Παπανδρέου: Αν είχε γίνει το δημοψήφισμα το 2011 θα το είχα κερδίσει

Παπανδρέου: Αν είχε γίνει το δημοψήφισμα το 2011 θα το είχα κερδίσει Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
1

 Την δική του άποψη για το Brexit εξέφρασε ο Γιώργος Παπανδρέου, τονίζοντας ότι την τελευταία δεκαετία η Ευρώπη δεν έχει ανταποκριθεί ούτε στο όραμα των αξίων της, ούτε έχει αξιοποιήσει την ισχύ της, κάτι που συνέβη και στην περίπτωση της Ελλάδας.


Μιλώντας στον Σκάι ο πρώην Πρωθυπουργός ότι και στην περίπτωση της ελληνικής κρίσης αλλά και στην περίπτωση του μεταναστευτικού η Ευρώπη δεν κινήθηκε συλλογικά, αλλά έψαχνε αρχικά εθνικές λύσεις και αργότερα προχώρησε σε συλλογικές κινήσεις.

Σημείωσε επίσης ως κάτι θετικό που βγαίνει από τη συζήτηση ότι έχει ξεκινήσει ένα κίνημα πολιτών που αν ενισχυθεί μπορεί να αλλάξει τους συσχετισμούς στην ΕΕ και τις ηγεσίες της. 

Για το δημοψήφισμα που είχε αποφασίσει εκείνος και δεν πραγματοποιήθηκε τελικά, ανεφέρε ότι κατά πάσα πιθανότητα κερδίσει και θα είχε επικρατήσει το «ΝΑΙ» υπέρ ενός προγράμματος προσαρμογής που θα εγγυούταν και την πορεία μας στο ευρώ, επομένως θα είχε αισθανθεί ο Έλληνας ότι είναι δικό του πρόγραμμα και θα είχαν προχωρήσει οι μεταρρυθμίσεις. 

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το αντίδοτο απέναντι στην ακρίβεια, είναι η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος»

«Δεν αρκεί μόνο να βρει κάποιος οποιαδήποτε δουλειά, αλλά το πώς, θα παντρέψουμε τις ανάγκες των επιχειρήσεων με τις ανάγκες των εργαζομένων», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΙΤΑΚΗΣ ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν χρειάζονται διαμεσολαβητές στα ελληνοτουρκικά» - Πότε αναμένεται η συνάντηση με τον Ερντογάν

Όσα είπε ο πρωθυπουργός για τις σχέσεις της Ελλάδας με ΗΠΑ, Τουρκία και Ισραήλ, τον στόχο της αυτοδυναμίας, την τροπολογία για τη συνεπιμέλεια, την αναθεώρηση του Συντάγματος
THE LIFO TEAM