ΔΝΤ και Γερμανία δεν υποχωρούν για τα προληπτικά μέτρα

ΔΝΤ και Γερμανία δεν υποχωρούν για τα προληπτικά μέτρα Facebook Twitter
0

Αμετακίνητο στη θέση του παραμένει το ΔΝΤ, το οποίο ζητεί από την ελληνική κυβέρνηση να εξειδικεύσει τώρα τα προληπτικά μέτρα ύψους 3,6 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Καθημερινής, κυβερνητικές πηγές σημειώνουν πως το Ταμείο δεν συζητεί καθόλου την ελληνική πρόταση για τον αυτόματο μηχανισμό διόρθωσης των αποκλίσεων από τους στόχους ενώ τη στάση αυτή και χώρες της Ευρωζώνης, με πρώτη ανάμεσά τους τη Γερμανία.

Αμετακίνητη όμως είναι και η Αθήνα η οποία διαμηνύει ότι δεν δέχεται να νομοθετήσει αυτή τη στιγμή τίποτα περισσότερο από έναν αυτόματο μηχανισμό διόρθωσης των πιθανών μελλοντικών αποκλίσεων.

Αρμόδια στελέχη αναφέρουν στην Καθημερινή ότι με αυτά τα δεδομένα οι προσδοκίες για επίτευξη συμφωνίας στο Eurogroup της Δευτέρας είναι «χαμηλές».

Σύμφωνα με τα βασικά σημεία της ημερήσιας διάταξης που έγιναν γνωστά χθες, η Ευρωομάδα θα συζητήσει την πορεία του προγράμματος μακροοικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας.

Οι συζητήσεις θα καλύψουν μια συνολική δέσμη μεταρρυθμίσεων πολιτικής, καθώς και τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους της Ελλάδας. «Και τα δύο στοιχεία πρέπει να συνυπάρχουν προκειμένου να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος και να αποδεσμευθεί περαιτέρω χρηματοδοτική στήριξη στην Ελλάδα», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Eurogroup.

Στη συνεδρίαση δεν θα δώσει το παρών η διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ την οποία θα αντικαταστήσει ο αναπληρωτής διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Ταμείου, Πόουλ Τόμσεν.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Επιστροφή ενοικίου»: Πότε θα μπουν αυτόματα τα πρώτα ποσά στους λογαριασμούς – Ποιοι δικαιούνται έως 800 ευρώ

Οικονομία / «Επιστροφή ενοικίου»: Πότε θα μπουν αυτόματα τα πρώτα ποσά στους λογαριασμούς – Ποιοι δικαιούνται έως 800 ευρώ

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΑΑΔΕ, οι διασταυρώσεις των στοιχείων προχωρούν άμεσα, ώστε η πρώτη φάση πληρωμών να πραγματοποιηθεί εντός του μήνα
LIFO NEWSROOM
Πόσα δισεκατομμύρια απέφερε στον Τραμπ η στροφή στα κρυπτονομίσματα;

Οικονομία / Πόσα δισεκατομμύρια απέφερε στον Τραμπ η στροφή στα κρυπτονομίσματα;

Ο Ντόναλντ Τραμπ από τον κίνδυνο οικονομικής κατάρρευσης έχει μεταβληθεί σε ισχυρό «πρόεδρο των κρυπτονομισμάτων» - Πώς οι επιχειρήσεις κρυπτονομισμάτων της οικογένειάς του μετατράπηκαν σε πηγή δισεκατομμυρίων, και τι συνεπάγεται αυτό για τη διαφάνεια και την πολιτική εξουσία
LIFO NEWSROOM