Μοσκοβισί για αξιολόγηση: Ας ελπίσουμε ότι δεν θα περιμένουμε μέχρι την Πεντηκοστή

Μοσκοβισί για αξιολόγηση: Ας ελπίσουμε ότι δεν θα περιμένουμε μέχρι την Πεντηκοστή Facebook Twitter
1

Αισιόδοξος για την επιτυχή έκβαση των διαπραγματεύσεων μεταξύ της κυβέρνησης και των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα εμφανίστηκε σήμερα ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί.

Όπως επισήμανε ο ευρωπαίος επίτροπος οι συζητήσεις γίνονται ταυτόχρονα σε πολλά μέτωπα: το ασφαλιστικό, τη φορολογία εισοδήματος, το νέο ταμείο ιδιωτικοποιήσεων, τα κόκκινα δάνεια. Τα θέματα αυτά είναι μεν περίπλοκα, ωστόσο ο κ. Μοσκοβισί διαπιστώνει ότι «υπάρχει κοινή βούληση να τελειώσουμε το συντομότερο.»

«Η εντύπωση που έχουμε είναι ότι οι συζητήσεις προχωρούν καλά, υπάρχει ουσιαστική πρόοδος σε πολλά ζητήματα της διαπραγμάτευσης και αυτά είναι πολύ ενθαρρυντικά νέα» είπε χαρακτηριστικά.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, σχετικά με τους δημοσιονομικούς στόχους ο Πιερ Μοσκοβισί τόνισε ότι «εξετάζουμε τα τελικά στοιχεία του 2015, ώστε να δούμε κατά πόσο οι προσδοκίες για του 2016 είναι ρεαλιστικές». «Εγώ είμαι αισιόδοξος», συνέχισε, επισημαίνοντας ότι «τις επόμενες μέρες θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη στην Ουάσιγκτον, στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ».

Ο ευρωπαίος επίτροπος ζήτησε από όλες τις πλευρές να εργαστούν σε κλίμα εμπιστοσύνης και καλόπιστα γιατί είναι προς το συμφέρον, όπως είπε, της Ελλάδας να ολοκληρωθεί η διαδικασία το συντομότερο.

Για το χρονικό στόχο και σε σχέση με παλαιότερη δήλωσή του, όπου είχε θέσει ως στόχο την ολοκλήρωση της αξιολόγησης πριν από το καθολικό Πάσχα (27 Μαρτίου), απάντησε ότι το καθολικό Πάσχα πέρασε, ωστόσο απομένει τώρα το ορθόδοξο. «Για να δούμε για ποια Aνάσταση μιλάμε, ας ελπίσουμε ότι δεν θα περιμένουμε μέχρι την Πεντηκοστή», κατέληξε χαριτολογώντας.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σημαντική αύξηση στις αποδοχές εργαζομένων από υπερωρίες και στα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές

Οικονομία / Σημαντική αύξηση στις αποδοχές εργαζομένων από υπερωρίες και στα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές

Κατά το πρώτο τετράμηνο εφαρμογής, οι αποδοχές από υπερωρίες και υπερεργασία αυξήθηκαν κατά 48% και τα έσοδα από εισφορές υπερωριών και υπερεργασίας αυξήθηκαν κατά 34% σε σχέση με το αντίστοιχο τετράμηνο του 2024
LIFO NEWSROOM
Οριστικοποιείται το πακέτο ΔΕΘ: Ελαφρύνσεις στη μεσαία τάξη, ενισχύσεις για ευάλωτους, παρεμβάσεις για το στεγαστικό

Οικονομία / Οριστικοποιείται το πακέτο ΔΕΘ: Ελαφρύνσεις στη μεσαία τάξη, ενισχύσεις για ευάλωτους, παρεμβάσεις για το στεγαστικό

Βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να αξιοποιηθεί η υπεραπόδοση της οικονομίας και τα έσοδα από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής
LIFO NEWSROOM
LAMDA Development - ION Group: Στρατηγική συμφωνία 450 εκατ.ευρώ για τη δημιουργία Διεθνούς Κέντρου Έρευνας & Καινοτομίας στο The Ellinikon

Οικονομία / LAMDA Development - ION Group: Στρατηγική συμφωνία 450 εκατ.ευρώ για τη δημιουργία Διεθνούς Κέντρου Έρευνας & Καινοτομίας στο The Ellinikon

Το συνολικό μέγεθος της επένδυσης του Ομίλου ΙΟΝ που σχετίζεται με το Κέντρο Έρευνας & Καινοτομίας εκτιμάται ότι θα υπερβεί το 1,5 δισ. ευρώ
LIFO NEWSROOM