σημείωσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΛΒΕΡΤΟΣ ΜΟΝΑΚΟ

Πολιτική / Στην Ελλάδα ο πρίγκιπας Αλβέρτος Β' του Μονακό: Συναντήθηκε με Μητσοτάκη και Τασούλα

Κατά τις συναντήσεις, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις πρωτοβουλίες της χώρας για βιώσιμη διαχείριση του θαλάσσιου πλούτου και τον ρόλο της Μεσογείου ως κοινού σημείου αναφοράς
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Είναι πολύ σημαντικό για την παγκόσμια οικονομία να διασφαλιστεί ότι τα Στενά θα παραμείνουν ανοιχτά»

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή έγιναν στο πλαίσιο συνάντησής του με τον αντιπρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Χουσεΐν αλ-Σεΐχ
THE LIFO TEAM