Ο Πακιστανός "Άγγελος" Taher Shah έχει κάνει το διαδίκτυο να παραμιλάει

2

Πρόκειται για τον Πακιστανό τραγουδιστή με άπειρους θαυμαστές που τον παρακολουθούν για το καλτ του πράγματος. Θα μπορούσε μάλιστα κανείς να πει πως ο Taher Shah έχει αγγίξει ασύλληπτα επίπεδα αδιαφορίας για την γνώμη των άλλων, ενώ η Αννίτα Πάνια σίγουρα θα του παραχωρούσε μία μόνιμη θέση στα Παρατράγουδα.

Η κυκλοφορία του νέου του βίντεο την Παρασκευή προκάλεσε φρενίτιδα στα social media και η αναφορά #TaherShah έγινε trending θέμα στο Twitter όχι μόνο στο Πακιστάν και την Ινδία όπως θα ήταν αναμενόμενο, αλλά και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πάνω από 30.000 tweet έχουν αναρτηθεί από την στιγμή που κυκλοφόρησε το τραγούδι Angel.

Αρχικά η καλή παραγωγή του βίντεο ξεγελά, και νομίζει κανείς ότι πρόκειται για παρωδία, μέρος μιας καλοστημένης φάρσας ώστε να γελάσουμε μαζί με τον καλλιτέχνη, όχι με τον ίδιο, ωστόσο δεν πρόκειται για πλάκα. Ο Taher Shah συστήνεται ως σοβαρός καλλιτέχνης και στο παρελθόν έχει αναφερθεί στην διαδικτυακή του φήμη ως μια εμπειρία που τον γεμίζει ταπεινοφροσύνη και χαρα.

Οι απλοϊκοί στίχοι του τραγουδιού "Είμαι ένας άγγελος, ο άγγελος της ανθρωπότητας, μονάχα για σένα" έχουν αποτελέσει πηγή έμπνευσης και αστείρευτου γέλιου για τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, γεννώντας πολλά memes που αφ' ενός σαφώς κοροϊδεύουν το μουσικό και φωνητικό ταλέντο του δημιουργού, αφ' ετέρου αναγνωρίζουν την αδιανόητη αυτοπεποίθηση του.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που ο επιχειρηματίας από το Καράτσι, ο οποίος είναι γνωστός για τα μακριά του μαλλιά και τον αντισυμβατικό τρόπο ντυσίματος έχει απασχολήσει τα social media με τις μουσικές του αναζητήσεις. Το πρώτο τραγούδι του Eye to Eye τον εκτόξευσε σε περίοπτη θέση στην κλίμακα διαδικτυακής διασημότητας εν έτει 2013. Πλεόν ο Shah διεθέτει πάνω από 45.000 followers στο Twitter, οι οποίοι αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς καθώς το κοινό του καλτ τραγουδιστή ολοένα και πυκνώνει τις τάξεις του.

Στο βίντεοκλιπ του Angel ο Taher Shah φοράει μία τιάρα κι ένα μωβ φόρεμα, βρίσκεται σε έναν λόφο και τραγουδά στα αγγλικά εξυμνώντας τις αρετές της ειρήνης. Στο βίντεο εμφανίζεται και ο μικρός γιος του, ντυμένος με όμοιο φόρεμα.


Ακόμα και η σταρ του Μπόλυγουντ, ηθοποιός Twinkle Khanna ανήκει στους διάσημους Ινδούς και Πακιστανούς που ασχολήθηκαν με το άσμα και την εκκεντρικότητα του τραγουδιστή, αναφερόμενοι στο κανούργιο του βίντεο.

Επίσης υπήρξαν και τα σχόλια που αναφέρθηκαν στο συγκεκριμένο trending θέμα ως ευχάριστο διάλειμμα είδησης που προέρχεται μεν από το Πακιστάν αλλά δεν αφορά τρομοκρατική ενέργεια.

