Oι μπάλες σοκολάτας που λιώνουν και κρύβουν ένα άλλο γλυκό

Oι μπάλες σοκολάτας που λιώνουν και κρύβουν ένα άλλο γλυκό Facebook Twitter
0

Λένε πως πρώτα χορταίνει το μάτι και έπειτα το στομάχι. Ίσως αυτή να είναι και η εξήγηση για το γεγονός πως στο Facebook,  θα έχετε μάλλον πέσει πάνω στα βίντεο με τις σοκολατένιες μπάλες που λιώνουν και αποκαλύπτουν το κρυμμένο στο εσωτερικό γλυκό. Τα chocolate ball deserts εμφανίστηκαν σε βίντεο στο διαδίκτυο πριν από περίπου ένα χρόνο και στη αρχή έμοιαζε με κάποιο κόλπο που είχε σκαρφιστεί για εντυπωσιασμό κάποιο ακριβό εστιατόριο.

Η εικόνα ήταν σίγουρα δελεαστική! Εδώ και λίγες μέρες πάντως, και ενόψει της γιορτής του Άγιου Βαλεντίνου, αυτές οι μπάλες έχουν αρχίσει να κερδίζουν όλο και περισσότερο ενδιαφέρον.

Oι μπάλες σοκολάτας που λιώνουν και κρύβουν ένα άλλο γλυκό Facebook Twitter

Μια σοκολατένια μπάλα, που μοιάζει αρκετά με σοκολατένιο Πασχαλινό αυγό, σερβίρεται σε ένα πιάτο. Στη συνέχεια περιχύνεται με ζεστή σοκολάτα και αυτό σταδιακά λιώνει. Στο εσωτερικό κρύβει ένα κομμάτι σοκολατένιο κέικ, μια μπάλα παγωτό ή ένα οποιοδήποτε γλυκό, που ξαφνικά πνίγεται σε ακόμη περισσότερη ρευστή σοκολάτα. Αν μάλιστα έχουν γίνει κάποιες πρόβες, το κόνσπεπτ μπορεί να γίνει ακόμη πιο εντυπωσιακό, καθώς ο τρόπος που θα χύσετε την καυτή σοκολάτα, θα χωρίσει τη μπάλα με θεαματικότερο τρόπο και τα αποκαλυπτήρια θα φέρουν ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη.

Το δημοφιλέστερο βίντεο που κυριολεκτικά έσπασε το ίντερνετ και μέσα σε λίγες μέρες έχουν δει πάνω από 100 εκατομμύρια χρήστες και έχει χιλιάδες likes, είναι του SITI Cable. Αν είστε σε δίαιτα και αν ανήκετε στη μειοψηφία που δεν τους αρέσει η σοκολάτα, τότε μην πατήσετε το play:

Delicious desserts

THIS IS REAL LOVE!!!! Chocolate lovers' real dream <3

Δημοσιεύτηκε από SITI Cable στις Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2016

Αν έχετε όρεξη να δοκιμάστε και μόνοι σας τη δημιουργία μιας τέτοιας μπάλας, τότε τα tutorial του σεφ ByronTalbott θα σας φανούν αρκετά χρήσιμα και κατατοπιστικά:

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Γεύση / Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Ο Βαγγέλης από το «Σπιρτόκουτο» –δηλαδή ο Γιάννης Βουλγαράκης– άφησε τα Κύθηρα για την Αθήνα και ανανέωσε, με τις λιτές του γεύσεις, έναν χώρο όπου κάποτε αράζαμε για ποτά και τώρα πηγαίνουμε για φρέσκες παπαρδέλες και σφακιανόπιτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Γιαννούδι, Μαραθέφτικο, Μαύρο: Οι άγνωστες δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Το κρασί με απλά λόγια / Γιαννούδι, Μαραθεύτικο, Μαύρο: Οι ερυθρές δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Σε τι ξεχωρίζουν οι γηγενείς κόκκινες ποικιλίες της Κύπρου; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον οινολόγο και οινοποιό Σοφοκλή Βλασίδη και συζητούν μαζί του για τα αυτόριζα αμπέλια του νησιού.
THE LIFO TEAM
Ronin: Ένα καταφύγιο ιαπωνικής κομψότητας και γεύσης στο Κολωνάκι/ Στο Ronin στο Κολωνάκι θα ανακαλύψεις το νόημα της ιαπωνικής απλότητας/ Ronin: Η ιαπωνική απλότητα που συγκινεί σε κάθε πιάτο

Γεύση / Ronin: Ιαπωνέζικη κουζίνα με ακρίβεια, λιγότερο fusion, περισσότερο zen

Το εστιατόριο Ronin φέρνει στο Κολωνάκι τη δύναμη της απλότητας της ιαπωνικής κουλτούρας και την αποθέωση της γευστικής λεπτομέρειας σε έναν απολαυστικό διάλογο μεταξύ παράδοσης και μοντέρνας δημιουργίας.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Γεύση / Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας σιγομαγειρεύει σχεδόν τα πάντα στον ξυλόφουρνο, «ψήθηκε» με τις παραδοσιακές γεύσεις στον φούρνο του παππού και της γιαγιάς του, και μοιράστηκε μαζί μας τρεις αυθεντικές συνταγές από τη Φλώρινα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Γκίκας Ξενάκης

Γκίκας Ξενάκης / «Έχω κάνει λάθη – δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να τους σέβομαι όλους στην κουζίνα»

Μεγαλώνοντας στη Θήβα, αγάπησε το φρέσκο ψάρι, τα άγρια χόρτα και τις ταπεινές συνταγές. Αν και είχε αρχικά πολύ κακή εικόνα για τους μάγειρες, εξελίχθηκε σε σεφ για τον οποίο –όπως είπε ο Επίκουρος– μπορούσε να καταλάβει κανείς ένα πιάτο του με κλειστά τα μάτια. Ο «τιμονιέρης» της κουζίνας του Aleria, Γκίκας Ξενάκης, είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Γεύση / Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Ευφάνταστα τσουρέκια και καλιτσούνια της Λαμπρής, που βγαίνουν σε ποικίλα σχήματα και εκδοχές στα νησιά του Αιγαίου, θυμίζουν ζυμαρένια μικρογλυπτά και αναδίδουν την αρχοντική ευωδιά των ημερών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Πώς ο Ιωσήφ Ζησιάδης δημιούργησε το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς ένας πρώην υπουργός της Ελβετίας έγινε ο μοναδικός οινοποιός της Πάτμου

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον Ιωσήφ Ζησιάδη, έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη πορεία που κάποια στιγμή αποφάσισε να δημιουργήσει το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου.
THE LIFO TEAM