Ρουβίκωνας: Να υποδεχτούμε τον Ομπάμα όπως του αναλογεί

Ρουβίκωνας: Να υποδεχτούμε τον Ομπάμα όπως του αναλογεί Facebook Twitter
7

«Να υποδεχτούμε τον πρόεδρο των ΗΠΑ όπως του αναλογεί» προτρέπει σε μακροσκελή ανάρτησή της σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ο «Ρουβίκωνας» που καλεί τον κόσμο σε κοινωνική ετοιμότητα, με αφορμή την άφιξη του Αμερικανού προέδρου στην Ελλάδα, στις 15 Νοεμβρίου.

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ανάρτησή του, «αυτό που έχει σημασία για εμάς με την επίσκεψη Ομπάμα είναι να αναδειχτεί η κοινωνική ετοιμότητα, το συλλογικό αγωνιστικό αντανακλαστικό να καταγγελθούν όσα οι ΗΠΑ και οι ανταγωνιστές τους προκαλούν αυτή τη στιγμή στις ζωές εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων».

Κατά την εν λόγω ομάδα αναρχικών, «πέρα από μία ένεση κύρους στο καθεστωτικό προφίλ του ΣΥΡΙΖΑ, η επίσκεψη Ομπάμα δεν κομίζει τίποτα άλλο για τη 'δεύτερη φορά αριστερά'..»

«Η επίσκεψη προέδρου των ΗΠΑ» συνεχίζει η επιστολή, «πρέπει να οδηγήσει τον κόσμο του αγώνα μαχητικά στους δρόμους όπως έκανε και τις προηγούμενες φορές, όπως έκανε και κατά τη διάρκεια των επεμβάσεων στη Γιουκοσλαβία και το Ιράκ. Αγώνες που να θυμίσουμε ότι δικαιώθηκαν όχι μόνο στο ηθικό πεδίο της καταγγελίας των σφαγών αλλά και στις πολιτικές προβλέψεις τους για τα νέα δεινά που θα ακολουθήσουν».

Στη συνέχεια ο Ρουβίκωνας επιτίθεται στο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως «στην ανάγκη του να ριζώσει στο βαθύ ελληνικό κράτος, να σταθεροποιηθεί στον δικομματισμό, επιχειρεί να εναγκαλιστεί όσο μπορεί με τον ιστορικό μεταπολεμικό πάτρωνα και την τόσο δραστήρια πρεσβεία του. Αναζητά τρόπους να φανεί χρήσιμος».

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για Σαββόπουλο: «Δεν είμαι εδώ μόνο ως φίλος και θαυμαστής του, αλλά έχω χρέος προς ένα σπουδαίο Έλληνα»

Ελλάδα / Μητσοτάκης για Σαββόπουλο: «Δεν είμαι εδώ μόνο ως φίλος και θαυμαστής του, αλλά έχω χρέος προς ένα σπουδαίο Έλληνα»

Ο κ. Μητσοτάκης παρέθεσε στίχους του Διονύση Σαββόπουλο από τον Άγγελο - Εξάγγελο, «γιατί αποτελούν ευθύ και δημόσιο λόγο. Πετυχαίνουν να ενώσουν τον ευαίσθητο χώρο της τέχνης με τον πραγματισμό της πολιτικής»
LIFO NEWSROOM
Συγκίνησε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην κηδεία Σαββόπουλου: «Θα σου την προσέχουμε την Άσπα, να είσαι ήσυχος»

Ελλάδα / Συγκίνησε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην κηδεία Σαββόπουλου: «Θα σου την προσέχουμε την Άσπα, να είσαι ήσυχος»

«Ίσως οι αφηγήσεις των πρώτων και νεανικών μας χρόνων που προλάβαμε να μοιραστούμε και σε έκαναν να με αποκαλείς την "καινούργια μου παιδική φίλη"», είπε η πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας στην κηδεία του Διονύση Σαββόπουλου
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναβαθμίζονται οι κατηγορίες για τον «λογιστή» - Καίριος ο ρόλος του λέει η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία

Ελλάδα / ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναβαθμίζονται οι κατηγορίες για τον «λογιστή» - Καίριος ο ρόλος του λέει η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία αναβαθμίζει τις κατηγορίες κατά του λογιστή της εγκληματικής οργάνωσης για τις παράνομες επιδοτήσεις – Στοιχεία πολυτελείας, ακριβά ταξίδια και απολογίες για 12 ακόμα κατηγορούμενους
LIFO NEWSROOM
Κορωπί: Μάχη για τη ζωή της δίνει η 40χρονη - Χτυπήματα φέρει και ο 4χρονος γιος

Ελλάδα / Κορωπί: Μάχη για τη ζωή της δίνει η 40χρονη - Χτυπήματα φέρει και ο 4χρονος γιος

Ενώπιον του Εισαγγελέα, ο δράστης του εγκλήματος εμφανίστηκε χωρίς δικηγόρο - Η γυναίκα, πολύ σοβαρά τραυματισμένη, νοσηλεύεται διασωληνωμένη στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός»
LIFO NEWSROOM
Δημογραφικό και υπογεννητικότητα: Για 45 χρόνια έξι νομοί καταγράφουν περισσότερους θανάτους από γεννήσεις

Ελλάδα / Δημογραφικό και υπογεννητικότητα: Για 45 χρόνια έξι νομοί καταγράφουν περισσότερους θανάτους από γεννήσεις

Νέα ανάλυση αποκαλύπτει τις τεράστιες δημογραφικές ανισότητες στην Ελλάδα: έξι νομοί με 45 χρόνια περισσότερους θανάτους από γεννήσεις, και μια χώρα που γερνά ταχύτερα από ποτέ
LIFO NEWSROOM