Ο Πακιστανός "Άγγελος" Taher Shah έχει κάνει το διαδίκτυο να παραμιλάει Facebook Twitter
Πάνω από 30.000 tweet έχουν αναρτηθεί από την στιγμή που κυκλοφόρησε το τραγούδι Angel.
Μουσική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Mara Gibb»: Μια space όπερα για ένα non-binary εξωγήινο που ξεκινά ένα αυτογνωσίας

Μουσική / Μια ελληνική space όπερα για τη μυστική ζωή ενός non-binary εξωγήινου

Το «Secret life of Mara Gibb» του Prins Obi έχει για κεντρικό ήρωα ένα non-binary εξωγήινο που ξεκινά ένα αυτογνωσίας. Ο ήχος έχει ρίζες στην ψυχεδέλεια αλλά δεν μένει εκεί. Παίζει να είναι και η καλύτερη δουλειά του μετά τους Baby Guru.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
ΕΠΕΞ INDIRA PAGANOTTO INTERVIEW

Μουσική / H Ιndira Paganotto φέρνει στην Αθήνα την απίθανη psy-techno της και μια στρατιά νίντζα

Είναι περήφανη για τις ιταλικές και τις ισπανικές της ρίζες, και για τη μουσική της. Το στυλ της, χωρίς κανόνες ή κουτάκια, ανεβάζει τον πήχη, μαζί και τις προσδοκίες μας για την εμφάνισή της στο Techniques.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Η μοιραία σχέση που ενέπνευσε ένα αριστούργημα του ρομαντισμού

Συμφωνική Μουσική - Ιστορίες / Η μοιραία σχέση που ενέπνευσε ένα αριστούργημα του ρομαντισμού

Το πρόγραμμα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στο Μέγαρο Μουσικής για τη νέα σεζόν περιλαμβάνει το Πρώτο Κοντσέρτο για πιάνο του Μπραμς με τον διεθνώς αναγνωρισμένο πιανίστα Αλεξέι Βολόντιν, και η Ματούλα Κουστένη μάς ξεναγεί στην ιστορία αυτού του αριστουργήματος που γεννήθηκε μέσα από τη μοιραία γνωριμία του συνθέτη με την Κλάρα Σούμαν.
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ
Είναι true, έχει vibe: Γι’ αυτό ο νεαρόκοσμος αγαπάει τη Θώδη

Μουσική / «Είναι true, έχει vibe»: Αν δεν το έχετε καταλάβει, οι 20άρηδες αγαπούν τη Θώδη

Βρεθήκαμε σε ένα γλέντι στον Ταύρο όπου ακόμη και οι teenagers διασκέδαζαν, φύγαμε με καλτσάκια που έγραφαν «Με κλαρίνο στο Πεκίνο» και με την ευχή να βρούμε πάρκινγκ στο κέντρο.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
ΖΟΡΝΤΙ ΣΑΒΑΛ: «Με αποκαλούν αρχαιολόγο της μουσικής, αλλά η μουσική δεν πεθαίνει ποτέ»         

Μουσική / Jordi Savall: «Με αποκαλούν αρχαιολόγο της μουσικής, αλλά η μουσική δεν πεθαίνει ποτέ»         

Ο διακεκριμένος μουσικός κάνει μουσική σαν να ανακαλύπτει νέα, όμορφα μέρη. Επιστρέφει στην Αθήνα και συμπράττει με τη Διαπολιτισμική Ορχήστρα της ΕΛΣ σε μια συναυλία που υμνεί την ενωτική φύση της Μεσογείου. 
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
REWORKS 2025 - Τα νέα / ανερχόμενα ονόματα του φετινού φεστιβάλ

Μουσική / Κρατήστε σημειώσεις: Αυτά είναι τα ανερχόμενα ονόματα του φετινού Reworks

Μέσα σε πέντε μέρες το κορυφαίο φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής φέρνει στη Θεσσαλονίκη πολυσυλλεκτικά, απρόβλεπτα και ατμοσφαιρικά sets που συνδυάζουν την εγκεφαλική με τη χορευτική διάσταση.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Δεν θα γεράσουμε ποτέ, κουφάλα νεκροθάφτη

Μουσική / Δεν θα γεράσουμε ποτέ, κουφάλα νεκροθάφτη

Ο Taki Tsan και ο DJ Alx έχουν γράψει μεγάλο μέρος της ιστορίας του ελληνικού χιπ χοπ. Τριάντα χρόνια μετά το ξεκίνημά τους είναι ακόμα εδώ, alive and kicking, με κοινό live στο Αγοραφοβικό Φεστιβάλ στο ΠΛΥΦΑ, καινούργια σεζόν για το Taki Tsan Show αλλά και νέο άλμπουμ.
M. HULOT