Η Τουρκία εξετάζει "αντίμετρα" σε βάρος της Γερμανίας για το θέμα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Η Τουρκία εξετάζει "αντίμετρα" σε βάρος της Γερμανίας για το θέμα της Γενοκτονίας των Αρμενίων Facebook Twitter
0

Η Τουρκία συζητά την εφαρμογή αντίμετρων σε βάρος της Γερμανίας, μετά την απόφαση που έλαβε το γερμανικό κοινοβούλιο να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων, το 1915, από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, δήλωσε σήμερα ένας Τούρκος αξιωματούχος, σημειώνοντας ότι το Βερολίνο θα πρέπει να λάβει αποστάσεις από το ψήφισμα της Μπούντεσταγκ.


"Συζητάμε αντίμετρα" είπε ο αξιωματούχος αυτός, που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του, ενημερώνοντας για το θέμα δημοσιογράφους των ξένων μέσων ενημέρωσης στην Κωνσταντινούπολη. Δεν έδωσε ωστόσο περισσότερες διευκρινίσεις για το τι είδους θα μπορούσαν να είναι αυτά τα μέτρα.


Αξιωματούχοι του κυβερνώντος ισλαμοσυντηρητικού κόμματος έχουν δηλώσει πρόσφατα ότι στην "απάντηση" της Τουρκίας θα ληφθεί υπόψη η σημερινή οικονομική πραγματικότητα. Η Γερμανία είναι η κορυφαία αγορά εισαγωγής τουρκικών προϊόντων και πέρσι οι τουρκικές εξαγωγές στη χώρα ανήλθαν στα 13,4 δισεκατομμύρια δολάρια.


Η ίδια πηγή, την οποία επικαλείται το πρακτορείο Ρόιτερς, υποστήριξε ότι η Άγκυρα έχει εφαρμόσει μέχρι τώρα τα 67 από τα 72 κριτήρια που απαιτούνται από την Ευρωπαϊκή Ενωση προκειμένου να καταργηθεί η βίζα για τους Τούρκους πολίτες που θέλουν να ταξιδέψουν στον Χώρο Σένγκεν. "Όλα είναι στον σωστό δρόμο" είπε, αναφερόμενος στις συνομιλίες μεταξύ της Άγκυρας και των Βρυξελλών για το θέμα αυτό, παραδεχόμενος ωστόσο ότι "τα πράγματα δεν είναι πάντα ρόδινα" αλλά υπάρχουν "σκαμπανεβάσματα".

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΖΟΧΡΑΝ ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΙΣΡΑΗΛ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΧΑΜΑΣ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ισραηλινός υπουργός καλεί τους Εβραίους της Νέας Υόρκης να μεταναστεύσουν στο Ισραήλ - «Είναι υποστηρικτής της Χαμάς»

Τους τελευταίους μήνες ο Ζοχράν Μαμντάνι έχει μιλήσει πολλές φορές κατά του αντισημιτισμού, καταγγέλλοντας παράλληλα την ισλαμοφοβία της οποίας υπήρξε θύμα
LIFO NEWSROOM
Ζόραν Μαμντάνι:

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ποιες είναι οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης;

Ο Ζοχράν Μαμντάνι γράφει ιστορία στη Νέα Υόρκη, καθώς γίνεται ο πρώτος μουσουλμάνος και ο νεότερος δήμαρχός της, νικώντας τον πρώην κυβερνήτη της και φέρνοντας μια σαρωτική αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό των Δημοκρατικών
LIFO NEWSROOM
ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΚΕΝΤΡΙΚ ΛΑΜΑΡ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Η στιγμή που χορεύει σε κλαμπ το «Not Like Us» του Λαμάρ λίγες ημέρες πριν εκλεγεί δήμαρχος Νέας Υόρκης

Η επικράτησή του αντανακλά τη δύναμη μιας νεανικής, προοδευτικής συμμαχίας και μια πολιτική βούληση που δίνει προτεραιότητα σε ζητήματα, όπως το κόστος ζωής
LIFO NEWSROOM